En nära-älgen upplevelse, och sengångare!


Min polare

Imorse när min mamma föreslog ett familjebesök till skansen var vi andra inte sena att haka på, mig behöver man inte övertala för det finns nämligen sengångare där! Sengångare är så sjukt roliga djur i sin blotta existens så ett tillfälle att få sig ett gott skratt var givet.

Det första jag möts utav är två stycken som ligger och sover. Efter att ha glott på dem en stund så trodde jag inte att det kunde överträffas, men det var faktiskt fel av mig. Vi vandrade ut ur terrariet för att gå och se på älgarna, och en älgherre stod och hängde rätt nära staketet. Jag gick fram och fick uppleva hur älgen lirkar ut huvudet med sina ståtliga horn genom staketet, och sträcker sig mot mig med mulen. Sedan stod den där och kelade med mig! Det var så sött så jag smäller av. Trots att den var närmre enorm så hade den sjukt snälla ögon och jag fick klappa på mule och klia lite i pannan. 

Djur får mig sannerligen att må bra. En utav vargarna stod länge och tittade på oss, har allitd upplevt dem som väldigt skygga så det var gött.

En lyckad dag på skansen. Jag åt pannkakor och drack varm choklad också, vilket bör tilläggas för att spä på mysfaktorn. Bilderna har lite kass kvalité dock, systemkameran fick vila idag så det var mobilen som ryckte in.


Sloth, sengångare. Den låg bara där på rygg och degade.


Väldigt nyfiken varg.


Between to lungs

Min kväll har bestått utav msn, melodifestivalen, och mangotryfflar. Jag spelar sönder Cosmic Love på ipodhögtalarna, läser lite bloggar och noterar ibland bekanta, rytmiska smärtor i mina knän. De börjar känna av att jag har rört på mig i veckan, noterar jag också.

Men det sköna är att hur alldagligt detta än kan te sig, så är det här en egen dag. En dag med egna intryck, upplevelser och tankebanor som har svängt lite ifrån den vanliga rutten. Jag kan inte säga att jag har gjort någonting speciellt ikväll om någon frågor mig om helgen vid senare tillfälle. Men jag har faktiskt tänkt speciellt.

Det känns som att saker kommer att ordna upp sig.
Kanske ska jag tacka den här högst inaktiva lördagskvällen för det.

Porque? Jag begriper inte.När kedjor som spottar ut klädesplagg som vardagsmat väl lanserar kläder av organisk bomull så är det utav oklar anledning alltid basplaggen, alternativt allmänt tråkiga plagg, som får äran. Varför? Jag skulle vara så glad om jag hittade en organisk festklänning på galgen någon gång.

Det är för mig inte bara svårt att begripa, det gör mig irriterad. Jag har misslyckats helt och totalt när det gäller att vara en god konsument i klädväg (jag har till och med en tröja det står I love earth på som inte ens är organisk..). Detta för att jag handlar kläder väldigt sällan, och när jag väl ger mig ut i affärerna glömmer jag oftast bort att ens kolla efter miljövänliga alternativ. Det kryllar inte av dem direkt.

Det borde vara merparten i organiskt, där har vi logik.
Och jag ska givetvis börja leta bättre. Inga ursäkter.


Sikt


Rosersberg

Promenerade omkring på landet med min käre tard Arvid, det var mycket dimmigt. Men det är mildare ute, och snön smälter av sig lite. Det är skönt. Det är åt rätt håll.

Bör nämnas dessutom att hans mamma bakade en morotskaka, som om hon visste att det var min favoritbakelse. Med det serverades Rooiboste, som ju också råkar vara en favorit. Mums.

Det travar med jämna steg mot en skön, skön vår.
Jag bara känner det på mig.

Ta ansvar

Här kan ni läsa om en H&M fabrik i Bangladesh som började brinna, varpå nödutgångarna låstes och 21 anställda dog. Ett fyrtiotal personer har även svåra skador.

Presskontakt på H&M fick lite frågor, bland annat denna.:
Kommer H&M göra något för att hjälpa de drabbade?
– Vi tittar på vad vi kan göra för att hjälpa till, men i dagsläget är det oklart hur det ska gå till.

Skulle man någonsin svara så halvdant om det vore i Sverige fabriken brunnit? Hade man då inte genast vidtagit en jävla massa åtgärder? Jag vet inte, det kändes som ett fattigt svar.

Vila i frid.

friday

alltså wallawallwalla jag orkar inte gå ner på nedervåningen för det springer omkring främmande män med borrmaskiner där. the beauty of rebuilding your house. Jag måste passera dessa herrar i min nyvakna kalufs för att halka ut i garaget och hämta min kinamat i kylen. Dagens utmaning!

fyfan vad jag kommer behöva distrahera mig idag, mitt huvud är lite enformigt ibland..

menmen inget ont i hjärtat som inte lite te läker.

ciau.


