en liten gåva till mig själv (alltså nej, ingen julklapp till mig själv bara en allmän gåva)


Jag har faktiskt beställt någonting på mellandagsrean - det har aldrig hänt förut. Min kompaktkamera är trasig och min systemkamera är lite otymplig och håller på att kapseja. Så den här lilla skönheten för bli min partner in crime på andra sidan jorden - det ska bli riktigt gött att diskret kunna slinka ner kameran i handväskan och ta lite ögonblicksfoton istället för att skrämma människor med systemkamerans uppsyn. Den har 20,1 megapizel, 7x zoom och HD film för 599kr, så det ska mycket till om jag ska ångra detta köp. 

Jag har upptäckt att jag har gått och blivit en snåljåp. Eller okej, "ekonomisk" har jag blivit. Det är bara så himla tråkigt när man har lärt sig värdet av pengar och börjar väga varenda köp sådär noggrannt. "SKa jag inte käka lunch innan stan så att jag slipper betala dyrt för en sallad" tänker jag idag, när jag förr tänkte "KLART JAG SKA ÄTE UTE DET ÄR JU NAJS!!:D". Kanske har jag mognat? Det är åtminstone så att jag faktiskt har begripit hur lite man har råd med när man lever på CSN och på så vis är det väl alltför väl att jag tänker efter. 

Trist att behöva snåla men å andra sidan är det ganska mycket köp som är i onödan. Hellre lunch med en vän en någon utav de t-shirtarna jag av någon anledning köpt men som nu ligger knappt använda.

Jau.

Julekalendern - året som gått

20. Det här är jag som mest tacksam för
Min familj, mina vänner och min pojkväns ständiga stöd. Så enkelt är det på det hjärtliga planet. I övrigt så är jag så jävla glad att jag är född i just Sverige i just medelklassen med så oerhört lättillgänliga möjligheter till ambition, trygghet och hjälp. Det är iofs till stor del även familj och vänner som bidrar med detta. Poängen är att jag har det otroligt bra. Jag kan planera att studera i Sydafrika för att jag vet att det alltid finns någon som kan hjälpa mig i kris fats budgeten är tight och frågetecknen många. Jag har väldigt mycket att falla tillbaks på; jag behöver arbeta mycket på min självständighet innan jag klarar mig utan mina stöttepelare. 

21. Jag blir så lycklig av den här bilden!

Den här kvällen var brutalt skön. En av de bästa på campus. Dans på bord, sång, elektrisk tjur, glada människor, försommar, kära vänner..

 

22. Det bästa beslutet jag tagit detta år och varför
Kanske att svälja stolheten, inse situationen och skjuta upp min c-uppsats ? Det känns så nu i alla fall eftersom att jag dagen efter började sova gott igen, slutade ha huvudvärk varje dag, fick tillbaks enerig, slapp nack och axelsmärtor som sved om kvällarna. Att lyssna till kroppen. Det ska vara bra har jag hört. Annars har det varit ruskigt skönt att börja träna och äta bättre.


Julekalendern - året som gått

19. Årets mest minnesvärda konsertupplevelse

Öhm, var det i år jag var på the Killers? Vilket absurt hjärnsläpp jag fick nu. Det var ju minnesvärt. Men ändå minns jag inte ens när det var? Hah. Ni får nöja er med det svaret. 

mänskligt värde

*
Källa: DN.se

Någonstans sitter en ung tjej och väntar på vem som har samlat ihop flest likes. Sedan ska hon spendera resten av sitt liv med den här mannen baserat på den anmärkningsvärda insatsen.

Mänskligheten. 

PÅ PRICK!!

Jag måste citera arsinoe.se, Fanny Åström, vars blogg jag rekommendera häromdagen i Julekalendern. I detta inlägg om vänskapsrelationer skriver hon: 

"Att splittra är en härskarteknik som används i patriarkatet. Eftersom kvinnor vill ha bekräftelse från män, som ju är en grupp med högre status, så offrar de ofta varandra för att kunna klättra, få en relativt privilegierad plats i patriarkatet. Det är inte ovanligt att män anspelar på detta genom att baktala andra kvinnor eller ge kvinnor komplimanger i stil med att de inte är ”sådär som andra kvinnor är”.  Jag har själv fått höra detta väldigt mycket under mitt liv, och det är klart att det är något som får en att tänka att det är något fel med andra kvinnor och att det är något en ska ta avstånd ifrån. Detta är något jag verkligen har omvärderat. Tidigare kunde jag sätta prestige i att inte vara som andra kvinnor, nu blir jag bara förbannad när någon säger något liknande till mig."
 
