These boots are made for walking


Grrrrr..

Ok så nu tänker jag skriva om någonting totalt ytligt. Härligt!

Skor. Pjucks. Dojor. Igår köpte jag ett par högklackade boots som liksom skrek att de var mina, dom är 13cm höga, svarta och har en helt sinnesjuk attityd. Jaha? Tänker ni.

Nu råkar det vara så att de här skorna har varit i princip utsålda överallt för att två kända bloggerskor har köpt dem och visat upp i sina bloggar. Till skillnad från alla de som då tänkt "åh, vad ballt, Kenza har såna då måste jag också ha det" så typ.. spyr jag i min mun när jag tänker på det. Inget ont om bloggerskorna (haha jo vem försöker jag lura, ont åt Kissie) men jag pallar inte att tjejer kopplar mina kläder till dem.

När jag prövade dem i affären sa en förbipasserande till sin kompis "såna där skor har Kissie", och min instinkt var att ta skon och trycka ner klacken i halsen på henne. Så, förutom mina uppenbara psykiska problem, borde jag behålla dem?

Risken finns att separationen blir tuff för oss båda.

(Psst... gå in och stör er här om ni undrar vem denna Kissie är. Om ni inte bryr er ett skit så, njut av friheten)


Smala Sussie går i bakgrunden..

Fredagskväll i mitt liv är ett väldigt odramatiskt event än en gång. Eftersom att jag är lite halvsjuk så får ikväll bli lugnt så att jag kan orka med en heldag imorgon.

Det är ju dock halloweenhelg så just nu pågår en jävla massa underbart vrickade utekvällsupplevelser på olika håll. Fester, krogkvällar, spexiga dansgolv. Vissa sitter väl i och för sig hopkurade i soffor och ser på skräckfilmer och det är inte sämre det. Andra laddar för någonting imorgon.. You get the picture. Folk roar sig.

Så kommer jag på mig själv med att jag sitter här och känner genuin glädje för att det finns sengångare i Costa Rica, och då kan jag inte låta bli att spekulera.. jag är nog lite konstig va?

Taxichaufförens bekännelser

Påvägen hem igår så lekte kommunaltrafiken bitch och jag missade min buss. Eftersom att detta var mitt i natten och nöjesfaktorn i pendeltågsstationer i mörkret är rätt låg milt sagt, så beställde jag en taxi för att ta mig hem den sista biten.

Jag har suttit i bilen med denna oerhört trevlige man i ungefär tre sekunder när han börjar prata. Inledningsvis handlar det bara om att det här är inte hans dag, han vill hem och ta en drink. Sedan fortskrider detta till att han har det kämpigt både på hemmaplan och jobbet, och när han upptäcker att jag lyssnar kör han rätt in på kärnan till problemet.

"Jag är gift med en kvinna som försöker äga mig".
Mannen klagar över att han är för ung för alla de gråa hår som har börjat lägga sig om hans käkar de senaste åren. Han är utsliten efter att ha jobbat 6-7 dagar i veckan i åtta år. Medan han jobbar heltid, i perioder så extremt som tjugo timmar på ett dygn, så klagar frugan. Hon säger att han inte får gå ut och dricka eller spela poker med sina vänner. Hon shoppar upp pengarna han tjänar in så att han måste jobba ännu mer.

Jag frågade varför han var gift med den här kvinnan och mitt bland osammanhängande ord om att han älskar henne varvat med att han inte orkar mer så får hans röst en allvarlig underton. Han ser mig i ögonen så länge som trafiken tillåter och betonar  "Gift dig aldrig. Aldrig aldrig aldrig".

Hans väldigt snälla ögon utstrålade verkligen ärlighet i allt det han sa. Han var trött och olycklig, och jag önskade honom allting gott i livet innan jag klev ut ur taxin. Han tackade för ett trevligt sällskap och log snällt.

Det är obegripligt för mig hur man kan leva sitt liv utan att leva det. I slutändan är det väl snarare kommunikationen än giftermålet i sig det var fel på. Stannar han kvar för sina barn? För att han inte vet vad han ska göra annars? För att han verkligen älskar henne? 

Jag fick mer än jag väntade mig under de där 10 minutrarna hem, den saken är säker.

Personligheter i Kommunaltrafiken

I måndags  så träffade jag och Bella på ett riktigt orginal på pendeltåget till stan.

Tänk er en äldre kvinna som har ett par gigantiska hörlurar på sig. Ur dessa hörlurar pumpas någon suspekt 80-tals techno ut i hetsig takt. Detta hörs utåt tack vare den generösa volymen, och hon gör inga försök att dölja hur mycket hon diggar den. Hennes huvud guppar kvickt i takt till basgången och då och då avbryter hon för att gorma högt i en telefon.
Men det är någonting skönt över henne. Så när hon kommer fram till oss för att få hjälp med att ta på sig sin ryggsäck (hennes jacka var lite otymplig så hon fick inte på den ordentligt) så är det med tacksamhet hon tar våra händer och ler glatt.