Dog days are over


bild från ukfests.co.uk

“I want my music to sound like throwing yourself out of a tree, or off a tall building, or as if you’re being sucked down into the ocean and you can’t breathe,”

Jag ska se Florence+The Machine på Debaser nästa vecka, bokade ganska spontant efter att egentligen bara ha lyssnat ordentligt på en utav hennes låtar, underbara You've got the love. Lyssnar därför igenom albumet Lungs på spotify nu och min förälskelse i hennes röst och talang växer sig bara starkare. Hennes musik har en konstig effekt på mig, jag känner mig stark, glad och vemodig på samma gång.

Tracks som bör höras;
Dog Days Are Over
Rabbit Heart
Cosmic Love
You've got the love

There's a ghost in my mouth
And it talks in my sleep,
Wraps itself around my tongue,
As it softly speaks
then it walks, then it walks
then it walks with my legs


Efter att ha sett ett par inspelade framträdanden kan jag vara säker på att hon är grym live. Det kommer vara någonting speciellt att se henne och hennes röda kalufs träda fram i symbios med den där stämman.

Och hennes texter hörrni, hennes texter. De lyfter ur musiken ibland.

A falling star fell from your heart and landed in my eyes
I screamed aloud, as it tore through them, and now it's left me blind


Två sekunder


Resö, fiskesamhälle i Bohuslän

Jag har just läst ut Isabella Lövins bok Tyst hav - jakten på den sista matfisken. Den handlar helt enkelt om hur vi tömmer våra hav på fisk, vilka metoder vi använder, varför, hur det kommer sig att vi fortsätter trots att vi vet vilka konsekvenser det kan få och så vidare.

I slutet utav det här minst sagt skrämmande journalistiska arbetet, som gjorde mig mer än illa berörd, så har Isabella effektfullt delat med sig utav ett tankeexperiment från Sylva A Earles bok Sea change - a message of oceans.

Det går ut på att man placerar jordens 4,6 miljarder år långa historia under ett års tid, och sedan tänker sig att man sitter och tittar på det ungefär som en film.

"I åtta månader kan vi då först njuta av meteornedslag, vulkanutbrott och alla de märkliga sammanträffanden och kemiska processer som gör att just planeten Tellus förvandlas till det blå, vattentäckta undantag där den är i en torr och kall rymd där både liv och vatten i övrigt tycks vara mycket mer sällsynt. Först i augusti kommer de första encelliga organismerna med cellkärna, det vill säga livet. Sedan dröjer det ända till november innan de ryggradslösa havsdjuren dyker upp, och lagom till Lucia kommer jätteödlorna, fast de försvinner igen någon gång mellan jul och nyår. De första däggdjuren syns på bioduken i mitten av december, och homo sapiens, vår egen art, kan vi titta på mellan tjugo minuter och en kvart före midnatt den 31 december. Det moderna konsumtions- och industrisamhället kan vi se blixtra till under filmens sista två sekunder"

Hur snabbt kan vi förstöra ekosystemet? Är det därför vi är här?
Varför är människan så hemsk?

En man som heter Theodore Roszak har grundat ekopsykologin. Den går ut på att ökande pskykologisk ohälsa hänger samman med att vi har avlägsnat oss från våra biologiska, mentala och naturliga rötter, vår samhörighet med naturen. Jag tror som honom utan att vilja sätta namn på det. Jag tror på att genom att inte förstå att vi är av naturen och att den är allt, så sätter vi ett avstånd mellan oss och det som är värt att bevara.

Jag ser onska i människor, för vi vet vad som pågår, men vi väljer att vara nonchalanta.

Tips om Världen

Jag har ett tips till er som vill ha vettig information om vad som händer i världen (detta bör tolkas som en direkt pik till aftonbladet som senast idag skrev en omvälvande artikel om hur mycket en b-kändis som heter Kim minglar). Det finns en hemsida som lyder omvarlden.se, som erhåller jätteintressanta artiklar och reportage. Vill man fördjupa sig ytterliggare så kan man prenumerera på deras tidning, den ges ut sex gånger per år och innebär ingen större miljöbelastning.

OmVärlden skrivs utav frilansande journalister och handlar om bistånd, utveckling och globala frågor.
I like. Eller som Benjamin säger, fem av fem toasters!

Plötsligt händer det

Efter en klassisk kundfattig dag på jobbet så hade min allmäna lust till kundservice sjunkit ner mot noll och det började närma sig stängning. In kliver en lite velig kvinna med sina två barn.

Vi har ju gått igenom detta förut: Annika och barn går inte ihop. Suck, tänkte jag.
Barnen var dock lugna och stod först och väntade medan modern grävde i sin lilla portmonä för att rota fram pengar. Men så händer någonting jag var helt oförberedd på. Det ena barnet, en pojke som kanske var runt 5 år, vandrar in bakom kassan. Då modern inte reagerar vet jag inte riktigt hur jag ska säga till, så jag säger lite snällt "du får inte vara här bakom".