Några utav mina närmsta och allra klokaste vänner använder den här retoriken. Det är helt enkelt hel okej enligt normen, vilket självklart kan leda till en viss debatt när jag säger emot och försöker förklara varför den typen utav kommentarer är nedvärderande mot kvinnor i allmänhet. Jag tror inte på något sätt att vänner till mig har en medveten avsikt, dock. De spelar bara med i spelet som reglerna tillåter, problemet är att om de forsätter så försvinner inte det grundläggande problemet. 

my latest obsession
Jag har alltid tyckt mycket om John Legend's sångröst, men hans musik har inte riktigt varit mitt stuk. Men så hittade jag denna av en slump i förrgår och det innehåller mina två favoritmoment; lugnt pianoskling och fin röst. Det är alles för mig. Dock; jag är inte jättehypad på texten "all your curves and all your edges,all your perfect imperfections" osv, känns lite återanvänt, men det är inget att haka upp sig på. Det kanske är jag som är svårflörtad.

Alltså, förmodligen är jag väldig svårflörtad nu när jag tänker på det. När jag var singel här på campus vad jag ute och röjde 1-2 gånger i veckan och jag kan inte komma på en enda gång någon har flörtat med mig på ett sätt som gjort mig intresserad på mer än ett samtal. Inte för att jag är drottning på teppan och dessa män mina undersåtar, jag fattar bara inte hur man ska hantera flörteri. Komplimanger är snällt men inte lockande, samtalsämnen som är för ytliga blir obekväma, uppenbar fylla är störande, djupa samtal på krogen kan kännas väldigt krystat. Hur ska man ha det avslappnat och trevligt, undrar jag? 

Lite off-topic men det är nog den röda tråden i den är bloggen:)


Julekalendern - året som gått

18. En resa jag gärna gör om

Jag har bara varit utomlands en gång i år (har redan tjatat om Tanzania här på bloggen), sedan var jag en sväng till Öland, Vimmerby samt en sväng till västkusten. Jag skulle kunna tänka mig att åka runt lite mer på Öland faktiskt, det var vackert på sommaren. De två dagarna jag hade där innebar dock bland annat att träffa på Kungen på ett café så det var ju onekligen spännande. 

Borgholm.
 

Julekalendern - året som gått

17: Ett användbart tips eller knep som jag vill dela vidare


För er med torra händer så är detta den enda handkräm jag vet som kan göra röda, nariga händer lena och normalfärgade över en natt. Den är extremt dryg och därför ganska störande att använda dagstid, i alla fall i mitt tyckte eftersom att jag hatar kladd. Men häromdagen la jag mig med spruckna sår på knogarna pga torra händer och en ständigt kliande känsla, smetade in Locbase och vaknade med lena fina händer. Ganska nice, inte sant?

Finns på ett apotek nära dig.Googlade "women are"


Ni har säkert sett detta förut; en printscreen som påvisar någonting oerhört problematiskt. Googlar man t.ex women are, women should och så vidare dyker där upp alternativ som är, enligt mig och förhoppningsvis många med mig, motbjudande. 

Jag har hört det så många gånger.
"Men tjejer ÄR ju inte lika sköna"
"Men tjej är faktiskt inte så roliga"
"Men tjejer har inte lika bra humor"
"Men tjejer ÄR ju inte lika bra på sport"

Det är inte okej att;
1) att ta en individuell erfarenhet och genom den hävda att det inte kan vara på ett annat sätt ("jag har inte träffat någon tjej som är roligare än mina killkompisar")
2) att ignorera det faktum att tjejer i detta samhälle väldigt ofta upplever att de inte vågar ta plats samt att de blir dömda om de är för högljudda - vilket alltså innebär att personligheter inte kommer fram i sin fulla rätt
3) att ignorera det faktum att i ett samhälle där mannen är en norm så anses beteenden som är betecknade som "manliga" att vara mer okej. Jargongen i ett killgäng anses vara mer skön och avslappnad och härlig. Det finns en oerhörd tolerans för grov humor till exempel. Skulle jag (i egenskap utav det som förväntas av mig som tjej) säga emot så skulle jag anses oskön, även om skämtet ifråga skulle vara någonting som jag ansåg kränkande. Skulle jag däremot skratta med eller bygga på skämtet så skulle jag mycket väl kunna få höra "att jag är skön för att vara tjej".

