Män i högklackat

Vill ni se Justin Timberlake, samt Adam Samberg från Lonely Island dansandes i bodys och högklackat tillsammans med Beyonce herself lär ni klicka här.

Det muntrar helt klart upp mig.


Dimmigt idagEgentligen brukar man se hustak och lampor överallt från den där platsen.
Men jag tyckte ändå det var rätt härligt att vandra omkring.


Heroes

We can beat them, for ever and ever
Oh we can be Heroes,
just for one day


"Idisslar du det vita kletet?"

Ett bord med ett par spel, ett varierat utbud utav drycker och sju personer inställda på en störd kväll. På fester drar folket ofta hem runt tretiden, men här stängdes dörrarna vid fem och då var det ändå så att Sara och Carro skulle upp halv sju idag... helt fantastiskt!

Bara så skönt vrickad kväll. Mängder med barnförbjudna diskussioner, dans, kärleksfulla yttringar och citat som glädjesamt lever kvar i bakhuvudet.

Vem trodde att en så simpel mening som "Jag har många vänner i Lund" skulle leda till så många skrattanfall, eller att jag någonsin skulle behöva säga "Men jag har ju ingen pung"? Och det är definitivt magiskt att se två män dansa tryckare till the whisper song.

Det här var verkligen exakt vad jag behövde.
Tack tack tack ni som var här och gjorde kvällen!

Nu ska jag försöka göra mig själv respektabel för adventsbjudning om en timme.
Det är inte omöjligt, men det är en klar utmaning...Tro mig.

KVÄLLEN I BILDER:
2

Först är det som om jag betraktar allting utifrån.
Sen gör det jävligt ont.

Men jag har ingenting att ångra och det är jag stolt över att jag kan säga.
Däremot vet jag inte vad som behöver repareras härifrån.

Det krävs bara en vindpust.

 


Plingplingpling

Pull me out from inside.

Första advent om två dagar. Are you fucking kidding me?
Jag är inte ens i närheten av att inleda någon julklappshandling, jag följer definitivt inte med på adventsfika i Örebro (ledsen padres släkt men jag står fast vid att det inte vore bra för mig just nu), har inte ens tänkt på att börja julpynta hemma och velar om vad jag själv ska önska mig denna mytomspunna dag.

Jag tycker Julafton är mysigt. Men vi skulle kunna inleda hysterin två veckor innan utan att jag skulle klaga.
Jag har sålt Julte sedan oktober.

Kryddnejlika.
Hur fantastisk kan denna krydda vara, helt ärligt?
Don't get me started on risgrynsgröt heller. Min mardröm sedan barndomen (detta är dock ingen överdrift. Jag har under alla mina skolår inte ens klarat av att gå in i matsalen under dagar då det serverats risgrynsgröt med, urk, kanel). 

Nej hörrni.
Ge mig en veckas mental återhämtning sen blir det Julklappar på agendan. 

Nu ska jag väga upp 52 påsar te, blanda 5kg av vår alldeles egna teblandning, propagera för espressokaffe, göra cellofanpresenter och prata business med min chef. Hon brukar för övrigt skratta åt mig när jag är trött och skämta om att jag sover hela tiden. Men hon är himla go. Hon är från Iran och när jag sa på persiska att en person hade "fet röv" skrattade hon mer än någonsin tidigare i min närhet. Det var ett fint ögonblick i vår proffessionella relation. 

Ha en rolig fredag!

Memories heyheyJag fattar nog ingenting just nu egentligen.
Jag är hyfsat orealistisk och drömmer mig bort, jag hoppar mellan känslotillstånd och jag tror gång på gång att jag har kommit fram till något fast jag ändrar mig fem sekunder senare. Men idag har allt detta solkart varit till min egen fördel.

Förlorar man någonting så måste man först inse det. Sen måste man acceptera det.
Så långt vet jag inte om jag har kommit ännu mitt i min förvirring.

Men jag har ju alltid mig själv och mina egna val, oavsett.
Och jag har klart för mig att jag är en ganska så förnuftig person.
Så tänker jag välja förnuftigt och klokt nu den närmsta framtiden?
Njae, kanske inte nödvändigtvis. Beror väl på.

