Wuuuk!
Annika+en halv liter vittvin(varav en hel del svep)+en halv flaska mousserande+en koskenkorva alkodrink+en smirnoff ice+ett par glas Bacardi Mojito...

= en Annika som sover djupt redan vid ett samtidigt som övriga hyttboende (Bella och Emmi) är ute och leker och har kul. Men jag hann faktiskt ändå med både ett par vändor till dansgolvet, häng med en utråkig musikproducent, race x2, bära Bella samt Emmi runt i korridorer och skratt åt det mesta.

And I quote: "Åh, pappas pengar!"

Finlandia

Nu drar jag på Åbokryssning för fjärde gången i mitt liv.

HAHA.
Denna gång med Emmi och Bella, så det blir säkert shitfaced.
Ha en schöööön helg nu era små ilbattingar.

studentdag

Grattis till studenten lilla plastbror!


and oh

Ledig TRE DAGAR I RAD!!!!!!!

Sanslöst.

Aprikosfärger


Resö 2003

När jag var tretton år så var det analog fotografering som gällde.
Hög charmfaktor.

Just nu fullkomligen öser regnet ner här utanför fönstret och jag måste tygla min lust att gå ut på verandan och bara låta mig själv bli alldeles dyblöt. Det vore skönt men jag skulle tippa på att det känns halvkul efter sisådär, trettio sekunder. Ack.


Lånar deras ord


A line of boxes in an open field
There's a million empty and there's one for real
Do you want me to go search in each all of them
Or just lay on the grass and act and pretend
That's what I wanna know


F12 KAOS

Det är fan inte alla gånger jag är taggad på att dra ut en måndag, men nu är sommaren här, och saker är annorlunda. Meningslöst att tveka, meningslöst att gå miste om härligheter.
Och efter en hel del rosévin så kändes det ganska meningslöst att stå stilla också, så när vi hade stått i F12s trappa och glott på en ganska inspirationsfattig modevisning (kan iofs ha berott på mitt tillstånd) så var det med nöje vi röjde på dansgolvet. DJn lekte Allan, så efter att ha rivit av en superengagerad dans till Spice Girls vart vi lite purkna när han mest slängde ur sig låtar i det stuket mest hela tiden. Därför for vi hemåt runt klockan ett utan den minsta ångern i bagaget, det var en jävligt mysig kväll och jag är glad att jag fick dansa utomhus med sköna människor.

Over and out, til next time;)flight of the conchords här i stockholm

Ja... Ikväll befinner sig Bret och Jermaine här i Stockholm.
De ska ha en spelning på Cirkus och jag hann  inte köpa någon biljett.

fan. FAEEEEN.
Ni anar inte hur glad det hade gjort mig att se dem live, jag skrattar ju av deras blotta uppsyn i rutan. Känner mig som en trumpen unge, vill sätta mig på marken och grina trotsig och gnälla "det är inte rättvist!!".

Fast jag låter bli, skulle nog skrämma kunderna ganska rejält.

Yazuuum

Hur kommer det sig att man kan föreställa sig sådant som inte är möjligt i praktiken? Hur kan längta efter någonting som inte funnits, när längtan torde tillhöra det som en gång upplevts? Jag borde inte känna efter för att nå en del av mig som inte existerar.

Jag ska förklara.
På senaste tiden har jag format någon slags übermänchen i mitt huvud. En version av mig själv som är som jag är idag, bortsett från den lilla detaljen att den här personen liksom inte blir sårad. Den här versionen av mig bara tar saker för vad de är, rycker på axlarna och går vidare. Inga minuter av liv som översvämmas av analyser och tolkningar utan garanterade slutsatser, inga nätter med huvudet i tanketåg, ingen oro som väller i mig.

Som om jag någonsin skulle kunna skala av min känslosida till den grad att problemet knappt skulle få erkännas innan det försvann. Hah. Men det vore klart praktiskt i lägen där jag faktiskt inte kan göra någonting åt saken förutom att känna och tänka mig själv till utmattning.

Ja, visste vore  det enklare att kunna agera känslokallt ibland, problematiken vore väl dock att om man aldrig verkligen känner smällarna så tar man inte lärdom av dem heller. Ohanterade problem skulle väl upprepa sig istället. Och man skulle vara rätt blank.

Så jag vet inte. Min übermänchen kan väl få sitta i huvudet då.


buttcookies

Jag sa precis till en utländsk kund att vi sålde cinnamon butt-cookies.

Kanelrumpkakor.

ehhh...
Bra där.


regn

Jag tycker faktiskt om regn rätt mycket.

Det är hårt

Två besvikna grabbar i tröjor med Djurgårdenmotiv satt bakom mig på tåget.

Kille 1(ilsken): Fan vad arg jag är! Hur fan kunde det gå så?
Kille 2: Ja..jo..
Kille 1(förbannad): Jag vill bara slå sönder någonting, är så jävla arg! Åh!
Kille 2: Jag tycker inte vi förtjänade att vinna.
Kille 1(ställd och arg): Hur fan kan du säga så?
Kille 2: Vi kan ju fan inte ens spela bollen.
Kille 1(knäckt): Men hur fan kan du säga så, att vi inte förtjänar att vinna..?

