stålkalle till min tjänst

Det första man väntar sig när man sitter på pendeltåget mot stan en lördagsmorgon kan variera. Men i de allra flesta sunda människors huvuden så skulle killen i Superman-speedos med en cider i handen förmodligen inte ha varit väntad. Jag läste min bok i godan ro då han for förbi med kompisar i släptåg, och hela situationen var väldigt "wait a minute, what just happened?".

Han återvände efter en stund då han passerade genom vagnen för att fråga lite olika resenärer om de var i nöd och om han isåfall kunde hjälpa till med något. Självklart valde han ut mig att fråga och rätt som det var så stod han framför mig, i all sin prakt. Det var svårt att fokusera blicken uppåt, han hade speedos mind you, och hans kompis videokamera förevigade detta säregna möte på ett pendeltåg en regnig lördag.

- Hej hej, stålkalle här, kan jag stå till tjänst med något?
- Heh, nej det är bra.
- Allt lugnt?
- Jajemen.
- Schysst, är boken bra? Vad läser du?
- Jag läser om Kineser.
- Hm, "Inga problem", det låter seriöst.
- Jo det är den. Men jag måste öva för jag ska dit.
- Jaha, vart ska du?
- Eh eller, jag ska ju egentligen till Taiwan.
- Det är ju typ raka motsatsen. Det är lite konflikt mellan dem.
- Ehm, jo, jag vet, men jag ska försöka att inte bråka med dem.
- Bra! *springer iväg*

Så idag har jag alltså blivit tillrättanvisad av en kille i Supermannen-speedos med cider i handen. Jag vet inte om jag ska känna mig hedrad eller lite förnärmad? Dessutom måste jag sluta säga saker som inte stämmer när jag befinner mig i lite pressade situationer. Ähm.

Godmorgon!Ny helg, nya äventyr

Nu är det helg igen och jag ser med glädje att min nästa lediga stund är tisdagkväll. Ikväll blir det utgång, imorgon blir det fest, måndag ska jag träffa en kompis och varje dag så jobbar jag. Det är dessutom heldagsjobb som gäller under helgen men det ska inte få stå ivägen. Fast det blir en rätt sliten Annika som vaknar upp och laddar om på måndagsmorgonen kan jag tänka mig...

Ah well. Life's good.
Dock får jag fan börja göra matlådor till helgerna snart för jag vet seriöst inte när jag ska hinna varken laga mat eller äta den? Eheeeeeee.

God helg kära vänner.


MuseFan vad Muse är bra.
Varför har jag inte lyssnat mer på dem, så säg?

Bra dag idag. Förutom den Argentinska majspurén.

Det blev en dag på Skanseeeeen

Jag låter bilder tala för sig själva!
Underbart fin kväll.


Tortyrchef Kaing Guek Eav

Mannen, som kallas Duch, var aktiv som tortyrchef under Pol Pot regimen i Kambodja.
Som rödk hmer så sände han 14 000 människor till döden.

Att låta spädbarn slås till döds mot trädstammar eller hackas ihjäl, det var inte helt ovanligt där inte. Och Duch stod bakom med högt huvud och med hjärnan tvättad.

Nu har han fått 35 års fängelse.
Jag önskar att jag stod bakom dödstraff i såna här lägen, han förtjänar inte ens att se dagsljuset genom ett litet smutsigt fönster i en cell. Jag hoppas innerligt att han dör en plågsam, ensam död.

Yup.

phew

Det är väl en himla tur att det egna värdet inte defineras efter hur andra behandlar en.

Men ojoj

Tänkte precis att nu har ju klockan slagit över till den 26e, och vet ni vad det innebär?
Två månader till avgång!

Med tanke på att det känns som att det var väldigt nyligen som jag skrev inlägget om att "nu är det bara tre månader kvar", så tror jag nog att de kommande veckorna kommer att gå fort. Och det är en hel drös med saker kvar att ordna relativt snart så att jag slipper stressa ihjäl mig veckan innan.