Pojkens reaktion lämnar mig paff. Han säger ingenting. Han går istället emot mig med små steg och utsträcka armar, sedan kramar han mig väldigt varsamt och omsorgsfullt. Kramen varar bara några få sekunder, sedan böjer han huvudet bakåt och ser på mig med stora blåa ögon. Han ser verkligen rakt in i mina ögon, sedan går han bort till sin mamma.

Jag blev ärligt talat rörd av den här högst otippade händelsen.
Alla barn är inte ondskefulla!

En solig och helst sanslöst kall måndag

Jag vill inleda med att säga att JAG ÄLSKER MINA VÄNNER. Däremot är jag ypperligt avundsjuk på Carro, min brush, som idag avslöjade att hon har sett djuret mouse Deer när hon var i Malaysia! Som det framgick för några inlägg sedan så hamnade det här djuret snabbt på min topplista utan större ansträngning. Underbara evolution.


Sedan vill jag bara avsluta med att anknyta till inledningen i det här inlägget, som jag har lärt mig att man ska göra när man skriver texter, och säga JAG ÄLSKAR MINA VÄNNER. Förstående, intelligenta, roliga, fina, intressanta och totalt outbytbara.

Feta pluspoäng till min kusin som dessutom som besökte mig på jobbet idag och påminde mig om vilken tänkare han är. Det var trevligt som fan.


Mitt Äventyr

Nu kan kan jag inte hålla mig längre, det här är alltför häftigt!
Jag har bokat en resa till hösten. En resa till en av de mest tropiska och artberikade områdena på den här jorden. En plats som på grund utav skogskövlingen tyvärr riskerar att se annorlunda ut om ett antal år, och det är ett stort privilegium att få möjligheten att uppleva det dessförinnan.

Kära vänner, jag ska till Borneo!
Under åtta veckor kommer regnskogen i det Malaysiska området Sabah på ön att vara mitt hem. Åtta hela veckor!

Resan är kombinerad äventyrs- och volontärsarbete. Så inte nog med att jag kommer att få bo i samma skog som näsapor och orangutanger, jag kommer också att klättra upp för 4000m höga Mt Kinabalu i soluppgången, prova på cayoning, sova i långhus med stammar, få överlevnadsutbildning, lära ut engelska, turism och hygien till folk i Dusunstammar, bada i varma mineralkällor, snorkla vid en vulkan, vandra på de mest fantastiska platserna!

Jag kan inte fatta det. Det är bortom allt vad häftigt kan uttrycka!
Det är helt, helt sjukt och jag har skuttat, skrattat, skrikit, skakat och gråtit sedan jag tog det avgörande steget och betalade in bokningsavgiften. Det finns en minimal risk att resan är fullbokad, men efter att ha talat med resebyrån(som i sin tur skickar min bokning till en internationel organisation de samarbetar med) så verkar allting lugnt. Annars har jag redan en plan B så att jag inte blir för besviken.

Jag har bokat en tripp till paradiset. Regnskogen som jag länge har velat uppleva.
Det kommande halvåret kommer jag troligen varva mellan total glädje och att vara smått livrädd, sen bär det av till böljande träd, krävande utmaningar och massa livsfarliga djur! Wow.


Foto: Andrea Pistolesi


Foto: Andrea Pistolesi


Foto: mount-kinabalu-borneo.com


Foto: Roine Magnusson

 
Foto: Michael Fogden


Foto: Tim Laman, Natioanl Geographic

Kan ni tro det? För jag kan nästan inte det.
Jag vet inte hur jag ska få ner hur jag känner i skrift.


Vinterpromenad
Jag var ute på promenad, och i vanlig Annika-anda så struntade jag i det faktum att jag inte har några bra vinterskor, så jag klättrade in i skogen och upp för små backar där snön nådde upp över knäna.

Solen sken och öronen var nästintill djupfrysta, men det var väldigt skönt.
Nu sitter jag här med halvblöta jeans och röda kinder.


Livet!

Så jag sitter och kollar på en dålig komedi, och jag fattar inte varför. Jag är uppe fastän jag är jättetrött, och jag fattar inte varför. Jag lägger ner stora mängder energi på att reflektera över saker som garanterat kommer leda till att jag blir ledsen, och jag fattar inte varför. Jag lever inte i nuet tillräckligt ofta, och jag fattar inte varför. Jag irriterar mig på struntsaker, och jag fattar inte varför.

Jag gör inte det jag skulle må bäst utav, varför?

Jag kanske beror det på att jag är en gnällig jävla i-landsmänniska som tror att mina problem är viktiga, som tror att jag har "rätten" att klaga så fort någonting är motigt, som tror att allting ska serveras för mig fastän jag inte anstränger mig, som tror att mina laster är jätteintressanta, som tror att jag är en speciell person.