En inspirerande chokladsmet..

Idag så fuckade både kyldisken för pralinerna samt butikens air-conditioner ur, så min chef fick nöjet att bemöta 15kg praliner och 120 tryffelaskar smälta till en smet när hon öppnade idag. Och det var 28 grader i själva butiken. Osäljbar chokladsmet, yes baby.

 Därför har jag under dagen fått bemöta elektriker och kylreparatörer (alla var ypperligt trevliga män i sina bättre år). Och jag blev inspirerad! Började fråga dem hur saker och ting fungerade, varför de gjorde som de gjorde, vad jag själv skulle kunna göra ifall problem uppstod igen. Klurade på hur man rent logiskt kan göra på egen hand ifall man misstänker att saker går sönder.

Vill kunna!
Som jag sa till Flemman häromdagen också, jag vill bygga en stol.
Jag vill helt seriöst ställa mig i garaget och snickra ihop en ful men användbar stol, och när jag väl har klarat av det så vill jag finlira och lära mig hur man arbetar snyggt. Händig is the way to go. Jag vill inte växa upp och bli en person som alltid måste ringa folk för att lösa problem som egentlgen inte är så svåra bara man har lite grundkunskaper.

Over and out, BABY SHOOOUT!


En höjdarkväll i Maj

Bellarus ringde mig och frågade om jag var på att åka och spela gitarr och sjunga vid en sjö med lite picknick! Det var solklart ett ja, och ett par timmar senare satt vi på en höjd med utsikt över vattnet och hade lite frukt och morotskaka till förtäring. Hon började spela lite låtar med Johnossi och jag fick prova på att faktiskt sjunga på riktigt, och det var riktigt avslappnande. Just då var det lite folk omkring oss och de verkade mest tycka hela grejen var trevlig så vi körde på lite fina låtar.

Men sen... Ja alltså, folk började röra sig hemåt när solen gått ner. Vi två började istället freebasa fram en låt, en riktigt catchy låt med en text som jag inte ens kan skriva ut här. Den är helsjuk och det är kanske lite oroväckande att vi kom på orden så lätt, men jag står fast vid att det är ett skönt sound! Till slut stod Bella upp och gick lös på gitarren och började skrika i bakgrunden varpå jag höjde ribban på min sång och bara flippade ur.

Sen när vi gick därifrån såg vi att det satt två personer bakom oss. Eh. Awkward.
(Utan att avslöja för mycket kan ni ju tänka er att jag sitter och vrålar "AAAASS" medan Bella spelar och skriker gällt med inlevelse).

För att avrunda en redan helstojig kväll, träffade vi på Aijam från persiska viken.
Det här var en man som stod och predikade för folk på stationen, och såsmåningom vände han sig till just oss. Konversationen (snarare monologen) är väldigt svår att sammanfatta, så jag väljer helt enkelt att delge några citat från Aijam.

"Dom e som potatis, dom vet inte vad som händer i världen"
"Om du har vapen - Raj Raj!"
"Göran Persson med sin ryggsäcksmage"
"Syster... I love you. Du är så vacker med dina glasögon. Jag älskar en kvinna med intellekt. Du ser rakt på mig med din glasöga - men jag är oskyldig".

Riktigt bra kväll. Nu ska jag skriva på en låt.

sett på tåget

"Pengar är beroendeframkallande och kommer att skada dig själv och de omkring dig"

Sickness


Link

Ni som inte förstår grejen har helt enkelt bara inte fått den stora ynnesten att höra honom sjunga live såsom han sjöng i torsdags, och ni har definitivt inte fått ta del utav hans fantastiska fisheye-blick som får en att känna sig, well, varm på ställen.


Lugnet där utanförDagen var het och vacker. 
Gummisulorna på mina converse hade kanske känts tunga mot den varma asfalten om jag hade brytt mig om att känna efter, men det gjorde jag förstås inte. Jag lämnade hotellet i tron om att jag kunde hitta till stadens tempel alldeles själv, och det var fuktig luft och övergångställen som spelade melodier som försatte mina tankar på samma villovägar som de jag vandrade; jag gick åt helt fel håll.

Jag hamnade vid vattnet.
En lång hamn med utsikt över en högrest vulkan, en som jag hade sett många gånger från fönstret i hotellrummet. Men jag var närmre nu och det var mäktigt.
Landskapet var annorlunda från allt jag tidigare sett.
Det blåa vattnet skvalpade stillsamt under låga moln som påminde komiskt mycket om gigantiska bitar sockervadd som svävade. Min blick kunde sväva den med, bort ifrån vulkanen, mot de böljande gröna kullarna långt bortåt vänster. Slutet utav kustremsan.

Så jag gick åt vänster.
Jag följde en liten trottoar, som sedan övergick till en smal stig.
Med en petflaska Aquarius i handen och en stekhet sommardag om mig passerade jag parker, baseballplaner, stora spelhallar, små hamnar med slitna gamla träbåtar, udda utplacerade toaletter, öde affärer och floder som blottades uttorkade.

Sen stod jag där. På en okänd väg, i en okänd stad, en okänd plats.
Brevid mig gröna berg formade som om de vore ritade av små barn. Framför mig en ensam man med sitt fiskespö. Jag hoppade till vid åsynen av en kackerlacka som snabbt rusade förbi och det var så tyst att mannen kan ha hört mig dra efter andan i förvåning. Fast det får jag aldrig veta.