Alltså ni anar inte vad detta är spännande.  I fredags så såg jag av en sjuk rad sammanträffanden på ett naturprogram där de bland annat hade små inslag om Borneos regnskog och jag fick tygla mig själv för att inte ställa mig upp och ba "IIIIIIIIIH DIT SKA JAG". Jag menar alla vet ju för fan att jag ska dit så mycket som jag inte lyckas hålla käft om det, så det vore ju aningen överflödigt att skrika om det. Men eh, dit ska jag ju onekligen hur som helst och det finns sinnessjuka insekter som blåser luftbubblor ut ur skallen som göra att ögonen hamnar jättelångt ifrån varandra. Så nu vet ni detta och kan känna er trygga med att det blir jag som kommer att dela hem med dessa underliga små varelser och inte ni. För ärligt talat så är nog insekterna det jag ser minst fram emot.

Men det blir najs. NICE.


with wind in my back

Den här helgen har varit så sällsynt genomhärlig och jag är så jävla nöjd med hur jag hittills har utnyttjat min ledighet. Jag har sovit jättelite och träffat jättemånga. Lagat gratäng och skrattat framför Flight of the conchords med spårade konversationer i sällskap av nära vän. Varit runt i stan på dumheter med sköna människor med vilka jag har stannat vaken flera timmar efter soluppgång, trotsats sömnbehovet totalt och åkt till hästarna i behagligt duggregn för att sedan åka på inomhusgrillfest med härliga bekantskaper, följt utav en jäkligt intensiv utekväll med dans. Vaknade klockan två av besök så idag har suttits framför TV:n med kära vänner med att kika på TV programmet the Tudors samt äta gott som enda aktiviteter.

Livet har den här helgen varit en lek.
En bekymmersfri lek, där att gå på krogen osminkad med sömnbrist och ändå dansa som en galning med sprudlande självförtoende och att umgås avslappnat med helt nya människor i nya situationer har känts okej och mer än okej. Såhär borde man alltid känna, det rekommenderas med värme.

Jag vågar inte bjuda på bilder av ren human hänsyn..
Hähää.

SÅ TRÖTT nu. Hur mycket kan jag ha sovit de senaste tre dygnen? Yikäs.
Och dagens absoluta internord är garanterat stjärtigt.

Peace out.

ye we be cookin'

Här jävlar exprimenteras!
Lagar en indisk blomkålssoppa som innehåller bland annat morötter, vitlök, curry, gul lök, blomkål(duh), grönsaksbuljong, indier(eller?), kikärtor och vattenkrasse.

Fram till idag i mataffären visste jag inte ens vad vattenkrasse var för något.
Det här är ett rätt kul sätt att göra nytta av lediga timmar.

Bäst för soppfan att den är god:)

(Jag är ledig i FEM dagar nu. Detta är vad människor sedan urminnes tider har kallat för mirakel. Så framför mig har jag fest, ridturer, grillkväll, badutflykt till naturreservat, skansen, träning och en hel del härlig hangout. Oh yes, oh yes, YES!!!)

Update: Blev görgott. Säkert bara för att jag drömde om Jamie Oliver.

yesterday

Igår for Emma med mig och syster till stallet, vi tog en liten tur, jag red barbacka. Därefter hem till mig för att käka indiskt framför The Island, avrundat med youghurtglass och filosofiska diskussioner.

Annika likes this.

Och, eh.
Annika kanske borde säga upp sin facebook.


Kanske en roundabout till Kaouching..

Juli.

Jag ser oh so mycket fram emot att få vandra i Taiwans nationalparker, på egen hand, med en karta och en ryggsäck. Jag backar inte vid inte tanken på att inte hitta ett hostel för natten, eller för idén om att hyra en scooter illegalt och åka runt med Sun Moon Lakes spegelblanka sceneri brevid mig. Jag blir nyfiken när jag föreställer mig maten jag kommer prova på och alla de främmande människor jag kommer dela sovsal med.

Aktiviteter och situationer som för mig är så främmande ter sig plöstligt harmlöst övervinnliga. Jag vet att utmaningen är fysisk, psykisk, ekonomisk och enormt krävande för någon som är som jag ju är. Jag vet att jag kommer stå med förvirringen, fasiken, jag kommer vara förvirringen. Att det kommer finnas dagar då minsta problem ter sig vara katastrofer, där hemlängtan lämnar mig ett klick ifrån bokad hembiljett.