Det här är en konstig värld. Den är faktiskt så konstig att jag omöjligen kan sammanfatta den, kanske skulle jag vilja utnämnda den som ett fatalt misslyckande. Men så hör jag berättelser om hur vänner till mig besöker u-länder och bemöts utav glada människor med leenden på läpparna, och jag skäms. För jag sitter här och grämer mig, fastän jag har så många möjligheter att jag borde känna mig som världens lyckligaste. Fast istället för att gå efter min egen vilja och känsla så följer jag mönster i samhället som inte är positiva. Bara för att liksom. Och jag är inte ensam. Hur ofta ler folk man passerar på stan?

Jag tycker ju för i helvete inte ens om att sitta vid datorn så här många timmar varje dag! Det är slöseri med tid! Jag borde radera facebook och börja röra på mitt arsle istället, jag är tjugo år, har permanent ont i knäna och blir andfådd av att springa till bussen. VARFÖR? Onödigt.

Jag tycker om mig själv som fan, det står jag vid. Men jag kan byta spår lite och sluta gräva ner mig i det förflutna. Ja, jag har haft det tufft. Det har jag dock tagit lärdom utav så idag torde tankarna fokuseras på det faktum att jag tog mig ur det. Och jag behöver förstå att även om vissa saker får göra väldigt ont så ska det inte få ta över mig helt, varför skulle det? Det är inte synd om mig!

Jag kommer alltid att vara ledsen när folk i min närhet mår dåligt, när jag tänker på vad vi gör med planeten, när jag tänker på allt ont som sker omkring i världen. Men jag har en kropp, en livstid. Jag kan göra vad jag vill utav den, och jag vill faktiskt inte leva såhär längre. Jag kan inte alltid försöka fly ifrån vardagen, jag får ta och forma den så att den passar mig istället.

För ett par dagar sedan fattade jag ett beslut som kommer att vara den största utmaningen hittills i mitt liv. Man kan säga att det är ett resultat utav att jag har börjat tänka i banor som dessa, så det lönar sig redan!

Nu är det godnatt.
NATTI.


JAG VET INTE VAD JAG SKA SÄGA RIKTIGT MER ÄN

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH FYFAN VAD HÄFTIGT FYFAN VAD HÄFTIGT FYFAN NU GÄLLER DET BARA ATT ANMÄLNINGEN GÅR IGENOM SÅ ATT BOKNINGEN ÄR ORDNAD OMG OMGOMG AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!

Jag är galen.
Jag är fanemej inte klok!!!!
Jag är fan inte klok och det är så sjukt, sjukt, underbart.
Det är så häftigt, har jag sagt det, att det är häftigt?

Ok friends:
NU HÅLLER VI TUMMARNA FÖR ATT DET FUNKAR HÄRIFRÅN RIGHT?


Host... host.. HOST!!

Jag hostar så mycket att jag har någon form utav värk i magen, jag misstänker starkt att det är träningsvärk. Vilket är lite smått oroväckande för då är jag sannerligen i dålig form. Sen river det sådär gött i halsen också.l

Eheeeheee.

Well det här blir sista hemmadagen, tamejfan.
Jag väntar på ett intressant samtal så jag har någonting att hålla mig lite mentalt ockuperad med. HAHAHA.

Ok byeee.

Mouse deer

Ok. Nytt favoritdjur, Mouse Deer!
Ett hovdjur som väger 2kg som vuxen, are you kidding me? Jag vill ha en och bara vandra runt med i en skog nånstans.


Bild från wildlife1.org

Den är alltså såhär liten i jämförelse med artfrände och människa:

Bild härifrån.

HAHA, sjukt.
Djur gör mig lycklig. Sengångare, dromedarer, moouse deers. Marvelous.
Edit: Lärde mig idag att den självklart är utrotningshotad. KAN VI SLUTA TA KÅL PÅ ARTMÅNGFALDEN TACK?

Kina


Guilin

Kan ni tänka er att det finns folk som bor på så vackra platser?
Idag har jag sökt väldigt mycket på Hunan provinsen i Kina, för att det finns platser där som verkligen är av naturens under. Li River vid yangshou, halleluja mountains i Zhangjiajie, pittoreska flodstäder som Feng huang. Jag har aldrig varit särskilt lockad utav den Kinesiska muren, kinas storstäder eller det där otroligt kända torget jag för närvarande inte kommer ihåg namnet på.

Men Kinas natur? Sign me up för lite tågluff.
Frid för ögonen.


Det här muntrar också upp mig


sjuk

fuck this shit:)


Jag ljög just för TV4

En jättegullig reporter från TV4 kom in i och sa att hon gjorde en undersökning om semlor. Hon undrade om hon kunde få ställa mig en fråga, och i samma sekund som jag sa ja så insåg jag att jag ju faktiskt inte tycker om semlor. Och inte äter ens en om året.

Hon frågade mig hur jag brukar äta min semla.
"Jag brukar äta utan mjölk som den är, och helst utan mandelmassa"

Hon frågade hur många jag äter.
"Jag brukar äta bara en"

Hon frågade om det var på semmeldagen.
"Njae, alltså dagarna kring semmeldagen. Oftast efter"

Vad är det för jävla svar? Varför ljög jag om semlor?
Jag vet inte ens när semmeldagen är för övrigt.

jag och barn

Annika+Barn= Ofta en dålig kombination.