För det talas ofta om det som ett undantag, det där med sköna tjejer. Tjejer är ju komplicerade, skitsnackande, ytliga och långsynta. Medan killar är enkla, raka, och inte så känsliga. Detta är någonting jag är oerhört trött på att höra. Det finns väldigt mycket direkt och indirekt inom umgängeskretsar som talar för att dessa uppfattningar lever vidare.

Det var väl det jag ville skriva idag.
Hejs.

Julekalendern - året som gått

Efter vilda påtryckningar (eller snarare en önskan ifrån en ädel bloggläsare) så tänkte jag fullfölja min julekalender här på bloggen. Jag blev så frustrerad över att inte komma på några klockrena svar på frågorna så jag gav liksom upp. Inte en jättecharmig egenskap kanske men nu släpper vi gammalt groll och kör en längre komma-ikapp-lista.

9. Det blogginlägg som jag vill att alla ska ha läst och varför

Det finns en bloggerska, Fanny Åström, som driver bloggen arsinoe.se. När jag läser hennes blogg så känner jag mig delvis intellektuellt underlägsen (hon sätter ord på saker och drar paralleller som är så fantastiskt genomtänka och välformulerade) och delvis peppad. Jag håller inte med om allting men faktum är att det är mycket som hon skriver som jag går omkring och funderar över samt att hon ofta tar upp saker som jag aldrig tänkt på vilket är minst lika uppfriskande. Konstigt nog följer jag inte bloggen regelbundet för att jag inte alltid orkar ta in ny information att ta ställning till men igår satt jag och läste en hel del. Och jag tänker länka till detta, "Okomplicerade män" eftersom att jag tycker att Fanny sätter fingret på någonting som är väldigt problematiskt i relationer. 

10. Det godaste jag ätit!
Helt ärligt så finns det inget bättre än en riktigt lyckas pasta carbonara, och ett par sådana har det blivit det här året. 

11. Sommarkvällen som jag aldrig ville skulle ta slut
Ärligt talat var den här sommaren sjukt ointressant. Men! Det var en kväll precis i början utav sommaren när jag och vännerna fortfarande var på campus där vi hade fantastiskt kul, gick på sittning och dansade utomhus. Den kvällen hade gärna fått förlängas lite. 

12. En mycket trevlig överraskning!
När jag var inlagd på sjukhus för en blindtarmsoperation så dök min käre brush upp som en överraskning, vi hade inte träffats på väldigt länge och det var både jättekul och rörande att hon dök upp. 

13. Något som gjorde mig riktigt stolt
Att jag vågade sjunga inför en grupp människor för första gången - enormt kul! Jag är dessutom riktigt stolt över en nära vän till mig som alltid följer sitt hjärta oavsett vad karriären säger åt henne att göra, min mamma som är en riktigt fighter och arbetar hårt för det hon bryr sig om, min syster som tar hand om så många sköra djur och min pappa för att han är så vänlig rakt igenom. 

14. Det finns många bra serier men det här är den jag tyckte mest om
Peep show har varit kul att följa. 

15. Tack för att du är min vän!

 


Ni är båda två mina allra käraste guldfior! Herregud, vad hade campus varit utan er?
 

16. Den bild som representerar mig 2013

 
På sätt och vis denna. Jag blir mig själv på ett särskilt sätt när jag är nära djur. Sedan finns det såklart bilder som är mer intressanta, som när jag har på mig cowboyhatt och rider en elektrisk tjur men det är nog inte ritkgit representativt för det här året, trots allt...