Visst blev det så att jag gick vilse på min väg tillbaks, och visst var värmen den mest ihärdiga jag upplevt. Det var bara det att jag ville vara där. Jag ville se vad som fanns runt hörnet med de böljande kullarna.

Det var inte så mycket utöver mannen med sitt fiskespö.
Kanske var just därför han gick ditt ifrån början.


min partner in "SWING"


(Förvisso en rätt... sne kväll, men nevermind!)

Bruden är lätt en av de klokaste jag känner.
Hon äger.

OCH, hon är min brush.
Förträffligt!


Ahhhhhh äntligen herrejistanes

I början utav gårdagen visade termometern 20 grader.
Jag blev lite ställd nästan. Tänkte, vad är detta?
Är det för varmt för skinnjackan idag? Är det här den där mytomspunna säsongen sommar, som enligt sägnen dyker upp några månader per år även här borta?

Så jag liksom tog på mig en tunn jacka och la ner halsduken i väskan, för säkerhets skull. Sen öppnade jag dörren och kände strålar som värmde mer än på så löjligt länge. Strålar som inom några minuter hade tillåtit att jag tog av mig jackan och stod vid busshållsplatsen kämpandes mot impulsen att springa hem fort som fan och dra på mig ett par shorts istället.

Jag bryr mig inte om att det är mulet idag.
Igår var bevis nog. SOMMAREN ÄR HÄR!!!!!

Johnossi

Johnossi var heeeelt sanslöst bra live.
Vilken himlasänd röst sångaren hade, seriöst, AAAAAAAAAAAH!

Det var verkligen ett band att se live.
Jag har aldrig hört en kille sjunga så häftigt.
Man blev ju betagen!

U N D E R B A R T !
(dessutom är han en SEXY BITCH)

Här är klippet från första gången jag ens hörde talas om dem, och fastnade direkt. Dock så var hans röst så jävla mycket råare och ballare igår, jag vet inte vad han har sysslat med de senaste månaderna men det har garanterat fungerat.


Tjejtidningar

Jag har bojkottat tjejtidningar en längre tid nu. Senaste gången jag köpte en var i somras, snart ett år sedan, när jag och Jenny var i Grekland och försökte vara lite glamourösa vid poolen. Men that is it.

Anledningen till detta är klart och simpelt att jag påverkas negativt utav dem. Det tror jag många gör. Bakom rosa rubriker, stylingtips och leende modetjejer gömmer sig en underton utav du får vara den du är bara du är det på rätt sätt. Och rätt sätt är nog rent generellt någonting många inte är på egentligen. Även om de försöker. Speciellt med tanke på att rätt sätt ändras i takt med säsongerna.

Igår fick jag hur som helst ett gratisnummer utav VeckoRevyn i en goodiepåse när jag var på Stockholm Cosmetics releasefest. Det är en jättesnäll tjejtidning. Glada leenden, till synes ganska sunda modeller och en i överlag ganska kravlös ton. Och visst, det kan ju vara trevligt.

...men allvarligt nu. Behöver vi verkligen det här?
Det var ett extrastort nummer och det innehöll verkligen ingenting. Samma gamla sextest för att se om du duger i bingen (det gör man aldrig), samma gamla omslag (Elin Kling som ser glad ut), samma gamla innehållslösa kändisintervju (intervjua en Hollywoodskådespelare och fokusera på hur snygg han eller hon är). 
Frågespalter där någon ska vara expert på sex. Hur är man ens det? Räcker det att man knullar ofta eller ska man göra det på något speciellt sätt? Relationsråd som fullkomligen ryker utav självklarheter folk borde kunna klura ut helt på egen hand. 

Hela industrin med tjejtidningar känns bakåtsträvande. Unga tjejer är inte dumma, men vi är ofta lättpåverkade. Om då tjejer som har problem med självkänslan plötsligt börjar se upp till kvinnor som då till exempel Elin Kling, som gjort sitt namn genom modeintresset, då är det klart att det snurrar till sig lite i skallen. Då börjar man kanske tänka att det faktiskt är värdefullt att vara trendig här i livet. 

Kalla mig cynisk och tråkig, men jag tror inte det är värdefullt.
Inte när det används i syfte att få bekräftelse på att man är bra.


Åka Pendeltåg

Jag lämnade jobbet med tankar om en harmonisk stund hem på tåget, jag skulle se de solskänkta förorterna swischa förbi utanför fönstret, försjunken i goda tankar med min kopp te.

Det hade ju absolut kunnat bli så också.
Om det inte vore för den enkla lilla detaljen att folk är så otroligt irriterande.
Jag vill än en gång rikta min irritation främst till pendeltågsresenärer.

Jag försöker ändå vara en god människa i kollektivtrafiken.
Le snällt när jag slår mig ned mittemot mina medresenärer, inte ge min väska rätten till ett helt eget säte när det är mycket folk, inte skräpa ner... Vanlig folkvett eller? Det kanske hade kunnat kallats det om fler än EN PERSON i vagnen idkade det aktivt.