Nyss så klev en mor, två barn och mormor in i butiken. Medan moderns te vägdes upp fick ett utav barnen den briljanta iden att lyfta en av spakarna varigenom kaffe kommer ut. I normala fall skulle man alltså ha en påse under spaken och fylla på vid kaffeköp. I detta fall så rann kaffebönor ut över butiksgolvet som pärlor åt svin.

Då når man det avgörande ögonblicket. Där föräldern kan välja att be om ursäkt till mig och erbjuda sig att ersätta det förlorade kaffet, och sedan vänligt men bestämt säga till barnet att det där inte var bra. Till och med jag fattar ju att barnet inte nödvändigtvis förstod att han gjorde fel.

Men ack, föräldern börjar förvisso säga någonting med bestämd finska till pojken. Men ingen ursäkt. Istället så väljer barnet att trampa på bönorna så att det blir smulor överallt, med ett elakt skratt. Min omedelbara reaktion blir konstigt nog att ryta åt pojken, som då vänder sig om och flinar mig i ansiktet.

Annika+Barn+Sega föräldrar= Alltid dålig kombination.

Här är något som muntrar upp mig


Fail.

Ibland kan jag tänka att jag är en väldigt misslyckad person. Inte för att jag är det, utan för att man själv sätter ribban för vad man anser är tillräckligt. Om jag bestämmer mig för att vara en übermänchen som ska ha lyckats uppnå mina mål innan jag har fyllt tjugo så är ju det att måla in mig själv i ett rätt taskigt hörn.

Sedan kan jag inte påstå att lyckade människor defineras av erfarenhet heller.
Hur som helst, så kom jag på att det är simpelt. Eftersom att man själv är den som sätter ribban så är det väl för fan bara att lägga den på golvet och inse att man inte behöver vara mer än den man mår bra utav att vara.

Man kan faktiskt ha höga ambitioner och stor vilja att utvecklas ändå. Det underlättar väl snarare att nå fram om man inte slår huvudet i en jävla ribba hela tiden?

Nu ska jag äta lunch och försöka fokusera på konsten att förlåta.
Jag har verkligen inte tyglat den ännu.

Ciao belli, ha en fin söndag.


True colors

Idag har inneburit mycket.

Jag har träffat familj, släkt, nära vänner, bekanta, kända, okända.
Jag har mött folk som velat dö.
Jag har mött folk som är kära.
Jag har skrattat.
Jag har varit stressad.
Jag har varit uttråkad.
Jag har känt varit stark, jag har känt mig svag.
Jag har varit arg, jag har varit lugn.
Jag har sjungit, jag har lyssnat.
Jag har känt mig säker, sedan osäker.

Jag har lyssnat till höga larm och springande fötter i en tom korridor. Med känsla utav sorg i hjärtat, med en uppfyllande glädje. Med ben som velat bära mig långt, med en kropp som behövt vila. Med någon annans armar om mig, med mina om andras. Med tacksamhet för det liv jag har här, med frustration för det andra måste genomleva.

Idag har inneburit nyanser. Nyanser så många att liv har tett sig sannerligen påtagliga.
Vi har alla gemensamt att vi kan möta varandra med bara en liten blick. Inget larm, inget kändisskap, ingen kärlek, ingen sorg, ingen sång, ingen osäkerhet, ingen bakgrund, ingen faktor kan slå ut den att vi alla kan mötas. Skiljerlinjer suddas ut om så bara för de knappa sekunder våra ögon ser varandra.

Jag har mött många människor idag.
Och det har gett mig så många nyanser.


how long

Nej, känslan glömmer inte. Att vi kommer över saker är sanning med modifikation. Vi hanterar och går vidare. Men någonstans sitter allt. Erfarenheter som kan spåras fram bara genom en doft, ett ord, en association. Erfarenheter som oavsett om vi har lärt oss något utav dem eller inte, formar vårt framtida beteende.

Jag skulle oberört vilja ta med mig lärdomen, men slänga den dåliga känslan. Lämna de minnen som alltid märks av på ett naggande sätt då de spårats. Som sticker i bröstkorgen, som kan få mig att rycka till varthän jag befinner mig. De minnen som får mig att bli lätt illamående under korta stunder.

Som tar mina vakna stunder fastän jag redan har genomlevt dem.
Jag vill inte att mer av mig ska gå åt.


Örfilad av en kund? check!

Kortläsaren hade krånglat då en kvinna skulle betala för sin choklad. Bredvid henne stod en man som skulle handla te när hon var klar.

Jag: Jag ber om ursäkt för besväret!
Kvinnan: Nej nej det var ju inte ditt fel. Tack tack!
Mannen (skämtsamt): Om kortläsaren krånglar när jag ska betala skyller jag på dig!
Jag: Lika bra det, får jag lite action på jobbet. Det händer inte så mycket här.
Mannen: Jasså inte det? Hehe. Hade jag haft en pistol med mig lovar jag att jag hade riktat den mot ditt huvud så hade du haft någonting att berätta för dina kompisar!