Julekalendern - året som gått

 
Igår så var det lucka 8 som jag skulle svara på, men eftersom att jag inte kunde komma på något svar så fick det vara. Det var nämligen: 8. Av alla filmer jag sett det här året är det här den bästa. Och jag har nog aldrig sett så mycket på film som just detta år. Så det är svårt att välja. Kanske kan jag skriva vilken tv-serie jag tyckt bäst om? Då är nämligen peep show, eastbound & down samt raising hope väldigt högt på listan. 


Update
Jag såg ju faktiskt Silver linings playbook på bio i Mars, jag har skrivit om det här
Där har vi en rulle värd pengarna!

Julekalendern - året som gått

7. Den bild jag är mest nöjd med


Jag tycker om denna bild oerhört mycket. Vet inte vad mer jag ska säga. Huset var en förskola och låg mitt ute i i ingenstans i mitt tycke, men jag tror det var lagom gångavstånd för ett gäng utav masaiibyarna. Mannen på bilden gav vi lift och han berättade lite medan vi åkte, väldigt kul att mitt sällskap kunde swahili så att vi fick ta del av omgivningarna och så. Jag undrar om de har försökt odla någonting innanför de kringlagda stenarna eller om de bara ska vara dekorativa i all sin enkelhet? Who knows...
 
Utan Tanzaniaresan hade det året möjligtvis känts lite trist.

goda råd från coachen

Eftersom att jag har upplevt en mild skrivkramp under detta uppsats... ja, det är ju knappast ett uppsatsskrivande ännu men uppsatsfunderande, så har jag sökt lite på internet för att hitta bra tips för att komma över krampen. Jag har provat lite olika; öppna ett dokument och skriva på måfå om helt andra saker för att komma igång, göra mind maps (vilket jag ogillar skarpt för dom blir bara kladdiga) samt att läsa litteratur om uppsatsskrivande för att sätta igång inspirationen.

Det har gått sådär  - alltså genomförde jag en googlesökning för att hitta tips. Och det var inte mycket utav värde som dök upp till att börja med. Sedan så så jag det. Det bästa tipset utav dem alla.

"Skärp dig och skriv"

Så det är vad jag sysslar med nu, skärper mig. Nu är det bara skrivandet som återstår men det känns som att jag har konkret innehåll nu så det är ju bara att tåga på. 

Har för övrigt ingenting för mig denna fredag och börjar tro att livet här i Växjö faktiskt lider mot sitt slut av en anledning. Det sagt utan bitterhet, jag antar att det finns något annat för mig på en annan plats även fast det finns mycket här som jag kommer att sakna. 

Julekalendern - året som gått

6.  Det här fick mig att börja gråta

Stress. På alla möjliga olika sätt. Det har varit ett år med några rejäla stressperioder helt enkelt. Och när jag är stressad slutar jag se fram emot saker, tycker det jag gör känns menlöst och har konstant låg energi med undantag för kanske en, två timmar om dagen oavsett hur mycket jag har sovit. Stress och oro är verkligen mina värsta fiender i detta liv, ingenting annat kan få mig att tappa målet på samma sätt. Det har blivit en del frustrationsgråt, men förhoppningvis så blir nästa år bättre på det planet.

Tanken är ju att jag ska finna mig själv och syftet med mitt liv nästa år osv:)

Julekalendern

Dag 5: Den finaste kramen jag fått

Det var nog en försoningskram som sa allt.

:)

behovet av feminism


Den här videon är väldigt talande, se den om ni har några minuter över. Lite utdrag ur media och män som som figuererar i media och lyckas förnedra kvinnor på diverse sätt.