Men jag tänker göra det jag vill.
Jag kan landa var som helst.

Jag är ju lätt en av de människor i världen som har det absolut bäst. Det spelar ingen roll hur man vrider och vänder på det. Jag tänker utnyttja det till fullo, ingenting till spillo.

För även om sorg kommer på oväntat besök så måste den också gå.
Och då tänker jag finnas där och hålla upp dörren åt den.
Det är jag skyldig mig själv.


As it goes on

Det finns oerhört mycket jag vill vräka ur mig.
Men eftersom att jag inte bör, så låter jag bli.

Jag är så arg på livet bara.
Arg på att tiden smyger sig förbi i sakta mak, ovillig att acceptera förändring. Jag har önskat förändring under en tid nu men den kan verkligen uppstå i olika skepnader.

Jag tänker inte påstå att jag har haft ett traumatiskt liv på något sätt, men jag har kämpat mig igenom långa perioder. Därför är jag förvisso härdad, men jag är också känslig. Jag hatar att se mig själv som en skör person, så uteslutande beroende utav andra, men det är så det ligger till.

Så att mina vänner är bortom fantastiska är ingen nyhet men det tåls att upprepas.
Ni är helt fucking jävla marvelous och jag älskar er tills jag dör.

Att jag förtjänar er är ett bevis på att jag har lyckats med någonting väldigt viktigt i livet. Jag hade inte kunnat stå utan er.

Nu ska jag fortsätta med mitt undanröjande utav timmar.


No, I don't wanna be

Ibland känns det som att man är slav under sitt eget liv. För man måste leva det, hela tiden. Jag skulle lätt kunna tänka mig att radera de närmsta veckorna. Sudda över kalla December, skippa Julafton, blunda för allt snack om ett gott nytt år.

Skiten har ju på senaste tiden radat upp sig i givakt och bara hånler mot mig konstant.
Jag undrar varför så mycket händer på samma gång. Det känns som att någonting är ute efter att bryta ner mig, samtidigt som jag ändå kommer att sluta upp som en starkare person. Men det är ju först i den där jävla slutändan som kommer avvakta med sin entré.

Jag tycker bara att jag har haft tillräckligt med piss i mitt liv, mitt nya kapitel var ju mycket vackrare skrivet. Blad som fylldes mer med glädje än motgång.

Klart jag klarar mig.
KLart jag har stöd.
Klart det kunde vara värre.
Klart det gör ont.
Klart det är orättvist.

Det är klart att jag hatar det här.

Steg

Blöta vägar ringlandes framför fötterna. Allting glänser i lampskenet.
Grusvägar med fallna löv. Regn jag inte bryr mig om.

Det här var en sån där kväll där mörket inte störde.

Nightbook tour

Ikväll tog jag mig till södra teatern i sällskap utav Bella för att lyssna till Ludovico Einaudi och hans stråkorkester.

Det var oändligt vackert.
Att se sex personer så välsynkade på scen med en sådan musikalisk talang var en ära. Den yngste av dem var bara sjutton år, och jag är mäkta imponerad.

Jag hade antagligen inte fastnat helt för det här albumet om det inte vore för att jag hörde det live från början. Det bör verkligen upplevas på plats. Jag är så glad att jag inte ställde in som tänkt.

Slutnumret Eden Roc fick mig faktiskt att skratta i glädje. Rakt ut. Det hade jag aldrig trott i nuläget. Tack Bella för den här kvällen, att du övertalade mig att följa med.

Nightbook


going wrong

Ibland gör det väldigt ont att leva.

Jag efterlyser medmänsklighet, Berlusconi

Läser DN i ren tristess, och bläddrar fram en artikel om flyktingpoliktik i Italien.

I Italien är det illegalt att vara invandrade utan uppehållstillstånd och identitetshandlingar. Därför spärrar man in dessa människor som om de vore djur. Det enda de kan göra är att invänta sin dom, eller som i vissa fall, ta livet av sig. Skräcken att skickas tillbaks till sina hemländer är i många fall så stor att man har varit tvungen att anpassa avvisingslägret så att det inte ska finnas någon möjlighet för de som tvingas vistas där att ta livet av sig.