Hon frågar mig sedan vad jag tycker om musiken och trär lurarna över mitt huvud som om jag inte redan hade hört den. Det var bara att le och ge tummen upp så blev hon stolt och satte lurarna på Bella istället. Detta scenario i sig kändes lite besynnerligt, och hon tog det till en helt nivå när hon började dansa i gången.
Och så pågick det en kort stund. Medan tåget rusade mot vår destination hade vi sällskap utav en medelålderskvinna som dansade till äldre techno med armarna utsträckta mot omvärlden.

Innan hon klev av så sa hon till oss att vi fick ha det så bra, och att hon fick en bra känsla här inne, gestikulerandes med händerna mot hjärtat.

Det var ett ganska uppfriskande möte på väg till en arbetsdag i Oktober.


He's a lady

Jag ser hur han spanar genom gången och kollar efter en ledig plats brevid en tjej. Jag känner igen honom sedan tidigare, och precis som förväntat dunsar han osmidigt ner på sätet brevid. Han har gått ifrån att vara en lite illaluktande rund man med långt vågigt hår, till en lite illaluktande rund man med långt vågigt hår som sminkar sig, klär sig i kjol och har spetsiga klackstövlar.

Det är få saker som känns så "oh wtf" som att sitta brevid en maskulin crossdresser på bussen hem när man har haft en seg dag med huvudvärk och trötthet.

überseriös

Nu har jag precis knåpat ihop en hyfsat välstrukturerad Novemberbudget. Jag tänker att om jag ska veta precis hur mycket jag kan lägga undan och ändå ha lite marginal så får jag väl skriva ner mina utgifter.

Det är så otroligt tråkigt bara när pengarna måste gå till svindyra SL-kort, medicin och Virusskydd till datorn. Dock har jag insett att det jag behöver skära ner på är min fantastiska förmåga att dagligen köpa struntsaker som ostbröd, läsk, morotskaka och annat som ska stilla min hunger på tåget. Nu är det rediga matlådor och medtagen frukt som gäller!

Mission: Aldrig behöva ta en spänn ifrån sparkontot till andra utgifter än vad de pengarna är menade till.


Tangentbord eller penna

Nu när jag på senare tid faktiskt har börjat läsa litteratur och inte bara dagstidningar så har någonting ruskats till liv inombords. Min förkärlek till skriften. Jag har länge känt att det är lättare att uttrycka sig med ord på papper eller i ett dokument, än muntligt i konversation.

Redan när jag var liten och knatade runt i mellanstadiet utan relevanta bekymmer i huvudet så skrev jag ner små lustiga funderingar och dagboksanteckningar. När jag kom upp i högstadiet och gick igenom lite taskigare perioder så höjdes ribban och det blev en väldig massa noveller, berättelser och djupsinniga dikter. Jag brukade ibland hånle åt mig själv när jag skrivit klart en dikt, för de var så oerhört flyktiga och svårtolkade. Men de rimmade himla fint i alla fall.
Novellerna var ett sätt att få ur mig viljan att forma alldeles egna meningar och slut på berättelser, jag älskade hur allt låg i mina egna händer.

I gymnasieåren har otaliga sidor i block kladdats sönder med funderingar och små ord överallt. Påväg till och från jobbet förra sommaren skrev jag hela A4 sidor fyllda med vad jag tänkte, rakt av.

Som ni kanske redan har kommit fram till medan jag rabblat på så är det kanske inte så konstigt att bloggandet är naturligt för mig. Jag har alltid skrivit av mig. Därför är jag så glad att jag nu, genom att ha börjat läsa igen, har fått ny inspiration till att skriva texter. Jag slipper tråka ut er med mina mer kryptiska tankebanor, istället flätar jag in dom i dokument med valfritt rabbel. Där är ingenting förbjudet egentligen.

Jag tycker det är imponerande hur författare kan slå sig ner och sammanställa en hel bok på hundratals sidor varav alla är berikade med nya liknelser och beskrivningar som ger sådär tydliga bilder i ens huvud.

Nu tänker jag skriva och skriva. Gött.


Fredagskväll

Möter Bella på stationen påväg hem från jobbet, hon är påväg ut på stan för en härlig utekväll. Överallt springer folk omkring i festkläder, med systemetpåsar och pratar hejvilt i telefon med vänner de ska möta upp under lvällen. De laddar för en rolig kväll.
Andra sitter på ett plan till England.

Vad gör jag?
Jag kommer hem, tar en dusch, äter lite och förbereder mig för att sova.
Haha, fantastiskt. Jag är så trött.

Böh.


Wooch

Mina vänner, jag är så fruktansvärt seg.

De tre senaste dagarna har jag knappt  velat öppna ögonen på morgnarna, och efter att ha släpat mig till jobbet har jag spenderat de första tre timmarna med att vara otroligt inaktiv.

Jag har haft gott om huvudvärk, tandvärk, smärtor i kroppen och annat kul.

Nu ska man ju inte klaga. Men jag gjorde just det för jag vill så ofantligt gärna vara i skick till på lördag då jag tänker kasta mig in i allvaret och försöka få ett bra resultat på Högskoleprovet. Det omtalade och fruktade provet som alltid leder till att folk oundvikligen jämför resultat och får dem att känna sig antingen stolta eller besvikna över sig själva.

Jag vet att det inte är varken hela världen eller ett test på intelligens, men det känns ändå viktigt att jag presterar. Det är det enda utbildningsrelaterade jag gör på ett och ett halv år.