Jag har fått nog.
Därför presenterar jag nu någonting helt exlusivt:
Annikas Topp 5 lista på irriterande beteenden i pendeltågstrafiken:

1. Tuggummit

Ja, det är kanske inte helt förvånande att detta hamnar överst på min lista. Men det är få saker som slår så högt på irritationsmometern som när man har slagit sig ned för en lugn hemgång efter en arbetsdag - och man plötsligt hör ett bekant ljud. Man försöker ignorera det men ögonen söker sig i riktningen från vilket ljudet kommer, och plötsligt är blicken där. Man ser det redan i ögonvrån. En halvöppen käft som gungar i en takt som tillåter att avslöja innehållet i munnen på vedebörande. Men det värsta är ändå blicken. Den döda blicken som alltid kombineras med det äckliga smaskandet. Folk kan inte se mer puckade ut.

2. Musiken som hörs genom lurarna
Åh! Vad roligt att du lyssnar på skitdålig, förmodligen tysk, techno. Speciellt kul är det när du gör det så högt att du omöjligen kan tycka det är behagligt själv om du inte har gravt nedsatt hörsel. Och om du har det är det förmodligen på grund utav den tyska technon från första början, så varför i helvete forstätter du? Hur som helst har vi andra i vagnen ingen som helst ambition att höra på din fetisch så sänk för i helvete volymen.

3. Den ignoranta modern
Ditt barn skriker så mycket, att jag faktiskt överväger att rulla ut barnvagnen och sparka dig i arslet så du följer efter. Ditt barn skriker så mycket, att alla andra i vagnen överväger samma sak. Jag ser att du inte verkar bry dig nämnvärt. Jag är nu ungefär fem sekunder barnskrikstålamod ifrån att resa mig upp, kliva fram till dig och vråla "WÄHHHH!!! WÄÄÄÄÄHHHH!!" rätt in i ditt ansikte tills du bryter ihop. Så att du förstår vad vi andra känner menar jag.

4. Han som stirrar
Hej! Jag ser att du tittar på mig. Anledningen till att jag har lagt märkte till det är att du seriöst sitter mindre än en meter framför mig med ansiktet riktat åt mitt håll. Du får tänka såhär, att om du kan se mig så kan jag se dig! Och jag vet inte om du inser det själv, men jag har helst inte din tomma blick fäst vid mig under de följande tjugo minuterna. Jag känner mig smutsig och förmodar att du redan är det.

5. Tjejgänget
"Åhh vad kuuuligt att han sa så till dig asså bah vaahhh *fnitter* HAHAHA KOM IGEN NU SKRATTAR VI JÄTTEHÖGT MED VÄRLDENS MEST IRRITERANDE SKRATT ALLESAMMANS NU!". Jag vet inte vad ni gör utsläppta i det fria, men lås för fan in er igen om ni planerar att samlas i flock.

En eller flera utav punkterna stöter jag på dagligen.
Jag kommer bli galen.


Sälja smink till dummies(mig)


Gröna tubjävel...(från L'oreals hemsida)

Jag har länge känt att man inte riktigt kan lita på butiksbiträden i sminkaffärer. Det spelar liksom ingen roll vad man frågar om för produkt, de säger alltid att den är bra. Även om man dubbelkollar, och säger snällt, är det verkligen det? Funkar den verkligen?

Alltid nickar de bestämt på huvudet och frågar snabbt om man vill ha den, och varje gång tänker jag naivt att om damen säger att den fungerar får jag väl ta henne på orden. Som om de egentligen skulle kunna ha koll på varenda liten produkt bland alla tusental i butiken.

Dagens trauma:
Jag blir enkelt röd i ansiktet, och har bestående rosa områden på kinderna. Det spelar ingen roll om jag har smink för det syns igenom ändå. Jag har hört att det finns produkter mot detta (det finns förvisso produkter för allt) och gick till PUB huset och frågade ett utav butiksbiträdena om detta.

Och där står den. En liten genomskinlig tub med grönt innehåll. Butiksbiträdet tar ivrigt fram den i sin hand och säger att det gröna neutraliserar röda områden, så man har det som bas sedan applicerar man foundation. Jag ser skeptisk ut. Kör min rutin. Fungerar den verkligen? Blir det bra om man har mineralfoundation över? Hon slänger ur sig någonting stil med *nickar*jadenserjuintegrönutnärmanvälhardenpåjadetfunkartoppenvillduhaden?.

Köper den där gröna tubjäveln. Kommer hem. Använder den gröna smeten i tubjäveln. Applicerar foundation.

Nu kan jag stolt säga att jag har spenderat 195kr på en produkt som gör att jag ser illamående ut och dessutom inte har gjort ett dyft åt mina röda områden! Rekommenderas varmt för tillfällen då man önskar lura någon att man är sjuk.

Han måste vara stenkåt

11 sekunder. Urdumt.

Humorguld.


!!!!!


Foto: Hugh Sitton, gettyimages.

Nu är flyg bokat!!
Den 21a november, efter åtta veckor i regnskogen, så landar jag på det forna Formosa.
Ön, känd som den vackra ön, heter idag Taiwan.