Vi väljer lite tesorter och jag börjar bli färdig med att väga upp.

Jag: Tack så mycket, och kom ihåg att du får inte komma tillbaks om du inte har med dig en pistol nästa gång.
Mannen: Haha, men då kan du få en sån här så har du något att berätta!

Sedan örfilade han mig lite lätt.

Sjukaste mötet med en kund?
Mycket möjligt.


Nu vet jag! Eller nej. Det där känns helt rätt! Hm det andra känns bättre.

Jag har helt galen beslutsångest.
Jag vet verkligen inte hur jag ska fatta beslutet.
Själva känslan ligger i båda sidor av beslutet så även om jag försöker tysta ner huvudet så är det himla knepigt.

Men det är absolut inget trist att besluta om, så den biten klagar jag icke på.

Godnatt. Vet inte varför jag är uppe ens?


kan vi inte slå hål på grundinställningen?

Det finns en slags grundpelare i feel-good artiklar som verkligen dansar på mina nerver.
Inställningen gällandes så kallade brister och "fel" i våra utseenden. Helt enkelt de många klankar ner på sig själva angående, de saker som inte stämmer in på idealet.

Det finns otroliga mängder artiklar som vänder sig till främst unga tjejer, där det radas upp tips och peppning för att vi ska känna oss bättre. Vi ska acceptera våra brister. Och exakt där har vi felet.
Det är nämligen inte brister. Stora lår, hull på magen, små bröst, tunnt hår, celluliter, beniga armar, stora näsor, dålig hy och allt vad det nu är vi inte får ha om vi ska passa in i en viss mall; det är naturligt. Det har aldrig varit brister, konstigt eller ens ovanligt.

Det är fint med artiklar ämnade att boosta våra självförtroenden. Men jag stör mig på grundattityden om att vi måste inse att man är fin trots att man inte ser ut som idealet. Vi duger trots att vi inte ser ut som bikinimodeller. Det ger oss ändå någon slags bild av att vissa är bättre än andra för att de ser ut på ett visst sätt.

Media är inte kärnan av ondska, nej. Men det är ofta dubbelmoraliskt och manipulativt. Jag läser sällan tjejtidningar längre, för att jag faktiskt påverkas utav det. Jag önskar att vi kunde tänka mer på vad som får oss att må bra.

Vi ser ut som vi gör, punkt. Så länge vi har en kropp som är mänsklig så kommer vi också få gropar på låren och rynkor i ansiktet, det är så konstigt hur vi kan låta oss nedslås bara av att vi föddes som vi är.

Utseendet har inga brister. Alla kan vara attraktiva. Idealet har vi skapat själva och det är vi som kan slå hål på det. Det här ligger i våra tankebanor. Jag vill inte se människor ödsla sin tid och energi på att må dåligt längre.


your average mondayJag och Bella tog en spontankväll på stan, bara för att vi inte kände för en hemmakväll.
Vi åkte till söder och åt på Blå Porten, det blev cesarsallad för oss båda. Sedan så slog sig Dolph Lundgren ner vid grannbordet. Det var skoj, han är liksom lite osannolik. Han satt och pratade om att han var trött på att pressen ringde honom hela tiden nu angående Melodifestivalen, sen sa han någonting om Bert Karlsson. Why not liksom. Dolph är fucking enorm för övrigt. Och betydligt fräschare i verkligheten än på bild.

Sedan lämnade vi actionhjältar och skuttade vidare till little Persia där bartendern var ny så drinkarna tog så lång tid att det nästan var lite gulligt. Dessutom hade han aldrig gjort drinken jag beställde, så istället för att ge den i ett Martiniglas så fick jag den i enorm-size. Persia Love Gun, mums!

Jag uttryckte under kvällen en nufynnen entusiasm inför ordet Joystick, vi åt morotskaka, betedde oss som mofos på tåget, vi growlade, och vi observerade att det på SL's skyltar meddelades att det "F-n inte går några tåg mot södertälje C" vilket vi hellre tolkade som svordomen fan än förkortningen för närvarande.

Kvällen var gyllene.

Edit: Hittade en artikel i aftonbladet. Tydligen var det fotografer utanför restaurangen. Hahahahah.

Time passes

Jag har tidigare nämnt här i bloggen, att det ibland står en person utanför butiken i flera timmar. Ibland stirrar personen in hit från andra sidan hallen, ibland står denne med ryggen mot butiken och stirrar till andra sidan hallen. Mycket produktivt.

Nu har han eller hon, jag tror det är en hon (svårt att se då personen alltid har keps eller huva) stått stilla i snart fyra timmar. Helt jättekonstigt är vad det är.

Jag undrar vad som pågår i denna människas huvud.


---

Varför måste allting hela tiden spela någon roll?