Sååå... *trummar rastlöst med fingrarna*

Jag fick förresten en palm igår, den heter Frongo. 

Tataaaa!

Vet ni vad som förgyller ens tillvaro?
Förutom underbara vänner och goda skratt;

Att komma hem för att hitta en påklädd pingvin med en muffinform på huvudet i sängen.Jag räknar med att det här inlägget var otroligt givande för er och överger därför datorn omgående för att lägga min väldigt trötta kropp i min väldigt sköna säng.
Go shorty, it's your birthday!YAMAS till dig min käre vän!

GRATTIS!!


Det här kan vara det ärligaste jag har skrivit


Steve Jablonsky - My name is Lincoln

Jag sitter intrasslad i omvärlden ännu en kväll. Jag står mitt i men ser på ifrån utsidan.
Brister. Inombords så brister jag verkligen. Mitt huvud värker, men min kropp är rastlös. Den vill också härfrån.

Vi och dom. Jag vill se oss som enade, men gör jag verligen det? Står jag ens med mig själv?

Den där inre fighten som sker varje sekund mina ögon registrerar någonting vackert. Vemodet som fyller upp hela mig när jag ser ut över en stjärnhimmel. Jag har ingen aning om vart hem finns egentligen. Men jag vet vad jag älskar. Det jag älskar blir förstört.

Jag vet inte varför mitt hjärta till så stor del tillhör naturen. Det låter så otroligt löjligt när jag skriver det. Jag är väl en hippie, en trädkramare, en nörd, jag är väl flummig, jag är väl en drömmare. Men så är det. Jag förstår bara inte vad jag förväntas göra utav det.
 
Jag vet inte om jag kommer hitta min plats när jag inombords vill vara med överallt.

Drömmar om att sitta på en träaltan och se ut över böljande, lummiga träd med ljudet av apor, fåglar och insekter som enda melodi. Drömmar om en korallblå strand omgiven utav palmträd, med det vågorna spolat upp som dekoration. Drömmar om Himalayas bergstoppar i bakgrunden. Föreställningen av stäpper som tycks sträcka sig till ingenstans.

Utanför mitt fönster finns hustak, en lekpark, lite flaggstänger sticker upp här och var. Det vanliga. Men bakom allting står en kuliss utav trädtoppar. På tidiga morgnar lägger sig ibland ett litet dimmigt täcke över dem och himlen lyser lite lätt persikafärgat. Det är som ett smakprov på någonting mycket större och vackrare.

Jag tänker hitta hem.Stanna hemma, snikna kärring!

Kundkatergori: Folk som inte borde få vistas ute

Så fort jag såg kvinnan med den röda träningsdräkten i sammet komma gåendes emot mig med fladdrande kinder så insåg jag; det här blir problem. Hon var upprörd. Hon hade fått sockerfria karameller istället för de vanliga med socker i, som hon ville ha från början. Hon skulle därför promt byta den öppna förpackningen. Jag förklarade med sammanbiten stämma att tyvärr var sockervarianten slut, och så fort orden lämnat mina läppar sa hon högfärdigt att hon ska ha pengarna tillbaks.
(Notis: Har man på sig en röd sammetsträningsdräkt mitt på dagen så har man ingen rätt att vara högfärdig. Ayway..)

Hon påpekade ilsket att hon minsann åkt långt helt i onödan nu, och hennes ögon spärrades upp till den graden att de nästan lös upp hennes bleka ansikte och blottade alla rynkor hon säkert samlat på sig genom att vara en kärring mot andra butiksbiträden. 
Så jag gav henne pengarna tillbaks medan hon fortsatt malde på om att "du får säga till karln att han inte kan hålla på sådär", syftandes till min chef som hade gett henne kaffekarameller när hon bad om just kaffekarameller. Jag sa att han kanske antog att hon skulle ha sockerfria och gav henne femtioöringar istället för enkronor i ren jävlighet. Dessutom passade jag på att vara ypperligt spydig och det kändes väldigt tillfredställande.

Jag hoppas hjärtligt att hon inte kommer tillbaks.

Freia

Förresten så fick jag inte fotojobbet jag skrev om förut, vilket var synd. Jag hade nämligen gjort reklam för chokladföretaget Freia, som här i Sverige är mest känt som Marabou. Norska Marabou liksom, big stuff!

Jag hade synts över hela Norge, i för norsk folkdräkt. Det hade varit hysteriskt kul att se resultatet.

Haha oh well bättre lycka nästa gång.


Haard work work

Jobbar egentligen inte helg, men ikväll ringde min käre chef och ville ha min hjälp under söndagen. Kvinnan är trött and I can't blame her.

Så om lite för få timmar ska jag pallra mig upp för en arbetsdag.
Av den anledningen skulle jag verkligen uppskatta att få sova, men några små sötnosar smäller fyrverkerier utanför mitt fönster så det kan bli problematiskt. Hagelbössa, någon?

Nehejdå, jag älskar fyrverkerier i oktober.

G'night.


Många månader senare..


I M korridoren har jag spenderat många timmar
med att inte plugga. Typ som här.


Räknade precis ut mitt betygsnitt. Jag har hoppat mellan att undvika och glömma denna lilla detalj, som ju faktiskt kan vara hyfsat bra att ha koll på när man går i utbildningstankar.