Man ifrån dessa flyktingar rätten att bestämma över sitt eget liv, till den grad att de inte ens får dö om de vill.

Varför skulle de nu vilja dö?
För att om de inte tar livet av sig själva, så kommer de i många fall dö i sitt hemland. Det kan bero på alltifrån att de är förföljda och hotade till att de helt enkelt inte kommer att ha råd att överleva.

Där sitter herrarna på toppen i sitt Europeiska välstånd. De behöver inte bry sig, för när de kommer hem så har de mat på bordet och deras familjer har inte mördats eller tvingats splittras under tuffa omständigheter.
Berlusconi kan kliva upp på morgonen och bre en macka samtidigt som han läser sin morgontidning, och veta att det kommer att fortsätta så följande morgnar.

Germana från Bosnien kan inte få fram de dokument Italien kräver, eftersom att kriget har förstört alla register. Så medan hennes sju barn befinner sig i ett flyktingläger i Rom så sitter hon oviss om hon ska få komma tillbaks till dem eller helt enkelt skickas till Bosnien.

Vad säger du, Berlusconi, ska ni inte göra er av med henne också så att ni slipper bördan?
Det är ju inte som om ni har råd att ta hand om henne och hennes barn.

Eller vänta, just det, det har ni ju.


kort tanke

Vad roligt det vore om TV ville köpa in program som inte är amerikanska.

(Tillägg dagen efter: Vi bojkottar dock både tyskar och fransmän tills de fattar att det är ren hädelse att dubba alla program och filmer. Det är en principsak. Jag vill aldrig mer se Aragorn prata på tyska).


Midnight skies

Vid tolvslaget visade termometern nollgradigt ute. Det var bara jag ute på gatan, med min musik i öronen och med blicken riktad mot vita flingor som föll mot marken. Jag tror bestämt att de kallas för snöflingor.

Konstigt nog är jag redan på en annan plats i mitt huvud.
Jag kan nästan ana lite fågelkvitter om jag fokuserar tankarna för ett ögonblick.


Det är ju fan(t)a(s)tiskt

Jag läser just nu boken "Vems Islam?". Här redogörs så tydligt som möjligt de olika inriktningar som finns inom Islam. Det är så mycket mer än svart på vitt, och jag ville läsa en bok där mina fördomar fick sig en smäll på käften och istället ersätts utav fakta om hur det ser ut.

I boken får läsaren vara med från allra första början för att kunna förstå olika riktningar Islam har tagit under årtusenden. En auktoritet inom Islam, vid namn Mulla Hadi Sabzevari, skrev följande text på 1800-talet:

"Kvinnor är, på grund utav sitt låga förstånd och starka viljor till olika prydnader, som djur. De flesta av dessa är som fyrbenta djur, men de har fått mänsklig skepnad för att man inte ska avstå från att gifta sig med dem. Det är av denna anledning som den heliga shari'a lagen på flera områden favoriserat männen och gett dem vida större förmåner och rättigheter som exempelvis rätten till skilsmässa när kvinnor är olydiga"

Det här är inte Islams, koranens, ord. Det här är orden från en auktoritet, en man vars ord som på den tiden ansågs vara sanna. Man ifrågasatte inte auktoriteter, och i och med det är det inte så konstigt att grunden för kvinnorättigheter har varit skev genom många år. Hans text var absolut inte den enda. Flera liknande exempel finns i historien, och då kvinnorna i största möjliga mån hölls ifrån möjligheten till påverkan så forsatte utvecklingen i samma riktning, dock med nivåer som ständigt förändrades beroende på vad som skedde inom Islam under den perioden. Grupper utav både män och kvinnor har sedan hundratals år tillbaks vänt sig emot kvinnoförtrycket och försökt använda Koranen och självaste profeten som argument - men ändå har det inte fått gå hela vägen. En stadig grund har byggts upp.

Det är intressant att läsa, men framförallt förskräckligt att ta till sig. Ett stort hån mot religion, mot de som faktiskt bara vill utöva sin tro i fred och ro. Ett otroligt hån mot kvinnor att det ens funnits människor som ogenerat uttalat sig dylikt i text.

Jag ska läsa vidare.


05:37 ringde alarmet..