Jag kan inte fatta vad jag håller på med, herrejisses, jag ska till Taiwan! Ensam. Jag har inte ens någon hembiljett bokad, för tanken är att jag ska bo och leva på gårdar mot mat och husrum. Jag är galen.

Ahhhh spännande!
Jag landar i huvudstaden Taipei och spenderar några dagar där innan jag beger mig ut mot landsbygden för att syssla med odling och djurskötsel hos värdfamiljer. Om jag trivs kan jag bli kvar i upp till flera månder.

Galet? Ja.
Häftigt? Ja.
Läskigt? Ja.

Den här resan blir någonting alldeles extra mina vänner.
Jag fattar knappt vad jag håller på med.


denna vecka

Nu har jag förvisso lite svårigheter med att skilja vardag ifån helg eftersom att jag inte har någon direkt ledighet inom sikte, men idag är det måndag och en ny vecka följer. Så vad händer?
(Vem bryr sig? Jag bryr mig..?)

Måndag: Jobbar 14-19. Träna. Boka flyg!
Tisdag: Upp, klippa mig, inhandla lite grejor. Jobba 14-19. Antingen träna på kvällen eller träffa en vän.
Onsdag: Upp tidigt och ta en promenad med Jenny. Jobba 14-19. Sedan är jag bjuden på releasefest för en av Stockholmsgruppen cosmetics nya produkter, på Rose. Det bjuds  dricka och goodie-bags, woop woop!
Torsdag: Röd dag, så jobb 11-16. Därefter middag och drinkar innan det bär av till debaser medis för att vråla "NOO LAST CAAAAALL", BUT I DONT MIND AT AAALL" på Johnossis spelning!
Fredag: Träna på förmiddagen. Sedan blir det kneg 14-19.
Lördag: Jobb 12-18.
Söndag: Jobb 12-18. Träffa brush!

Jag räknar stenhårt med att även kvällarna freitag och lördag kommer fyllas med goa bekantskaper. Det brukar bli så. And I loves it. Just nu är jag faktiskt på jobbet, men ich habe nicht att göra.

Hade görfiint!

Dessutom

Jag önskar dig frihet.
Och dig, och dig, och dig.

Vi lever ju för fan.
Så låt oss leva.


Lite av vad Gaga bjöd på
Jag tycker ni ska ta er en ordentlig titt på de två nedersta bilderna.
Helt galet.

Nu, efter en smäckad helg, måste jag sova.
Den här veckan är busy!


"I am only a given gesture"

Jag kom just hem ifrån en konsert, Monster's Ball, som jag skulle tippa på skiljer sig från det mesta! Lady Gaga med sitt gulfärgade hår betade av att spela orgel ur en gammal taxibils motorhuv, ha på sig klor, få vingar, dansa iförd en kreation jag inte ens kan beskriva, sjunga vackert med huvudet upp&nervänt, spela piano med högerfoten och framförallt få liv i hela Globen (ok, hela Globen förutom just de personerna som satt brevid mig. Av 15 000 personer på plats så lyckades jag hamna mellan Fru Torrboll och flickan med de döda ögonen. Upplivande!).

Konserten var lite som en teater, men mest en show med fet bas och en riktigt intressant huvudrollsinnehavare. Budskapet var tydligt att man skulle vara den man vill och lämna konserten och känna sig lite friare.

"Stockholm, tonight we ARE FREEEE!"

I början var det hyfsat städat på läktarna men en bit på showen så började även folket på C-läktarna, där jag satt och som är riktigt dåliga platser, stå upp och dansa. Helt underbart. Gaga skrek rätt ut och vi skrek tillbaks! Scenen ändrades i takt med kläder och låtarna pumpades fram utan att kännas nötta. Hon körde järnet med allt vad det innebär i hennes mått mätt.

Bäst var Bad Romance, Alejandro, Paparazzi och Speechless.
Paparazzi sjöng hon, bör nämnas, samtidigt som hon ålade runt på scenen framför ett gigantiskt monster som var fiskliknande med tentakler. Alltså detta fakemonster var flera meter högt och lös igenom käften så att den blottade sina gigantiska vassa tänder. Det var... magiskt?
Alejandro framfördes liggandes i en fontän, samtidigt som fakeblodet blandades ut med vattnet. Sen började fontänen eldas upp eller någonting i den stilen.

Och Speechless sjöng hon alltså i underkläder, spelandes på pianot i otakt och med ena foten på tangenterna ibland, samtidigt som pianot brann och såsmåningom så stod hon liksom med ena knät på pallen och andra rätt upp i luften samtidigt som huvudet var framåtböjt och hon satte riktigt fina toner..

you get the picture? Lady Gaga äger nog Globen numer.

Jag är glad att jag gick dit, men trots min önskan om att hålla liv i "ensam är stark" så måste jag säga att man känner sig rätt patetiskt när man går ensam på en stor konsert. Det var bara någonting tragiskt med att sitta på C-läktaren brevid Fru Torrboll och äta godis med mig själv. Ville springa fram till oanande främlingar efterråt och ba hoppa in i konversationer, "åh! Amen eller hur, tycker verkligen det var för långa pauser under klädbytena men vad fint hon sjöng!". Globen är för stor för enstöringar helt enkelt.

Natti!

Snälla centralstationens styrelse..