Jag är inte väldigt besviken på mig själv, det tjänar ingenting till. Men jag hoppas absolut på högskoleprovet, för jag vet att jag kan bättre.

Såhär i efterhand är det frusterande att jag inte varit mer envis, att jag inte har planerat tillräckligt och verkligen gjort mitt yttersta i det mesta. Man kanske inte har orken att vara i toppform tre år i sträck - men jag ser på vissa ämnen och inser att jag kanske inte ens hade behövt slita för högre betyg, men så tog annat överhanden.

Sen är hela gymnasiesystemet en knepig sak att bita i, eftersom att varje kurs räknas. I ettan mådde jag kasst, och mina betyg led verkligen utav det. Jag vet att om jag hade läst många utav de ämnena ett år senare, så hade resultaten sett väldigt annorlunda ut.

För mig var gymnasiet som en trappa upp, för varje år så mådde jag bättre och betygen höjdes därigenom. Jag har överbevisat lärare som uttryckligen sagt att de inte tror på mig, jag har avklarat ett tiotal saker samtidigt, jag har vågat, växt och jag har fattat en förmåga att studera med vilja. Första året orkade jag inte bry mig om mer än att klara av skolan, senare år ville jag presetera mitt bästa hela tiden.

Nej, jag är inte besviken på mig själv.
Jag är rätt stolt i slutändan. Alla har vi våra egna förutsättningar.

 

 


Woho

Igår fick jag ett Gåvobevis utav Martin, som berättade att han skyddat 500kvm unik molnskog i Cambuganflodens dalgång i Ecuador. Det tycker jag är helt jävla fantastiskt.

I denna molnskog växer 13 arter som enbart finns här och ingen annanstans, så därför är det viktigt att den inte skövlas.

Tack bäst! Du känner mig du.

Igår var förresten väldigt mysigt med Italiensk restaurang och en sväng till dramaten för teater. Oerhört sofistikerat utav oss (vi kompenserade dock detta genom att se animerad film hemma innan vi åkte in till stan). 

Bilden är från raddaregnskog.se


Grattisbeso!

 

Vilka har varit tillsammans i ett år idag då bitches?

ETT ÅR!!!!

Mästerligt.

Hold me tight(Like a Gun)Raderat.

Jag vet inte vart jag ville komma.
Eller så kunde jag bara inte skriva ner det.

Tyckte om kompositionen i fotografiet, dock.


Vet ni vad jag är trött på?

Fascinationen för mord.

Krigsfilmer. Brottutredningsprogram. Deckare. Tv-serier. Skräckfilmer. Nyheterna.

Döden, hela tiden. Jag är förhoppningvis många år ifrån den, men jag är redan så förbannat trött på döden. Varför vill vi se folk dö? Vart ligger nöjet i det? Det må vara fiction i alla dessa filmer, böcker och tv-serier, men det säljer ju ruskigt bra. Och i och med att fantasin flödar så blir mordbeskrivningarna alltmer vidriga och bestialiska.

Jag skulle vilja stänga av. En dag utan död.

Räcker inte verkligheten? Det står konstant om bombattacker, steningar, knivmord, folk som tänder eld på varandra och annat liknande i tidningarna som faktiskt baseras på det som händer på våran jord. Helt orsakat utav riktiga människor. 

Jag känner antagligen det här starkare just nu än annars då jag på senare tid har läst två böcker om folkmord samt nu senaste en bok om en barnsoldat i Sierra Leone. Jag vill allmänbilda mig och få insikt i så många frågor som möjligt och tyvärr är ju dödandet någonting som upprepar sig om man vill veta om det som har varit.


Jag är övertygad om att många tycker jag är fjantig när jag blir illa till mods utav en helt normal skjutscen i vilken film som helst. Men jag är följd utav en oförståelse för hur man kan känna annorlunda - att man inte reagerar över huvud taget.

Det enskilda livet sjunker i värde.

(Undantag är dock scener i filmer som Inglorious Bastards där Nazijävlarna brinner ihjäl. Då reagerar jag också, fast med ett brett leende på läpparna.)


Ahahhah

Jag blev just uppringd utav min agentur. Jag har kanske fått mitt första fotojobb.

Så håll nu tummarna för mig, de kommer att höra av sig om det före fredag. Om jobbet blir mitt så kommer jag fotograferas tillsammans med två andra tjejer nästa tisdag.

Och tro mig när jag säger att det här fotojobbet inte är vilket som helst.
Alexander Rybak kanske kommer se mig när han vandrar runt..

Någon annans öde, inte ditt


Människor som torterades och mördades i hemliga fängelser.

Under Pol Pots styre gick Kambodja in i en ny, nationsomfattande livsstil. Den dåvarande "Organisationen" hävdade att kommunismen var det bästa, och därför skulle människorna lämna sin hem och allt det ägde för att arbeta och dela lika på allt. Men de röda khmererna mördade många under den plågsamma omställningen. Religion avskaffades och familjer splittrades.

Här nedan berättar Hak Heng sin historia i boken Pol Pots leende utav Peter Fröberg Idling.