Senast igår kollade jag på komedin We're the Millers tillsammans med min kille. Först tyckte jag att filmen var rolig på ett härligt, drygt sätt [nu kommer spoilers så sluta läs om ni vill se den]. Sedan så upptäckte jag att ena huvudkaraktären, mannen, kom med äckliga kommentar mot den andra huvudkaraktären, kvinnan. Detta eftersom att hon var strippa i filmen och det var mer än en gång som han försökte använda hennes kropp för att få någonting i filmen. Dessutom slängdes spydiga kommentarer om hennes jobb åt hennes håll regelbundet under filmen. Jag kan se en karaktär för vad den är ibland och tänka "han är helt enkelt ett svin i filmen, det är en del utav handlingen", men när hon sedan ser på honom med hundvalpsögon, försvarar honom och sedan givetvis faller för honom så känner jag bara BLEH! Det är ett så tydligt budskap "Säg vad ni vill till kvinnor som strippar, de får ta det med tanke på deras yrke, de ska vara tacksamma om du inte förolämpar dem och det får inga konsekvenser för dig".
Droppen gick när en stor scen går ut på att de är tillfångatagna utav Mexikanska droghandlare som vill döda dem. Och vad händer? Jo, droghandlarn Pablo får reda på att hon är strippa och helt plötsligt vill han inte döda dem dirkt längre, hon ska strippa lite först. Så en lång, pinsam scen följer där Jennifer Aniston strippar runt i nån lagerbyggnad för ett par mexikanska gangsters och vips så lyckas hon distrahera dem och fly. Halleluja och så vidare.

Jag är starkt emot strippklubbar. Det har jag inte alltid varit. Jag är helt för rätten att arbeta med det om man vill, och jag vill inte att det ska ske ett missförstånd där alla strippor framställs som svaga offer. Men nu är det faktiskt som följer; det är inte så det ser ut i världen. Många kvinnor världen över hamnar där av skäl som inte är relaterade till ett glädjesamt, fritt val. Jag är för en fri sexualitet, ett öppet samhälle där man får tycka kroppar är sexiga. Men i ett partriarkalt samhälle så kan kvinnan inte göra rätt. Jag har hört hur man talar om strippor. Det är social acceptabelt att gå på en strippklubb, och det är inte straffbart att tala om kvinnorna som objekt. Det är snarare helt okej att skämta på deras beskostnad! De får skylla sig själva som står där. Det gör ingenting om man kommer med sexistiska, nedlåtande kommentarer. De är ju strippor.

Utopi:  I ett optimalt samhälle hade man respekterat alla oavsett deras kön yrke och då hade strippklubbar fungerat; och tänka sig, om det nu hade varit så att det var ett fritt val så borde det ju finnas lika många män som älskar att strippa, om det nu är så oskyldigt och skoj. Alla skulle titta på alla och det skulle vara glatt och lättsamt och man skulle vara välbetald och inte dömd utav sin omgivning. 

I dagens samhälle: För kvinnliga strippor kan det innebära human trafficking, sexism, förnedring och skuldbeläggande. Om man är man däremot så blir man generellt sett inte utfryst om man älskar strippklubbar så man förlorar inte särskilt mycket socialt. Jag känner många som har gått på strippklubbar. Dom verkar inte inse att dom har gjort någonting som bidrar till dålig kvinnosyn rent generellt samt hos dem själva, samt faktiskt lagt pengar i fickan på de som bedriver verksamheten. 

Obs! Jag säger inte att alla strippor och alla strippklubbar är små helveten på jorden Det finns alltid undantag, men dessa ska inte få ursäkta en bransch som i överlag bidrar till ett samhälle där kvinnor inte har samma status som män.uppiesuppiepl

...
250 ord in, 13 250 ord kvar.

Det är ju... bra. Speciellt eftersom att det som skrivits kommer behöva skrivas om kanske 10 gånger. Men frukta inte, nu har jag börjat och jag har gett mig fan på det. Det är "ge mig fan på det" känslan som har tagit mig dit jag är idag *känner mig heroisk utan att ha förtjänat det*.

Det som är lite speciellt med min studieteknik är att jag läser på och bestämmer vad jag ska skriva i mitt huvud under många dagar innan jag börja skriva ner. Så även om dokumentet är tomt så kan jag ha arbete mostvarande 3-4 sidor som bara måste skrivas ned. Jag är inte bekväm med att skriva ner innan jag har stukturen klart för mig, men nu när man har en handledare att skicka in arbetet till under gång så tror jag inte att han köper min "mentalt arbete"-förklaring hur sann den är.

Over and out.