Men i lä ligger just nu den oro som annars är ett kännetecken för min person. För jag är bara en liten människa ändå. Det är inte en skrämmande tanke, den är betryggande i sitt perspektiv. Jag kommer att samexistera med människor som inte känner mig. Utrymme för att göra bort sig blåser bort. Missförstånd kan inte dumförklaras. Vilken situtation jag än försätts i så blir det enda alternativet att se eller hitta lösningar, och alla resulterar i erfarenheter.

Jag menar; vad har jag att förlora?
Förhoppningsvis bara rädsla, oro och gamla envisa föreställningar om min person.


halfway through

Halva arbetsdagen genomlevd. Den är så spännande att jag inte vet vart jag ska ta vägen, jag har köpt mjölk! Och växlat till mynt! Och haft minst en kund.

Hihi, jag är lite busig nu, men tänk! Jag kanske får en till kund innan jag stänger om två och en halv timme! Det är en svindlande tanke men möjligheterna är oändliga här. Ojoj.

(om det inte vore för insynen skulle jag vilja banka huvudet i väggen som ett uttryck för den allra renaste formen av tristess)

just gonna stand there

 

Peace♥


makes sense, don't it?

Lite. Hela tiden.

Dags att sova när huvudet blir som en diktsamling.

Wappaloo en fredag i lugn

Om och men,
fast jag är glad ändå.

Min dator är halvdöd så jag sitter på min systers.
Det är okej, Jag har ändå inte tid för att idka hatkärlek med dumburken den här helgen. Det är fullt upp och jag älskar't. Senaste tiden har dagarna smäckats med roligt umgänge, turer till stallet, träning och joxande med nödvändigheter.

Jag har till och med börjat laga mat!
Idag gjorde jag kummingryta på potatis, häromdagen försökte jag mig på en Chili Con Carne och dessförinnan var det minsann rotfruktschowder som stod på menyn. Det är enkelt och kul, varför har jag inte fattat det förut?

Att det ska ta tjugo år för vissa saker att sjunka in.
En sak som jag dock uppskattar oerhört mycket är att det, dessa tjugo år till trots, fortfarande inte har slagit mig att det kanske är dags att sluta leka. Igår hemma hos Carro så sprang jag, Bella, Marcus och Arvid omkring och betedde oss som om vi vore tio år gamla. Humorn var låg, vi sprang barfota i gräset, skratten var hysteriska. Jag vill aldrig sluta leka, det är säkert den typen utav skratt vi utbytte igår som förlänger livet.

Ser fram emot imorgon, fast jag tänker lattja iväg i nuet nu.
(Ser på American Beauty och blir lite bekymrad när jag faktiskt kan relatera till hur en utav huvudrollerna pratar om hur en plastpåse som fladdar i vinden är en av de vackraste ting han någonsin filmat. Inte för att jag älskar plastpåsar. Men ibland kan jag välla över på samma sätt som honom, när jag ser någoning som jag tycker är vackert.)

Peace and luuuuv♥


oh the joy

Jag var klart omotiverad till jobbet idag, vilket visade sig vara befogat. Så fort jag kom till butiken, till och med en kvart innan jag skulle börja jobba, kom en missnöjd kund in för att framföra sina klagomål. Hennes missnöje urartade snabbt i en lång och enformig konflikt med alla beståndsdelar för riktig underhållning; skrik, viftande med händer, konstig ursäkter, förklaringar, telefonsamtal till chefen, blandade åsikter, trasiga varor och annat skoj.

Detta hände alltså innan jag ens påbörjat min betalda arbetsdag.
Vet ni vad det bästa är?

Hon tänker komma tillbaks om en stund. Denna gång inte enbart med sin gigantiska barnvagn i släptåg, utan också sin pappa. Så att han kan skälla lite också förmodar jag.

Cant wait! WOHO!

so like today was weird

Idag stod jag uppställd mitt i ett rum, med en videokamera riktad mot mig, med enda direktion att ge olika ansiktsuttryck som till exempel glädje och besvikelse.

Det var hemskt, hemskt awkward.
Men lite kul!

Jag blir kanske aldrig någon skådespelerska men vi får veta nästa vecka om jag lyckades få rollen i denna reklamsnutt för sossarnas kamp mot ungdomars arbetslöshet.

matt

Det är 31,6 grader varmt i butiken.
Det är helt oacceptabelt, jag mår dåligt av att jobba.