Det är för tidigt på morgonen, dessutom är det helg mind you, för att höra ett finskt nationalband gå lös på trummor och någonting som låter som en säckpipa. Snälla.

bara försvinn från jordens yta era vidriga avskum

Min chef berättade att hon hade sett ett program om Idol i Afghanistan.
En kvinna som uppträdde där hade dansat lite lätt (rört sig lite till musiken ungefär) och tog av sig sin slöja.

Nu tycker folk att hon ska dö. Till och med barn som hade sett programmet sa att hon borde dö för att hon dansade så utmanande. Hon var tvungen att fly från Kabul i heltäckande kläder för att ingen skulle känna igen henne, men hon kunde inte åka hem för folk hade mordhotat henne och visste vart hon bodde. Hon blev hatad och folk tyckte att hon förtjänade att dö. Att dö. ATT DÖ FÖR ATT HON DANSADE I TV.

Jag vill att ni dör! Alla inavlade jävla miffon som finns på den här planeten, kan inte ni bara DÖ?! Hur kan man vara så jävla hjärntvättad och sjuk i huvudet att man tänker så? Säger så? Hur kan man få plats att andas på den här jorden? JÄVLA AVSKUM! Eran inbundna och hjärndöda kultur har berövat människor frihet och livskvalité tillräckligt länge nu. Det är inte bara kvinnorna som drabbas. Barnen som växer upp och lär sig tänka som er berövas sin möjlighet till att ifrågasätta och gå sin egen väg i livet. De blir som er.

Och jag vill inte andas samma luft.
Ni förtjänar ingenting.

All heder till den modiga kvinna programmet handlade om.


Lady GagalooooDet är ju en del skriverier nu när fröken Gaga besöker stan igen

Jag tycker hon gör riktigt skön musik. Men hur töntigt detta än må låta så tycker jag mer än så att hon är en fin förebild. Knappast för hennes texter eller för hennes outfits i sig, utan för det hon säger i intervjuer. Hon vill att man ska vara den man är och se ut som man känner för. Det låter förstås simpelt och yadda yadda, men det är inte det. För vi allesammans följer normer vare sig vi vill eller inte.

Ska man sticka ut ska man göra det på rätt sätt, när det gäller både kläder och smink. Sociala oskrivna regler har haglat över oss hela livet. Så jag tycker det är helt galet inspirerande med någon som ger blanka fan i det, det är inte enkelt.

That being said ska det bli fantastiskt att se henne i Globen imorgon. Jag hade inga planer för kvällen så jag bokade precis en helkass plats på C-läktaren för några hundra, kommer verkligen bli kul! Hon sjunger väldigt bra live och jag ser fram emot att höra Speechless, Bad Romance och Paparazzi. Jag får väl ta med en kikare eller nått för jag sitter så långt upp.. men jag är övertygad om att jag får roligare där än hemma framför TV:n.

Temästarn!

Idag var jag på tekurs med företaget som jag jobbar för. Det var anställda från hela landet samlade, och efter ett par timmars information så fick vi den roliga uppgiften att blanda ett eget te!

Min grupp gjorde ett svart te med smak utav mango och hallon. Själva ideen kom ifrån min arbetskamrat Caroline, sedan tyckte jag vi skulle dekorera med lite solrosblommor också.

När alla sex grupper blandad egna sorter med hjälp utav te, aromer och dekorationer så fick vi provsmaka varandras. Det var en helkul grej, och som en fet bonus valde temästaren Marcus ut vårat te som favorit! Woop woop! Carolines förtjänst no doubt (även om jag bidrog otroligt mästerligt till estetiken när jag tillsatte solrosblommorna).

Det var heltrevligt.
Nu ska jag nog ta en kopp av vårat te!

Cool unge

Står vid övergångställe. Liten flicka tittar storögt på mig.

Flicka: Åker du motorcykel?
Jag: Hehe nej, det gör jag inte.
Ficka(pekandes på min skinnjacka och mina skinnhandskar): Jag trodde det eftersom att du har på dig dom här.
Jag: Dom har jag bara på mig för att dom är fina.
Flicka(visar stolt upp sig i sin skinnjacka): Det här är min fina jacka!
Jag: Den är jättefin den med! Jag tycker om skinnjackor.
Flicka: Jag kallar den för skinnpaj. Schiiinpaj.

Skön unge!

Naww

Hittade ett inlägg i min tidigare blogg som fick mig att le.
Gött att stjäla godis från EMD!

Fastnat vid att läsa lite gamla inlägg.
Den bloggen hade en lite annorlunda stil, tycker speciellt om inlägg som ovan där jag ohämmat driver med pojkband, Pernilla Wahlgren, Peter Siepens kläder och Blondinbella. Hähäh.

Cause I don't wanna live or sleep on worried ground

Innan jag sätter mig på träningscykeln som dessvärre gnisslar rätt mycket, så vill jag göra bloggsuget tillfredställt.

Johnossis nya album skuttar på i bakgrunden. I don't wanna live or sleep on worried ground sjungs det. Och en eftersmak utav dagens bittra sanningar ligger kvar som en påminnelse om att man inte alltid känner personer så väl som man trott.