äventyrslustan i mig måste påminnas

Ibland så glömmer jag bort att jag faktiskt är otroligt äventyrlig när det gäller. Jag har kvar bilden av mig som tonåring när jag var jääätteförsiktig och rädd och orolig för allt, men faktum är att jag åkte med blueberry adventures till Borneo för att råda bot på just det. Det var läskigt ibland; speciellt eftersom att det var så mycket vattenaktiviteter och jag är ingen höjdare på att simma. Dessutom är djungelvandring väldigt påfrestande och svettigt och fullt av iglar. Men poängen är att det var så sjukt kul att utmana sig själv och verkligen försöka släppa kontrollen. 

Det var en del grejor jag inte gjorde. Exempelvis så kunde man övernattta i tält i djungeln med WWF under ett tillfälle, vilket jag tyckte kändes sådär eftersom att det var monsunregn på ingång och det var helt kolmörkt. Så när mina resekamrater kom tillbaks brutalt trötta och blöta morgonen efter, och jag satt och käkade pannkakor och käkade UNO med torra byxor, så kändes det helt rätt.

Jag måste säga att även ifall svenska blueberry som erbjuder den här äventyresan i samarbete med Danska adventurehart tog väldigt mycket betalt (vilket jag har förstått i efterhand) samt inte kunde erbjuda allt som stod på programmet (dom skyllde på säsongen) så var det värt det. Det var verkligen bra att jag åkte iväg själv från Sverige för att möta upp en grupp människor, för då var jag inte ensam men resan kändes ändå som min egen. Och att ha med sig en guide och inte behöva planera någonting var perfekt för det första stora äventyret i livet. Malaysiska Borneo är en väldigt säregen plats på jorden; det finns gott om kulturkrockar och det är garanterat inte lätt att i förhand föreställa sig hur det ska se ut och gå till. En del upplevelser var generande turistiga och jag ville mest gå under jorden när Malaysier klädde ut sig och dansade runt när det var helt uppenbart att de inte hade lust och att det bara var en icke-genuin show till våran ära. Samtidigt var det roligt att lära sig traditionella danser och att spela på deras nationella instrument gong-gong. När jag bodde hos hövdingen i en by som heter Putaton Inobog så visade det sig att hon hade ett band som spelade gong-gong på bröllop och fester. Så vi fick åka med och spela. Det var mycket speciellt.

Här har ni en liten minnesfärd:


Vi prövade forsränning. Det var extremt kul. Guiden ramlade i vattnet och vi fick även chansen att roa oss lite med att hoppa i och åka medströms bland alla ödlor och gud-vet-vad. Det var roligast på flotten, dock. Jag är dessvärre ingen mästerpaddlare.

Första och enda gången i mitt liv jag har snorklat. I'm not the snorkeling kind of girl (gillar inte att vara under vatten).Här är det djungelvandring med WWF's djungle camp i Sabah. Vi skulle rigga kameror några kilometer in i djungeln för att försöka spåra den utrotningshotade Borneo noshörningen.


Ja, såhär ser det ut när solen går upp när man sitter på toppen av Mt. Kinabalu 4095m. *stolt* Extra kul var det förstås att battieriet till min systemkamera tog slut ganska exakt när solen gick upp så jag har bara små, suddiga bilder. Dock tur i oturen att jag tog med mig extrakameran!


Parasailing vid småöarna utanför Kota Kinabalu. Otroligt jävla roligt. 


Här ser ni mig på djävulsflotten. Jag vill citera mig själv. "OH MY GOD NOOO OH MY GOD MOMMYYYYY I NEED HELP OH MY GOD HEERRRRREGUUUUD HJÄÄÄÄLP". Seriöst, jag skrek så. Guiden sa att man inte skulle hamna i vattnet utan att flotten bara skulle åka efter båtfan. Tror ni det stämde eller? Man slängdes runt som en vante och kastades ner i vattnet regelbundet. Bland alla hammarhajar - jag VET att dom fanns där.


Världens kallaste vattenfallsbad. Dock jävligt nice. 
 
 

Julekalendern

4. Utan tvekan den låt som jag har lyssnat mest på

Det är inte helt lätt men jag har lyssnat väldigt mycket på Lana del Rey. Jag blev stormförälskad i både Ride och Young & Beautiful så fort de släpptes (vilket påminner mig om att jag ännu inte har tittat på the Great Gatsby, som den sistnämnda är soundtrack till). 