"Efter fem eller sex månader skickades vi till Sisophon. Där fick vi röja land och plantera ris och grönsaker. Jag fick nästan ingenting att äta. Jag blev sjuk och kroppen svullnade upp. Sedan var jag så mager att jag nästan var död. Vi fick två soppslevar med vattning rissoppa två gånger om dagen[..] vi försökte dryga ut soppan med blad och annat vi kunde hitta. Samtidigt fick vi arbeta hårt med att fälla stora träd och plöja marken vi röjt. Jag grät varje natt. Vi fick inte laga någonting sälva. Den som tände en eld för att laga mat åt sig själv dödades. 1978 när vi skulle gå och röja ny mark tvingades vi kliva över döda kroppar. De var begravda, men inte så djupt, så regnet spolade bort jorden. De låg tätt ihop och vissa av kropparna var uppsvällda och mjuka att trampa på.
Mina barn skickades till olika platser för att arbeta. Jag fick bara behålla de två minsta. Jag visste inte var de andra var. Nästan ingen av dem överlede. Den avskyvärde Pot döda tio av mina barn."

Man vet inte exakt hur många som mördades i Kambodja, men än idag så förnekas brotten utav många inblandade. Under den pågående misären fick ett fåtal svenskar besöka landet och lämnade det utan att ha sett någonting - det var ett folkmord som länge hölls hemligt för omvärlden.
Inte långt innan Pol Pot dog ställde han upp i en intervju, den första på 18 år. Han förklarade att hans samvete var rent. Att hans rörelse begick misstag, precis som alla andra rörelser i världen.

Journalisten ställer frågan om Pot vill be om ursäkt för det lidande han orsakat. Pol ser förvirrad ut och ber honom upprepa frågan.

Tolken: Han frågar om du vill be om ursäkt för det lidande du orsakat?
Pol Pot: Nej.

Pol Pot lämnade intervjun med ett leende.

Sådant man inte vill ärva

Jag bär på någonting som inte väger, men som likväl lämnar spår.
Den ocoola genen.

På min mammas sida är kvinnorna i min släkt är alltid påväg någonstans. Om vi sitter och äter får mamma plötsligt för sig att gå upp och leta efter en bok hon verkligen vill läsa som ska ligga i någon utav våra bokhyllor. Så fort mormor har druckit upp den sista slatten ur sin kaffe när vi har fikat efter maten så måste hon hem, av ofta oklara anledningar. Min moster löser problemet genom att göra någonting men samtidigt prata i handsfree med någon om vad hon ska göra sedan.

Idag så reste sig plötsligt min mormors syster upp mitt i en konversation och började propagera för hemgång - och hennes man följde snällt efter med ett uppgivet litet leende. Jag själv satt där med min kopp te och undrade vad som just hände. De stannade i typ 10 värdefulla minuter. Jag pratar liksom inte om speed-dating, utan umgänge med besläktat folk som inte ses särskilt ofta.

Jag ser min framtid framför mig. Hur jag kommer att resa mig upp mitt i en släktmiddag för att gå och sätta på youtube (min mamma är skyldig), hur jag kommer åka hem tidigt på Julafton för att "det är en dag imorgon också" (min mormor är skyldig). Hur min älskade son ska blåsa ut ljusen på sin födelsedagstårta när jag plötsligt rycker undan den för att diska tårtfatet så att jag slipper göra det senare. Han beskådar hur den omsorsgfullt förberedda jordgubbstårtan sköljs ner i vasken och i takt med det sköljer stora tårar bort matrester på hans barnsliga små kinder.

Det här bådar ju inte helt gott det.
Det är som om det man gör nu inte riktigt duger, för det som kommer sedan är viktigare.
Att leva efter den filosofin är ett fantastiskt sätt att nonchalera nuet samt skaffa högt blodtryck.

Tyvärr kan man inte avliva gener, men jag planerar att aktivt ignorera den.


Baci - allvetare

Jag vill välkomna er till en ny kategori här i min blogg.

Baci; allvetare.
Baci är en italienare som jag och Jenny träffade ett flertal gånger i Kreta, och han har visat sig vara ett praktexemplar av en person utan självdistans. Dessutom, så är han väldigt säker på att han vet allt.

Därför vore det ju fel av mig att inte sprida hans visdom, och ikväll vill jag lösa en fråga som kan vara större än någon annan i mänskligheten. Kärleken. När hittar man den rätte? Hur vet man om man har gjort det?

Med Bacis alldeles egna ord ger jag er en exlusiv insikt.

"the love its come slowly .i know that"

Så alla ni som går och trycker på kärleksmuskeln och känner att den inte växer - det är lugnt! Kärleken kommer sakta.

Baci vet det.

Supermodell400, Ambassadeur, Joachim Garraud


Bild från stureplan.se

Så, dags att berätta om min spännade fredag!
Efter några timmar på jobbet med mycket Red Bull och peppning inför en helkväll så bar det av till Bella för en vinare och lite sallad på ett lager - otroligt mysigt och som vanligt rann vi iväg i spårade konversationer. Vi klädde upp oss inför kvällen och gjorde vårat bästa för att se fashionabla ut genom det rödlätta fnittret.