Imorse var jag ute och promenerade 06:20 på morgonen. Eftersom att jag numer sover till klockan 10:00 minst på förmiddagarna så var det här en enorm bedrift. Måste dessutom erkänna att det var rätt skönt, hyfsat lugnt utelängst vägarna. Förutom en cyklist som skrek "yo!" åt oss.

Jag var ju självklart ute i sällskap av Martin. Aldrig i helvete att jag skulle gå upp före sex om det inte vore för att han börjar jobba schweintidigt vissa dagar. Men lätt värt det dock.

Eh uhm. God morgon.


play the best song in the world, or I'll eat yor souls

Hm. Temat på Idol i fredags var någonting i stil med att deltagarna skulle sjunga den låt de tyckte var världens bästa. Jag undrar vilken jag skulle ha sjungit? Jag har ju mina favoriter, med Read my mind och Himlen är oskyldigt blå i spetsen (jag växte upp halvtid på västkusten, Ted Gärdestad är lika naturligt där som saltvattnet nedanför klipporna). Men ingen av dessa låtar skulle jag våga kalla för världens bästa.

Hm, vad skulle man sjunga?

Don't think you'd ever play me

En släkting till mig redigerar TV-program. Igår slog vi oss ned och pratade om ett program hon klippt för SVT, nämligen Den stora resan. Programidén har funnits i liknande former förut; tre svenska familjer skickas att bo med andra kulturer, långt borta. En familj i Vanuatu, en i Indonesien, en i Namibia. Här bor de hos familjer i byar där människorna livnär sig själva. Ett enkelt liv.

Jag såg ett enda avsnitt. Under hela avsnittet var ögonen som fastspända mot TV-skärmen, jag bara kände en längtan i hela min kropp. Det fanns nämligen någonting där som känns lite för sällsynt här.

Ärlighet.
Människorna där kändes så äkta, rena, tillfreds. De var så befriade. Det tycktes liksom inte finnas någon anledning för dem att bete sig som någonting de inte var. Och varför skulle de? Varför gör vi ens det?

Ja, varför är vi så rädda för det som är äkta?
Kanske för att de människor som uppmärksammas för att de gör som de tycker ofta är extrema?  Jag undrar hur folk hade sett ut om de bara gjort som de kände för när de klev upp på morgonen.

För förbjude att man bara säger som man tycker. Och förbjude att man accepterar att andra personen tycker annorlunda än en själv.

Jag skulle vilja möta människor och träffa dem. Inte träffa deras speciellt utformade personligheten för just den situationen man befinner sig i tillsammans. Jag skulle vilja se en öppenhet. Jag vet själv inte hur jag ska bete mig i vissa sociala situationer. Jag vet inte hur man gör, för jag är en flummig klumpeduns. Varför ska jag låtsas vara något annat? Det slutar med att jag står med ett stelt leende och försöker vara förtjusande i allas ögon.Men jag är inte förtjusande i allas ögon egentligen. Och det är okej.

Ärlighet för mig innebär dock inte friheten för alla att slänga ur sig elaka kommentarer om vad det tycker och tänker om andra. Nej, det är inte så jag menar. Jag vill bara att alla ska vara äkta. Jag vill skala bort allt annat. Det är bara restprodukter som tar plats i slutändan ändå.


Hej värdelösa skitlördag

Man skulle ha en disk defragmenter till sin egen kropp.
Och en extern hårddisk att spara vissa minnen på.
Ett Norton antivirus att ta bort allt det sjuka med.
En papperskorg att slänga negativa känslor i.

Nu måste man hantera allting istället, vilket känns himla omständigt ibland.
Jag skulle vilja ställa in mig själv på stand-by resten av dagen.


"Jomen visst brukar man räkna kusiner? Lite kul va?"Igår så var jag på min mosters 50-års fest. Trots att jag har känt henne i 20 år så har jag inte varit i närheten av att träffa alla hennes vänner. Det är en högst intressant vänskapskrets utspridd över jordklotet med en väldig variation på sociala normer och yrken. Alla ser yngre ut än vad de är och bär runt på helt olika storys om hur de en gång i tiden träffade min moster.
Det här innefattar alltifrån svartklubbar i New York för 20 år sedan, utan för en sommarstuga när hon var fem eller på dansbandslogen på Gröna Lund förra sommaren.