Ride har varit förtrollande för mig och jag vet att det blev en hel del repeat på både spotify och youtube. Min besatthet med Lana kan inte riktigt hjälpas, jag tycker helt enkelt inte att det finns någon annan som liknar henne och hon prickar rätt med sin melakoniska stämning och lena röst. Plus att jag är en sucker för hennes bild- och videometerial, illusionen om en missförstådd stark kvinna som gör vad fan hon vill men faller för fel personer. Inte för att jag kan relatera. Tycker bara hennes karaktär är så bra med musiken. 

På youtube finns snuttar från hennes nästa album och Black Beauty är en sådan låt som jag kommer att ta med mig i min ipod (jag är lite old fashion och har inte spotify på min mobil, den är nämligen inte en smartphone) och gå och lyssna på längst grusiga vägar i Sydafrika. Och texten kommer egentligen inte alls passa in med miljön men jag kommer säkert ändå bli känslosam och se mig omkring, uppfylld av någon form utav sorg/lycka mix.  Om jag träffade henne är hon den sortens person som skulle göra mig knäsvag av starstruckness. Just eftersom att hon känns overklig. Inte på ett övermänskligt sett utan mest för att hon har skapat en illusion.

Där ser ni. Så gör hon med mig. 
Komma ikapp i kalendern

1. En kort recension av den bästa boken jag läst i årDet här är enkelt; jag minns inte. Jag läste säkert en del i somras men jag kommer inte ihåg mycket från denna sommar. Dock läste jag Paul Collier's the Bottom billion som kursbok nu i september och tyckte att det var väldigt intressant läsning eftersom att denna liberalt lagda man med mycket erfarenhet inom utvecklingsbranschen samlade sina tankar om hur man ska lösa olika utvecklingsfällor. 

 2. Det starkaste minnet från 2013

 Det var säkert min äventyrsdag i Tanzania. Det har varit en ganska ojämt år i humör, känsla och handling men i Tanzania så trivdes jag oerhört bra och en utav dagarna så hamnade jag och mitt resesällskap i ett Masaiområde oplanerat och hade en fantastiskt djur- och natur upplevelse.

3. Det gulligaste djuret jag träffat under året

Jag och pöjkvännen var på Ölands djupark (i efterhand har jag fattat att dom inte verkar vara särsklit bra på att sköta om sina djur så det gör jag inte om) men, då var det en extremt cool apa av någon slag som käkade frukt samt en get som hälsade på Emil. Båda var bedårande.


Bloggkalender

Hittad en kalender som denna Helen har gjort inför julen. En rubrik för varje dag. Eftersom att det redan har gått tre dagar så gör jag ett inlägg där jag snabbsvarar på de tre första. 

Det ser ut som följer;

1. En kort recension av den bästa boken jag läst i år

2. Det starkaste minnet från 2013

3. Det gulligaste djuret jag träffat under året

4. Utan tvekan den låt jag lyssnat mest på!

5. Den finaste kramen jag fått

6.  Det här fick mig att börja gråta

7. Den bild jag är mest nöjd med

8. Av alla filmer jag sett det här året är det här den bästa

9. Det blogginlägg som jag vill att alla ska ha läst och varför

10. Det godaste jag ätit!

11. Sommarkvällen som jag aldrig ville skulle ta slut

12. En mycket trevlig överraskning!

13. Något som gjorde mig riktigt stolt

14. Det finns många bra serier men det här är den jag tyckte mest om

15. Tack för att du är min vän!

16. Den bild som representerar mig 2013

17. Ett användbart tips eller knep som jag vill dela vidare

18. En resa jag gärna gör om

19. Årets mest minnesvärda konsertupplevelse

20. Det här är jag som mest tacksam för

21. Jag blir så lycklig av den här bilden!

22. Det bästa beslutet jag tagit och varför

23. Det finaste meddelandet jag fått under året

24. Valfri rubrik som du vill lägga till


listfan

 


Alltså, jag tänker svara på en lista för att det roar mig. Ni får köpa det helt enkelt.