Känner lite. Lite av varje.
Lite jag vill flytta, lite jag trivs för bra.
Lite jag är stark, lite jag vill bara att någon kramar om mig.

Jag säger som herrn som var i butiken idag. "Åt helsike med det!", syftandes på folk som inte bryr sig om medmänniskor. Åt helvete med att sluta bry sig för att skydda sig själv.

Nu, cykla.

det var ju jävligt onödigt

Idag har jag alltså, förmodligen som ett resultat av kass sömn och lite tjaffs, känt mig gnällig. Jag satt en hel tågresa och bara tänkte typ, fyfan vad jag är misslyckad. Herregud. Jag kan inte ens fixa håret eller göra mig iordning som en normal person. Kläder passar inte, smycken går sönder, luggen ser apa ut. Jag ser alltid antingen likblek eller rosaröd ut. Jag har aldrig haft en naturlig förmåga att se i skick ut. Fan vad jag ser ofräsch ut alltså. Och jävla skit vad irriterande jag är.

Hur som haver, sådär satt jag och tänkte en bra stund.
Sen slog det mig att jag spenderat gårdagen med att läsa en tidning som berättar om folk som bor på gatan, misshandlas, våldtas, svälter samt kvinnor som aldrig får ta av sig sin burka.

Så då blev det liksom lite uppenbart att jag borde skämmas för min ytlighet och min otroligt löjliga fixidé att alla de där sakerna på något vis 1) spelar någon roll 2) skulle definera hurvida jag är lyckad eller inte.

Tur är att dessa överdrivna och destruktiva tankebanor är sällsynta i mitt liv numer, de gör verkligen ingen nytta whatsofuckingever. Så nu släpper vi det.

Nu ska jag sova ikapp!

Och med ens vill jag lägga mig på gräs och tänka att alla är glada under samma himmel

På den internationella kvinnodagen skrev jag ett inlägg om oturen man har då man föds till kvinna i vissa länder. Den fantastiska tidningen OmVärlden har gjort en lista på länder där man verkligen inte vill födas till det kvinnliga könet. Jag ville dela med mig utav den.

1. Afghanistan
90 procent utav kvinnorna utsätts för våld i hemmen. Mannen har laglig rätt att våldta sin hustru, gifta bort barn samt neka sina fruar jobb och utbildning. Hög dödlighet vid förlossning.
2. Somalia
Kvinnor lämnas bort i låg ålder, och våld mot kvinnor är väldigt vanligt. I brist på nationella lagar använder man sig utav förlegade sedvänjor som är diskriminerande, och över nittio procent uppskattas vara offer för kvinnlig omskärelse.
3. Demokratiska Republiken Kongo
Minst 200 000 kvinnor och barn våldtogs under det kongolesiska kriget i syfte att terrorisera civila. Våldtagna flickor förskjuts inte sällan ifrån familj och by.
4. Sierrea Leone
Nittio procent utav kvinnor som våldtagits i samband med en rådande konflikt är hivsmittade. Barna och mödradödlighetten är mycket hög, en av åtta avlider vid förlossning.
5. Niger
En av sju kinnor dör i förlossningsrelaterade sjukdomar. Kvinnor gifts bort unga, tre av fyra lämnas bort innan de fyllt 18.
6. Jemen
Fundamentalistiska islamistiska traditioner, kvinnorna ses som mäns egendom. Över sjuttio procent utav kvinnorna är analfabeter och många gifts bort redan då det är tolv.
7. Bangladesh
Kvinnor i Bangladesh har få rättigheter juridiskt, politiskt och socialt. Hälften gifts bort innan de fyllt 18 och åtta av tio tvingas föda utan hjälp.
8. Mali
Endast 17 procent kan läsa och skriva och många unga flickor dör i samband med förlossning då de, ofta så unga som femton, inte är fysiskt i skick att föda.
9. Burkino Faso
Problemen liknas vid de i Mali, dock är hiv mer utspritt.
10. Guinea-Bissau
En av tretton dör under graviditet eller utav illegala aborter. Hälften utav flickorna omskärs och många får därigenom hiv eller livsfarliga infektioner på grund utav ohygieniska förhållanden.

Det är inte enkelt att säga vems situation som är värst, hur mäter man? Är det värre att nekas utbildning utav din man än att bli våldtagen och föda barn när du är femton? Det är inte det mest relevanta i mitt tycke, och heller inte anledningen till att jag la upp listan. Jag tycker inte att vi ska tycka mest synd om någon.

Jag vill reflektera kring en sak som skrämmer mig. Den skeva cirkel som enskilda individer tillsammans håller försluten. Att man påverkas utav den miljö som man föds in i är självklart ingenting förvånande, men i destruktiva miljöer som ovanstående tycks det bli så att det inte är bara är mannen som misshandlar kvinnan. Hela släkter hjälps åt att mata monstret som bitit dem under deras uppväxrt.

Jag vill förklara vad jag menar, och citerar därför en stycke ur reportaget "Vackra Drömmar", skrivet av Terese Cristiansson för OmVärlden, som handlar om en kvinnosalong i Afghanistan.