Sen var det förstås de två förvirrade Japaner som trodde de hade hamnat på sin buss till Gävle när de klev på dubbeldäckaren som skjutsade ut festsällskapet till lokalen.

Så där stod jag, någonstans i mitten, och visste inte riktigt vilka jag skulle hälsa på. Det finns alltid den där funderingen i bakhuvudet; har jag träffat den här personen förut? Vet jag vem det är? Och vad ska jag säga?

Men så kom lösningen till mig i form utav min egen längd. 
Jag svär att jag bara behöver ställa mig brevid någon sen kommer genast någon kommentar om min längd och jag har halva inne. Detta ledde till en del otippat mingel i gårdagens tumult. Jag har helt seriöst kommit hem med nya användbara kontakter inom kretsar jag inte ens sökte. Fantastiskt.

Annars var jag väldigt lugn hela kvällen. Speciellt när de vuxnas alkoholintag resulterade i vilt dansande till 70-tal (en stund gömde jag min bakom en gardin. Vaddå? Not kidding).

Min halvt ingifta släkting Robert hittade jag förresten på youtube. Han sjöng lite Beatles igår. Trevligt! Dessutom fick jag berättat för mig att det är roligt att räkna kusiner. Mannen som hävdade detta var lyckligtvis full.

Le tigre du Suedé (?)

Det är besynnerliga miljöer man rör sig i när man vidrör modellbranschen, stämningen är alltid så tyst och städad. Idag var inget undantag och jag klampade in och gav antagligen ett ganska mjäkigt första intryck - var osäker på om jag hade kommit rätt så jag såg mest förvirrad och korkad ut.

Menmen, slog mig ned vid en tjej jag kände igen från Top Models första säsong här i Sverige. Hon lär ju ha sett på mig att jag var en liten newbie i branschen. Vi och två manliga modeller satt i studion vid ett väldukat fikabord och åt absolut ingenting för att det kändes onaturligt. Tystnad rådde.
Efter några minuter var det tjejens tur och de gav henne plaggen som skulle provas, hon fick byta om och en snabb fotografering genomfördes innan det var min tur. Det kändes genast bättre när jag hade sett hur det gick till innan jag ombads göra samma sak. Att det är oerhört besynnerligt att byta om framför totala främlingar insåg jag när det var min tur, men det sköna var att ingen brydde sig ett jota.

Först hade jag på mig en grå pennkjol med tillhörande kavaj och vit blus, sedan enbart blusen och ett par kritstrecksrandiga byxor. Kläderna var himla eleganta men jag kände inte att de var klockrena på mig, för jag är inte speciellt elegant. I mean come on, det är mig vi talar om. Dock satt de bra och fotona blev säkert fina.

Nu är det bara att vänta och se.
Intressant upplevelse i vilket fall.

The Perishers

En kväll med deras musik.

The Perishers - My Heart

Det här är kanske inte det bästa jag har hört med dem. Det finns så många bra.
Men det får bli den ikväll.

Everybody's gotta go sometimesIdag är ingen ljummen sommarkväll på bryggan i en stilla vik.
Men det är himla fint ändå. Hade jag varit frisk hade jag tagit en riktigt lång promenad idag. Jag behöver lite frisk luft utöver den jag får när jag jäktar omkring på stan i ärenden innan jobbet. Jag är ute alldeles för lite.

Men jag måste sitta inne så att jag orkar med imorgon.
Riktigt bra att få ett samtal från agenturen i nuläget, får mig att tänka på annat.
Vore riktigt kul om de väljer mig!

Empire of the sun - We are the people


Ojojsan

Fick precis ett samtal från agenturen angående en casting under morgondagen.
Tydligen så söker Tiger of Sweden en modell i strl 38, så det är bara att ignorera sjukan, klippa luggen och hoppa i ett par högklackade.

Min första casting på det här viset så ich bin nervösen.

Heja heja!
Fotojobbet gäller deras webshop.

Näe.

Ibland har livet ett sätt att jävlas med en. Det är omständigheter som ändras plötsligt och det kan påverka oss mycket. Så är det. Slumpen har ett sätt att ställa till det.