The Men Who Stare At GoatsJag hade läst ett par recensioner om denna fantastiskt döpta film utan att egentligen riktigt haja vad den handlar om. Jag visste bara att jag kunde förvänta mig Ewan, Clooney, Irak och lite getter.

Det är en vrickad berättelse om en journalist(Ewan) som blandas in i en väldigt säregen situation då han träffar på den gamle militären Lyn(Clooney). Lyn tar med sig journalisten rätt ut i ökenland för ett uppdrag som inte någon av dem egentligen begriper, man kan väl säga att de styrs utav en speciell psykisk förmåga som Lyn besitter. Jag vet inte riktigt vad manusförfattarna tänkte, och jag vet inte riktigt vad skådespelarna tänkte som antog sig uppdraget, men jag är glad i hågen att den här filmen fick bli verklighet. Den är helt enkelt allt vad beskrivningen för jävla skön innefattar.

Dels är det snyggt filmat och bra upplägg, och dels har skådespelarna en fin kemi. Det är ingen kärlekhistoria inblandad, allting har inte någon förklaring, den är oförutsägbar och vill man se en djup mening i den skulle det kunna gå, vill man inte det så går det lika bra. Den här filmens konstiga handling genomförs med en enkelhet.

Och titeln?
Att stirra på en get för länge kan få oanade konsekvenser.

Warp! aaah! aaah! woop woop!

Igår for jag, Bellarus, Emmi och deras friends omkring på ACE som de chicas vi är. Dvs vi dansade fult och humpattackerade varandra, Bella råkade dessutom sticka in ett finger i min mun vilket var lite awkward, sedan så mötte vi som vanligt konstiga män. Fast det var utanför klubben. Folket inne på klubben var ovanligt mycket för dans och ovanligt lite för att ta kontakt med en. Det kan också bero på att jag hade en sophögsdag igår, dvs om man ställde mig brevid en sophög så skulle man inte se någon ernorm skillnad. HEHE NEJ DÅ. Men jag var inte i ett esse, sotosay. Men det var kjempekoseligt att vara bland folk.

Kvällens låt skulle väl kanske få vara Teddybears STHLM - Rocket Scientists.
Jag hörde den bara en kort stund men fyfan vad den är go.

Ikväll ska jag se Men Who Stare at Goats på bio med familjen. Ewan McGregor och getter, kan det blir mer klockrent? I doubt it.

Mission accomplished

När jag kom hem igår från min sista dag som värvare så la jag mig ner i en soffa ett par timmar, sen la jag mig och sov. Jag har inte varit så sanslöst trött och utmattad på ett redigt tag. Men jag är enormt stolt över mig själv måste jag säga, för varje utskällning och avsnäsning som jag har fått så har jag nog faktiskt lyckats informera och influera några människor också. Och det är viktigt. Plus att jag fick sju värvningar totalt vilket var helt okej på fyra dagar. Jag hade som utgångsläge att oavsett vem jag pratadede med så skulle samtalen alltid sluta trevligt, eftersom att jag faktiskt representerar hela organistationen i deras ögon när jag pratar med dem.

Någon heltidvärvare kommer jag allt som allt inte satsa på att bli i framtiden, så jag kommer sakna stämningen på kontoret, grabbarna hade till och med ställt fram fika och tänt lite ljus igår som tack och hej då. Det är ju jag som ska tacka dom så jag blev lite rörd (sen är jag rätt lättsåld, ge mig en kanelgiffel så är jag för evigt tacksam).

Jag jobbar i tehandeln idag och är lite seg och omtumlad, men ikväll blir det tamejfan party och dans på ACE för hela slanten. Bellarus och Emmi kommer vara på plats och det ska bli så skönt så skönt.

Ha nu en go helg. Var i bättre skick än vad jag är.


Moist

Snart.helg.

Okej, så enligt ett amerikanskt murmeldjur så är det sex veckor kvar utav vintern.
Jag ska stämma den jäveln om det pågår längre:)


Värning dag 3

Min yttersta respekt till de människor som orkar med det här jobbet vareviga dag.
Det är jättetungt rent mentalt, inte bara för att man bryr sig personligen om det man gör, utan för att folk bemöter en på sätt som är lite fascinerande. Jag är liksom inte pesten. Det finns inget vaccin mot värvare, sorry laddies.

Men, himla bra erfarenhet.
Man lär sig hantera de skummaste människorna.

Sista dagen imorgon.


Jag gillar den här killenfrom now on, you can't say 'I didn't know'.

Värvning dag 2

Vad kan man säga om denna dag?
Mårten sjön nya texter till Smooth Criminal, Ivan lekte inte med örtsalten, det vart några high-fives, Jonas förnekar påståendet att han ser ut som Ted Gärdestad, okänd man på tåget berättade att Hållbar utveckling är en obligatorisk kurs på Gotlands Universitet och oh, by the way..

jag fick två värvningar!!