"När Ferosan var sexton år giftes hon bort med tvång. Ferosan berättar att det första året var lyckligt, de reste tillsammans och planerade för framtiden. Men sedan vände allt. Misshandel och svartsjuka följde, På sin ena underarm har hon ett långt ärr efter att maken tvingat henne att skära sig - som ett bevis på hennes kärlek till honom[...] En morgon var maken spårlöst försvunnnen. Borta var även hennes 16-åriga lillasyster och Ferosans pengar, pass och andra viktiga dokument. [...] Ferosans situation blir allt sämre. Hennes släkt anklagar henne för att ha varit en dålig fru och hon kan inte skilja sig eftersom att mannen är borta."

Så alltså. Hennes vider till man misshandlade henne pga sin egen svartsjuka, sedan stack han med hennes syster, stal hennes pengar och lämnade henne barnlös. Och släkten? Ja, de ser ju direkt vad problemet är. Ferosan var en dålig hustru. Det är inte första gången jag läser liknande(se bara nummer tre på listan, våldtagna flickor som förskjuts).

Tappar individen sin förmåga till egentänk när den lever i förtryck? Hur skulle Ferosan själv uppfostra en dotter efter dessa upplevelser? Vi tänker kanske att vi skulle ta erfarenheten och lova oss själva att just vårat barn ska slippa det lidande vi fått utstå. Men kanske hade det varit annorlunda om i levt som Ferosa och de omkring henne. Kanske hade vi, om vi vore i Ferosans situation, skämts för att vi varit dåliga fruar. Kanske hade vi lindat skammen om oss och istället fostrat våra barn till att inte göra samma misstag vi gjorde. Vi hade kanske fostrat våran dotter till den bästa frun i hela Kabul! Ständigt villig för sin man, ständigt dold i slöja, utan krav på jobb och utbildning.

Den perfekta hustrun som ger allt fastän hon inte ens har ett eget liv.
Jag önskar dessa kvinnor friheten till ett sinne obefläckat av det vidriga förtryck de lever, och avslutar med ett stycke om en tjej som verkar bli en riktigt duglig fru.

"Hon berättar att hon längtar, men att det kommer vara sorgligt att säga adjö till sitt nuvarande liv. Hennes blivande make har redan varnat henne om att saker och ting kommer att förändras. - Han har sagt att jag inte längre får jobba har och att jag måste börja bära burka. Nu har jag bara sjal om håret och ansiktet. Jag vill gifta mig, jag älskar honom men jag kommer sakna Nabat och alla mina vänner här. Och jag tycker faktiskt burka är dumt, säger hon och ser för ögonblicket sorgsen ut. "

"Faaaest.."


"WE CAN DANCE IF WE WANT TO"

Galna Valborg i galna Uppsala!

Dagen spenderades med att äta andras baguetter i economicumparken, sedan ta en tur på stan med Sebbe och Niclas. Det kunde konstanteras att Restauranger och caféer hade onaturligt många toaletter "Ur Funktion" denna stora dag, förmodligen var det bara fejkat för att det inte skulle hänga massa fyllon där. Vackert så! Åt en blåbärsmuffin och köpte en gigantisk ballong föreställandes en penis. Denna ballong resulterade i att turister och utbytesstudenter kom fram och sa "Excuse me, can I take a picture with you and your dick?". Ballongen, Charles Dickens, väckte stor uppmärksamhet. Den var ursprungligen en gåva till Bella, lite svårt att skiljas ifrån den var det..

God stämning och en vinare på en trapp någonstans samt ett par toplessbrudar förbivandrandes sen var det äntligen dags att hämta Marcus och Bella på centralstationen. Det blev ett glada miner och ett hjärtligt överlämnande utav Charles Dickens. Lite take-away sushi på det och sedan bege sig till närheten-utav-svansjön till en ruskigt mysig innegård med fest. Vi drack skumpa och jordgubbsöl(!), träffade nytt folk och blåste i små partytrumpeter.

Resten av kvällen kan sammanfattas med:
Plötsligt springa ut på innegården och dansa järnet till musik från våningen ovan, sedan när musiken dör hoppa upp på långbordet och dansa mellan matrester och ölflaskor hysteriskt sjungandes på Safety Dance, få sällskap utav Ole och Erik, "krasha" festen vi var bjudna till, ta några lindy-hop steg, springa ut och klättra upp för lykstolpar, posera med lampor, skrika och skratta, tillrättanvisa otrevliga killar och förvandlas till Annika-turken (jag bor inte i FUCKING Uppsala!), byta dialekt till Göteborska, lämna Charles Dicken i taket och bege sig mot annan fest, skutta uppför gator, se Niclas sjunga shake that body girl och bli anklagad för att vara sexistisk av totalt främling, äta korv, hamna på konstig korridorsfest, vara slutkörd sittandes i trapphuset kvart i tolv.
Somnade tre pers under en filt i ett höghus i Flogsta.

KÄRLEK VAD KUL DET VAR. Vaknade så nöjd imorse.
Tack Bella, Marcus, Niclas(för sovplatserna!) och ädlaste Sebbson med vänner för en ruskigt mysig dag.

Kvällens fail: Hittade ingen kille som kunde lyfta mig.


Nått kukhuvud och en Ballong som heter Charles.


High Five kinda!


Mina fagra Uppsalastudenter.


Kärlek på det skräpiga gräääset.


Så jävla viktigt.