Väl på Kungsgatan såg vi en "Supermodell400" bil utanför en klubb och mycket riktigt - vi hade kommit rätt. Dessutom stod H&M's herrmodell för höstkollektionen bakom oss, och jag fann detta jättespännande utav oklar anledning. Inne på klubben fick vi varsin goodiebagbiljett och fotograferades lite snabbt, sen klev vi in i lokalen och fick varsitt glas vin. Nu får ni inte tro att det var så sofistikerast för mig och Bella som jag får det att låta, vi stod bland vimlet av fint mingelfolk och pratade om sådant som är x-rated i denna blogg. Det var oerhört gemyligt. Sen var det modeshow med finalisterna i den tävling som hela eventet kretsade kring - jakten på Stockholmsgruppen Cosmetics nya ansikte.
Vad kan jag säga? En tjej var så tunn att jag trodde hon skulle bryta benet när hon snubblade till. Modellbranschen är helt störd och min plats på agenturens People avdelning har aldrig känts så attraktiv förut. Jag behöver inte gå ner i vikt för att få jobb.
Om man nu kan bortse från aneroxiaidealet så var själva konceptet med modeshow i sig jättekul att få uppleva. Därefter blev vinnaren i tävligen utsett, ett blont spektakel som säkert har superpotentiall för hon var vacker och hade en tuff stil.

Sen byttes människorna i lokalen ut under ett par timmar, från dansande modemänniskor till konstiga fransmän till schtekigare VIP:are som drack champagne och såg ut att ha en himla frän kväll. Jag och Bella satt seriöst i en timme och bara tittade på alla olika människor och stilar, det var riktigt nice!

Klockan 01 så klev nattens huvudattaktion upp på scen, Joachim Garraud. Och jag fick min Housemusik, jag fick basen jag älskar, de sköna mixarna och en släng hitlåtar. Joachim var dessutom en oerhört glad och härlig kille som kastade konfetti och viftade med "We love Sweden" t-shirts samt spelade smoke on the water introt på synth med brett leende och svettig panna.

Jag säger bara MOTHER FUCKER HOUSE MUSIC.

Jag vill tacka Stockholmsgruppen som bjöd mig, väktaren för att han var så trevlig, Joachim för att han lät mig dansa, Katrin för min goodiebag, Bella för att hon gjorde min kväll och mina klackskor för miraklet att jag inte ramlade och slog ihjäl mig.

En riktigt, riktigt bra kväll i oktobermörkret.


Pepp innan! (Jag ej ombytt)


döfödda försök att visa kläderna


Modeshow


En vinnare utses


Jag gör en Tyra  "smile with your eyes"


Posing by the balloooons


Joachim Garraud med synthen


The bags efterråt och ont i fötterna efter danseeeen

P.S Den lilla stekjäveln som höll fast mig på dansgolvet: Jag önskar dig genuin smärta i pungen. Tihi. D.S

WaggawaggaaaahNi vet, det är lustigt hur man fungerar.

Trots att jag känner att världens alla bekymmer har fyllt mitt huvud till bredden så har jag förmågan att vara på riktigt bra humör. Jag kan åsidosätta det mesta, och ikväll är det party! Och det behöver jag.

Jag måste göra mig iordning redan nu på morgonen och ta med mig ett ombyte, för direkt efter arbetsdagen så bär det av till Bellas jobb för att byta om, göra den sista touchen och ta oss en vinare på lagret. Sen går vi vidare till finalfesten för supermodell400 där vi först ska försöka bete oss sansat (jag och Bella? Sansat?) och beskåda en modeshow. Första gången för mig så det blir himla kul.

Och vet ni vet ni? Sen kommer DJ Joachim Garraud. Han är från Frankrike och har skrivit bland annat Love don't let me go och The World is mine tillsammans med sin vän David Guetta. Därför räknar jag med att han kommer ge mig min första riktiga dansnatt sedan Kretas mark låg under mina fötter.

Ja, jag ser så mycket fram emot kvällen jag har framför mig.
Solen är helt strålande också har ni tänkt på det?


Plus one

Såg till min grandiosa förtjusning att jag är bjuden till eventet på fredag plus one. Så jag medtager min Bella för att överleva mingeldjungeln och missanpassningsläget. Det kommer bli så fucktastic!

Vet ni vad som är helt insane för övrigt?
Plötsligt har typ alla i den närmsta kretsen pojk- och flickvän. Det är oerhört lyckligt, dock har jag inte riktigt hängt med i svängarna. Nu är vi ockuperade! Vilket kärleksöverflöd alltså.

Jag sitter hemma hos min och utnyttjar hans hushåll medan han sliter på jobbet. Jag skulle gärna fortsätta det här lilla stycket med att säga att jag också ska in och slita snart, men kom igen. Vi vet alla att jag inte sliter på min arbetsplats, hälla upp te någon? Jag leker ju och får pengar för det.

Life sure is good today.


Scthektigt..

Fick ett mail i min seriösa inkorg igår.

"Sommarens sökande efter Sveriges nya modellansikte har kommit till ett slut. TV400 och Stockholmsgruppen Cosmetics bjuder därför in till stor finalfest på Ambassadeur, fredagen den 9 oktober, då en vinnare ska utses och därmed blir det nya ansiktet för en ny produkt från Stockholmsgruppen Cosmetics.

Du är härmed inbjuden att delta i festligheterna på Ambassadeur, fredagen den 9 oktober kl. 21.00
."