Nu, dricka mer vatten.


Say no more, Billie JeanDjur. Hur kan man inte älska dem?

Sellout?

Jag fick just ett intressant erbjudande ifrån min agentur.
Om jag vill, så kan jag få provfilma för socialdemokraternas reklamfilm, vilket skulle ge en lön som är högst användbar inför min resa nu i höst.

Men den högst prioriterade frågan är ändå, står jag bakom socialdemokraterna?
Jag har läst mer om politik i år än inför något annat val men inget parti har lockat mig särskilt mycket. Jag vet att jag inte är moderat eller kristdemokrat, vilket lämnar kvar många alternativ. Jag skulle känna mig som en alldeles för stor hycklare om jag nu faktiskt fick det här jobbet och under inspelningen stod och kände mig mer tillhörig ett annat parti.

Jag tror agenturen vill ha svar idag om hurvida jag vill gå på provfilmningen, då den äger rum redan nu på tisdag, så här ska läsas på om sossarna. Jag får kanske tacka ja nu och om jag inte tycker att det känns bra så får jag väl göra så dåligt ifrån mig att de inte ger mig jobbet..

Bara en lite notis

Idag så spottade en kvinna ut sitt kaffe (som jag bjöd på som en generös gest för att hon och hennes man hade handlat så mycket) rakt framför ögonen på mig. Tydligen så har de inte kall mjölk i kaffet i Indien...

Point taken. My bad.

Imorgon är han dömd att dö


Foto: IRAN HUMAN RIGHTS


Artikel här.

För ett brott som han inte ens har begått.
För att girigheten kan bära själen,
eller för att fattigdomen äter upp den

Mohammadreza Haddadi

Jag önskar  dig att få vakna även dagen efter imorgon
Jag önskar dig en plats på jorden där du får sträcka ut dina armar
Jag önskar dig att inte bli straffad för ett samhällets misslyckande
Jag önskar att du får lura döden, i dess antagna form orättvisan

detta önskar jag dig
dagen till imorgon

Du har redan ifråntagits din ungdom
men till vilken nytta är ungdomen,
om man inte får växa ur den?

Jag kommer sörja dig om du dör i händerna på makmissbruket
och jag önskar att sorgen mynnar ut någonting större
en motivation som gör skillnad
Kanske inte för dig, medmänniska.
Kanske hinner vi inte ända fram till dig.

Idag är jag arg på regimen
Imorgon kanske ännu argare
Men jag lovar dig -
att jag är arg även dagen efter imorgon

Klicka här för att läsa mer utförligt samt agera.
Det finns en chans att dödsdomen skjuts upp och därmed undanröjer tiden alla ursäkter. Skicka iväg mail med följande text till personerna upplistade;

"I am urging the Iranian authorities to halt the execution of Mohammed Reza Haddid immidiately. His death sentence should be commuted. Not only because he did not commit the crime, but because Iran is a state party to the International Covenant on civil an political rights, and the Convention on the rights of the child, which prohibits the use of death penalty against people convicted of crimes committed under the age of 18."

Avsluta med erat namn.

Randomness

Åker man kollektivt och rör sig bland mycket folk varenda dag, då är det oundvikligt att stöta in i människor av kategorin något knäppare. Ta idag, till exempel.

Jag går ned för en trappa, och vid trappslutet intryckt i ett hörn står en kvinna lite framåthukad. Hon håller en banan i ett grepp som bara kan liknas vid en ilsken primat som skyddar sitt byte ifrån fiender, och hon blänger på mig ilsket. Jag tänker följande.

1) Varför står du framåthukad?
2) Varför är du arg på mig?
3) Varför tror du att jag vill ha din banan? Jag vill inte ha den. Du kan äta den själv. Jag har en banan i min väska.
4) Du ser normal ut i övrigt. Har du en dålig morgon? Väntar du på någon som är sen, och därav bereder du dig för att kasta bananen på denne? Våld löser ingenting. Sluta kasta bananer på folk!

Socialt accepterat or not, jag blir mest av allt nyfiken på detta underliga beteende. Få människor har blängt så fördömande på mig som just denna kvinna med en banan i sin ena hand. Jag kommer fundera vidare på detta i stillsamhet under dagens övriga timmar. Banankvinnans hemligheter...