Så nu jag är fan förbannad och ledsen.

Inte nu av alla jävla tidsperioder
.

NEJ!

tyck synd om mig för det gör jag

Nu vart det fan lite obehagligt, min hals blir bara alltmer svullen och jag kan inte andas genom munnen utan att det gör riktigt ont. Svälja är ju bara att glömma.

Antingen får jag finna mig i ödet att svälta ute iförorten eller så hoppas jag att mor min får tag på en tid på sjukhuset så att jag får andas ordentligt redan imorgon. Lite vardagslyx sådär nivet:)

Fyhelvete.


Well thank you very much

Självklart har det oundvikliga skett och jag är nu sjuk. Som vanligt för mig sätter det sig i halsen. Jag har så ont att jag knappt alls kan äta. Dessutom är det såpass att det gör ont bara jag andas, prata är det inte tal om (fyndigt!). Har ställt in planerna för kvällen vilket var middag och stand-up med Carro. Jobbet har jag sjukanmält mig från i två dagar.

Så när telefonen ringde för en stund sedan fick min mamma springa och svara, och jag hör följande: "vi är båda hemma och sjuka, Annika kan inte ens prata. Så nu är det tyst och skönt! *elakt skratt*"

1-0 till mamma.En kväll för inte så länge sedan..Chania 11/8

Visa kvällar är inbäddade i magi.


November

November.
Bättre än februari, men garanterat sämre än de övriga månaderna.
Det är nu det blir kallt och blött utan att mjuka löv ligger och kramas på marken, snart är det kalt omkring oss istället. Kanske får vi lite snöblandat regn och en asfalt som glänser i lampskenet när vi vandrar ute i mörkret.

Lyckligtvis får jag vara ledig den stund på dagen där ljuset faktiskt vågar vara framme, och jag får jobba i en mysig miljö medan folk springer in och ut i kylan vid sidan av.

Jag kommer säkert ledsna på vintern i år också, men jag tänker inte ta åt mig när kylan omger mig sådär envist. Jag tänker inte deppa ihop när mörkret retsamt infinner sig lite för tidigt varenda dag. Jag vägrar klaga på slasket vid varje givna tillfälle.

För det är så meningslöst.  
Det är såhär i lilla Sverige.
Jag får väl faktiskt flytta härifrån om jag låter mig själv ge efter för mörkret så fort det dyker upp. Det är ingenting nytt, tänka sig. Men ändå låter jag alltid delar utav mig nedslås. Det får räcka efter tjugo år, dags för lite nya sätt att se på saker och ting.

You with me?
(Och ni som råkar sticka härifrån för Sydligare breddgrader, inga namn nämnda, fan ta er;))

Med köket välfylltNågra stapplande steg i nedförsbackar och på grusvägar för att nå dit. Möts av en leende Berthine i dörröppningen, dricker lite vitt och fnittrar åt oss själva. En glad Nils i telefonen.

En kort bit senare möts man av en välbekant syn. Ett fullproppat kök. Det finns nog ingenting som är mer typiskt för våra fester än just ett kök så fullt med folk att man snubblar och trängs för att röra sig. Överallt är det glada hälsningar med nya och välbekanta ansikten, skratt åt dumheter, tomma ölflaskor som trängs på bänkar och hallen som är så full att skorna klättrar sig inåt köket de med.
 
Rasmus har fyllt 20, och någon mer självklar anledning att samla vänner finns nästan inte. Och fastän några ansikten saknades i virvarret så var så väldigt härligt att träffa de som var där. Hade en glad, trevlig och stundtals tokig kväll. Jag behövde det här, några timmar med de som alltid är så genuint glada att ses. Jag fattar knappt varför just jag har så härliga vänner och bekanta, men det är för jävla gött.

Så efter några timmars runthoppande mellan vänner och några medlidande ord till killen som fått en brandsläckare sprutad i ansiktet så stegades det hem till favoriten för en god natt sömn och en morgon med palmer och cappuccinos.

Tack ni som bara gör mig glad!
Vi ses nästa gång.

Lite trevliga föreviganden bjuder jag förstås på;


And oh, Grattis Rasmus!