Nu är det såhär att det här känns både väldigt frestande och väldigt läskigt. Det kommer först att vara lite tilltugg och mingel. Bara det ordet, mingel, skrämmer mig. Framför mig ser jag välklädda innemänniskor som tuggar lite lätt på rimmad laxbruschetta och alla är såklart sociala genier med en unik touch. Ergo  = Jag kommer inte passa in särskilt väl. Men den bilden är ju å andra sidan bara byggd i den asociala avdelningen i min fega skalle.

Det kommer ju fasiken vara goodiebags och modevisning. Jag har aldrig haft tillfälle att beskåda en modevisning live, så jag får helt enkelt bege mig dit och se efter. Jag måste bara klura ihop vad jag ska ha på mig för stilrent så jag ser sådär obekymrat fräsch ut som modeller gör hela tiden - för jag antar att det är lite därför agenturen bjöd mig.

Spännande! Festligheter here I come.

En jävla tönt har setts i ökenområdena..

Sitter förresten och kikar på lite bilder från det gågna året och fascineras av hur otroligt töntig jag såg ut i Sahara. Hela turistfjant syndromet fick sig en rejäl skjuts när jag tog på mig de där glasögonen.
Dom är verkligen skitfula. Jag fick för mig att de var guldfärgade piloter, men i slutändan är de bara en missbildad hybrid. Som jag betalade för och släpade med mig till en annan kontinent.

Men där sitter jag i Saharas utkant på en dromedar och ser fulglad ut med mina rosabrända vader och det enda jag har i minnet från den dagen är ändå lycka (eller okej; Lycka och värme).

Nu har skalan på favoritdjur övergått i en dramatisk kamp om Dromedar vs Sengångare. Jag kan inte förneka att jag har mer egen erfarenhet av de högresta kameldjuren, men samtidigt.. jag kan inte motstå en sengångares livsstil. Och jag har faktiskt sett en på Skansen, vilket får räknas. Konkurrensen är benhård, och resultatet förbli orsagt tillsvidare.

Nu så. Toodels.


Autumn leaves

Vi har blivit förärade med ytterliggare en fin höstdag. En sån som faktiskt värmer lite i dagsljuset men som vanligt kramar om en riktigt kyligt så fort eftermiddagen börjar tåga in. Jag känner för att ta en promenad, bege mig utåt och bara låta blicken vandra mellan alla färger. Men som jag har gnällt över tidigare så är det ju inte särskilt spännande häromkring. Asfalt. Helsike vad jag tycker asfalt är värdelöst.

Grått. Av alla färger att klä den här jorden i, grått. Jag vet, det blir ju liksom så med tanke på vad det består utav.. men det gör det knappast estetiskt tilltalande.

Utan vidare babbel vill jag bjuda på den länk min käre Bella skickade till mig en dag för inte länge sedan Klicka här.

Jag är otroligt förskräckt och lite road:)

Nu ska jag sälja kaffe som om jag var hälften så beroende som alla mina koffeinstinna kunder. Ciao!

Barappapappapaaa


Sötmänskor!
I vanliga fall hade jag slängt upp en hel del bilder här, men sanningen är den att jag inte tog enda bild under kvällen! Helt sinnes, alla bilder med min kamera togs utav Danne en stund in på festen.

Som vanligt var det superjävlajättemysigt att träffa kära vännerna. Grattis igen och tack för initiativet Linn! Jag var väl ungefär lika spännande som avslagen cola under kvällens socialisering då jag av någon anledning kände mig seg. SEG! Snacka om hädelse mot allt vad festligheter är. Jag var såklart tvungen att rycka in och dansa när Benassi och Swing spelades (i vissa lägen sviker man inte) men annars kunde man mest se mig fladdra omkring mellan olika människor i försök att hänga med i diverse konversationer. 

Med en hel del skratt i bagaget lämnade jag festen efter att ha blivit skallad av misstag. Haha, jag tycks inte få optimala avslut på bortafester.

I nuläget känner jag mig som om jag vore trettio år äldre och just accepterat att det är okej att ta det lugnt "sålänge man trivs med livet". Tidigare idag har jag ätit pannkakor med Martin, sedan gottat in mig i ett par filtar och halsovit med huvudet i hans knä medan han tittat på fotboll. Lite som en hund.
Slutsats: Jag är antingen som en femtioårig seg människa eller som en hund. Knepigt att se sambandet förvisso, men det går säkert om ni tänker lite outside the box.

Jag har ju varit på IKEA också (som en femtioårig tant..).

Men jag klagar inte. För den här helgen har varit väldigt mysig ändå. Och om en stund blir det middag med herrn och mina föräldrar. Därefter tänker vi äta kanelbullar framför TV:n. Jatack.


Feeeestläge

Nu har jag vaknat till efter en väldigt lugn dag och är peppad för en festkväll hos söta Linn som har fyllt 20 och blivit vuxen! Woho!

Om en sväng så kommer min ädle man förbi och sen bär det av till honom först, sen vidare till Linn's house och någonting som förhoppningvis blir en riktigt skön kväll. Men klart det blir, det är ju vårat umgänge vi snackar om.

Yeaah.

Och Jenny, jag kan stolt meddela att jag har lyckats med en sminkning helt själv denna gång!


Något jag vill ha sagt...