Den ena som var med en äldre dam var verkligen en fråga om att vässa övertalningsförmågan, den andra som var en man i medelåldern var underbart enkel.

Imörrn blir det nya tag.


Hurra, avfartspolett.Ibland så tänker jag att jag inte vet
och det är okej
för när man inte vet
så undrar man
och då finns kanske någonting kvar


Aldrig Ensam


Jonathan Johansson, live på P3 Guld Galan.

Låten är väl värd att slå upp på Spotify och lyssna till.
Men aldrig i mitt liv har jag sett ett så pretantiöst framträdande.

Haha well det är ju musikaliskt i all fall..


Värvning dag 1

Jag antog min egen utmaning idag, och ställde mig varmklädd med Greenpeacemappen i högsta hugg. Beredd att möta alla hinder, redo att förbättra världen!

Trodde jag.
Östermalm tillhör tydligen inte världen.

VÄLBÄRGADE MÄNNISKOR
Att stå som värvare utanför Sturegallerian och bemöta alla dessa bittra kärringar, stressade affärsmän eller unga män i backslick var svårt även för den vane värvaren. Det spelar ingen roll hur mycket bra saker du än har att säga, hur självklart det du förespråkar än är, för de lyssnar nämligen inte. De höjer bara en avvisande hand och fortsätter plöja mot Sturegallerian. I alla fall alla de jag talade med, undantag finns alltid.

UNGA MÄNNISKOR
Efter en lunch med peppande och störtsköna Greenpeacekollegor så var det dags för min andra destination, nämligen Stockholms Universitet. Skönt, tänkte jag. Folk som använder sina huvuden och är vetgiriga och engagerade. Ni kanske redan har gissat er till att jag tänker fortsätta det här stycket med att jag ännu en gång hade fel.
Folk passerade hastigt.

Jag fegade dock ur rejält och borde ha frågat fler, men jag tappade motivation och kände mig mycket beklämd. Folk har så dumma ursäkter och det gör mig uppgiven.

URSÄKTSLISTAN
"Jag har inte tid, jag ska gå och träna"
(Varefter hon går in i Sturegallerian)

"Jag har inte tid. Nej, jag tycker inte att miljön är värd en minut av min tid"
(Good going asswipe)

"Jag har inte tid. Jo, miljön är värd min tid men jag har bråttom"
(Motsägelse, någon?)

"Klimatförändringarna finns inte"
(Kan du läsa? Har du hört nyheterna?)

"Det var ju en fin tanke."
(So wtf's the problem?)

"Min son är redan med, det räcker."
(Kul att din son bryr sig om hans framtid när inte du gör det)

"Jag tänkte gå med förut men så hörde jag något dumt om er alltså det var något såntdär som hade hänt så jag ville inte, jag är inte intresserad NEJ TACK"
(Vad hade vi gjort för fel sa du?)

"Media har bara blåst upp globala uppvärmingen. Och jag vill inte binda upp mig"
(Erkänn bara att du inte bryr dig)

"Jag tycker ni har fel approach. Regeringarna ska sköta det där"
(Och det har dom gjort så sjukt bra hittills?)

"Jag bryr mig om miljön. Men jag tycker inte om Greenpeace"
(Sen bryr du dig säkert om svält men Unicef är inte så bra, och mänskliga rättigheter är säkert jätteviktigt men amnesty är ju sämst. Ursäkter.)

Nej tack!
(Det var ju ett bra svar på frågan "Vad tycker du om klimatförändringarna?". Jag är ingen försäljare.)

Jag kommer att värva ons-fre, och jag tänker anstränga mig ytterliggare. Däremot tror jag inte att jag har psyket för värvning, jag blir helt enkelt för känslosam och tappar snabbt lusten att gå fram till människor. Det känns mest som att de ser mig som besvärlig, fastän jag ger dem chansen att göra någonting fantastiskt och dessutom inte alls vill ta mycket utav deras tid.

FÖRRESTEN
Måste passa på att berätta hur fantastiskt härliga människor det är som jobbar på kontoret. På lunchen klampade jag in några minuter efter de andra, för att se hur en av killarna sitter och spelar gitarr och sjunger i ett rum. Överallt möts man utav leenden, lyckönskningar och peppning. När vi skulle bege oss av ville våran gruppledare ha en gruppkram. En riktig veteran inom organisationen slog sig ned runt lunchbordet och höll ett motivationstal för mig, för att sedan förklara att världens snyggaste miljökämpe, syftandes till sig själv, ska vara på TV på onsdagkväll.
De jobbar med något så viktigt att det är svårt att ta in, men gemenskapen är stor och humorn aldrig långt borta. När jag gick hem på kvällen satt inte mindre än två anställda och spelade gitarr, medan andra drack te och diskuterade dagen i lugn och ro.

Jag är stolt över att jag försöker hjälpa till, men jag önskar att det inte skulle vara så svårt att framföra ett budskap som är så simpelt.

Vi vill bara bevara allt levande, inklusive människan.
Ska det vara så jävla svårt?