Det här är någonting jag inte orkar samla kraft att skriva ett välstrukturerat inlägg om. Jag är så uppgiven inombords, och vill ha så mycket sagt. Jag är så rädd för den tid som jag lever i-

Det finns inte ett miljöproblem. Det är inte bara "en global uppvärmning på grund utav koldioxid" som kan fixas om vi skärper till oss om några år. Det kan omöjligen vara så enkelt, om än så omfattande. Det är ett komplicerat, välfungerande ekosystem som har fungerat tiotusentals år om och om - som vi nu leker hämningslöst med. Om vi river upp ett hål i nätet spelar det kanske ingen större roll, men hur många fler hål kan det bli innan det är för sent att reparera?

Bevis på bevis viftas med framför oss, gång på gång.

Vad mer vill vi ha?
Vi vet att klimatfrågan inte längre handlar om hurvida det är naturliga förändringar eller förändringar orsakade utav mänsklig påverkan. Vi vet det nu. Vi vet att tidigare beräkningar har varit för optimistiska och att stora delar utav förändringen sker i en oväntat hög fart.  

Säg mig, är det värt risken?

Ni som vägrar åka kommunalt. Ni som inte återvinner. Ni som inte handlar ekologisk mat när möjligheten finns. Ni som tänker att ni inte måste bidra någonting, men som istället bidrar motsatt genom eran passiva livsstil; Ni som inte bryr er.
Vad fan har ni för ursäkt?

På riktigt.
Vad fan har ni för ursäkt?

Om ni tror hela klimatdebatten är överdriven, så kan ni fundera lite på varför ett stort Klimatmöte ens kommer att hållas i Köpenhamn i December. Det är verkligen inte det första heller. Ni kan fundera lite på varför det på senare år har talats så enormt mycket om frågan  -  märker ni inte att det inte längre handlar om en mediatrend?
Det här är inte skräckpropaganda. Det här är verkligheten. Det kommer alltid att finnas siffror och påståenden som är orealistiska, worst case scenarion. Men de mänger undersökningar som noggrants studerats fram genom årtionden som alla talar för samma sak, är baserade på verklighet.

Vad är verklighet för dig?
Om femtio år är det kanske en värld med mer svält, utbredd hemlöshet, höjd havsnivå, torrlagda länder, mängder med utdöda arter och en mörk framtid.

Så sluta blunda. 
Snälla, snälla. Jag är inte så naiv att jag tror att allting blir bättre om vi släcker lamporna hemma och tar bussen då och då, men det bromsar lite. Det bromsar någonting som eskalerar så in i helvete i fel riktning. Vi behöver hårdare krav från politiker, vi behöver fler alternativ som gynnar oss och miljön, och vi behöver det snabbt. Vi behövde det redan innan iförrgår.

Det är klart det är enklare att rycka på axlarna och fundera på någonting roligare. Det vill jag också göra, men jag kan inte, för då har jag misslyckats. Jag finns väl här av någon anledning, och framförallt finns jag här för att ekosystemet möjliggör min överlevnad. Vi håller ju på att förstöra just den möjligheten. Möjligheten till liv. Inte bara för oss utan för så otroligt många andra varelser som vi helt iskallt väljer att nonchalera. En groda hit och dit, eller?

En groda som är föda för ett annat djur som då blir utan mat och som i sin tur dör ut. Då blir ett annat djur utan sin mat, förstår ni åt vilket håll det här lutar? Det handlar inte om en varelse för sig själv.

Alla är med i det här tillsammans, men ändå lever vi inte tillsammans.

Vi borde leva med natur och djur. Inte för att det låter mysigt och fridfullt, utan för att det är egentligen det enda alternativet för att vi ska kunna fortsätta med våra liv. Det är logik. Logik kanske mer relevant än någon annan.

Jag önskar mer av mig, min omgivning, min statsminister, industrier, all världens presidenter, media, företag; människan. Nu står vår intelligens verkligen på prov.


Min räddning finnes i sockerkicken

Jag sov uruselt inatt. Vaknade gång på gång bara för att hålla mig själv från att väcka Martin (jag hade ju liksom dessvärre ingen anledning att förstöra för honom) så jag vred och vände och stirrade in i väggen. Det var jättekul i ungefär tre sekunder. Så när jag vaknade för kanske sjunde gången och var tvungen att faktiskt gå upp så kände jag mig inte riktigt utvilad och den känslan har definitivt hängt med mig hela dagen.

Så står man där. Fredagseftermiddag. Med kö i butiken och petiga kunder att hantera med ett leende på läpparna och en lättsamhet i presentinslagningen; det var bara att inse. En kick behövdes, och en kort runda till Pressbyrån senare hinkade jag i mig en Red Bull. Red Bull är skit. Men det är tamejfan riktigt välgörande skit ibland, för efter en burk höll jag igång så länge som det behövdes med nästan onaturlig entusiasm.

Dock var jag såpass speedad att jag inte ens märkte bråket i butiken förren min chef bokstavligen jagade ut en kille och skrek efter honom..

Don't mess with my boss.


Nä, men fyfan vad trevligt

Jag fick just min lön. Min första lön sedan.. April.

Jag har använt mitt bankkort så lite att jag inte kommer ihåg koden:)

Back in the game! Yahoo!