1. Har du ett par rosa string?
Neeej. På tal om string - jag reflekterar ibland över att det är rätt ohygieniskt?

2. Vem var den senaste du pussade? 
Pöjkvännen.

3. Gillar du någon nu?
Väldigt många säkert. Alla som är snälla.

4.Vad gjorde du inatt?
Kollade färdigt på Prisoners, en film med Hugh Jackman och Jake Gyllenhaal. Crime/Drama/Thriller. Drack även lite cointreau med citonsprite - i sällskap.

5. Hade du berättat för din föräldrar om du blivit gravid? 
Jaadå.

6. Hade du blivit glad om din kille friat till dig?
Vet inte om det hade varit logiskt i denna period i livet?

7. Klackskor eller sneakers? 
Varken eller. Det ska vara sneakers med skön sula i så fall.

8. Kjol/klänning eller jeans?
Jeans, klänning är bäst på sommaren men jag hatar att ha strumpbyxor på vintern (svettiga fötter och kalla ben).

9. Äkta hårfärg?
Gud gav mig en ädel glans i hårremen som jag väljer att bevara.

10. Nuvarande hårfärg? 
ljusbruuun med guldglans.. ack.

11. Frisyr?
Lånt och spretat, dock försök till eleganta lockar.

12. Skostorlek?
Fyrtio...wait for it.. en! Bigfeet.

13. Civilstatus?
Jag har partner skulle man ju lätt kunan säga *förnöjsamt*

14. Har du någonsin vart kär?
Yiz.

15. Tror du på kärleken?
Ja det känns som att om man skiter i att tänka att den möjligtvis skulle kunna vara socialt konstuerad och att vi egentligen bara arbetar rent biologiskt på fysiska begär så JAAAAA. Jag skiter i förklaringar från alla perspektiv och håller mig till min egen erfarenhet.

16. Har du någonsin fått ditt hjärta krossat?
Hah! OM jag har. Det är lugnt, dock.

17. Har du någonsin krossat någon annans hjärta?
Shiez. Jag vet ej. Kanske inte så brutalt i alla fall.

18. Har du någonsin blivit kär i din bästa vän?
Om högstadiet räknas så ja, men alltså inte mina nuvarande vänner. Dom kan andas ut.

19. Är du rädd för att starta ett förhållande med någon?
Jag går ganska all in i mina relationer och det är läskigt.

20. One night stand eller förhållande?
One night stand som fenomen har jag inte ett dyft emot däremot så vill jag ju vara i förhållandet jag ju är i.

21. Vild fest eller romantisk hemmakväll?
Festar inte så mycket numer men en RIKTIGT bra fest vs en RIKTIGT bra kväll i kärlekens tecken är svårt att välja mellan, eftersom att en vild fest för mig om den är lyckas innebär massa vänner man tycker om tokmycket och som man kan prata minnen med långt in i framtiden om hur jävla kul man hade. Så, både och. För jag är väldigt kärlekskrank. 

22. Telefonkontakt eller face to face?
Fejs.

23. Har du någonsin velat ta livet av dig?
Näää. Inte på riktigt. Jag har alltid älskat livet av princip. Även när jag var en deprimerad liten tvångsdrabbad trettonåring som satt inlåst på mitt rum så visste jag att så länge livet blir bättre längre fram så är det bara att tåga på. 

24. Har du någonsin gått på bio ensam? 
Inte vad jag minns, men jag har varit på ett par konserter ensam och det känns ganska hardcore faktiskt..

25. Saknar du någon just nu?
Jag har en del ädelt folk som jag träffar mycket sällan.

26. Är du glad? 
Nä, jag är själva definitionen av ett gnällbälte just nu.

27. Gillar du någon just nu?
DUBBELFRÅGA?

28. Har du någonsin blivit jagad av polisen? 
Neine för jag är inte något schweine...

29. Har du hund? 
Nejj.

30. Tror du på spöken? 
Kanske inte som vilsna själar som kommer för att skrämmas. 

31. Skulle du vilja väga mer?
Jag trivs mycket bra med min kropp men jag skulle kunna gå upp 10 kilo utan att det skulle göra särskilt mycket förutom att det är dyrt att köpa nya kläder. Så vad som helst under 10 kilo, fast kanske 5, hade varit ganska bra tror jag. Läkarna tycker jag har för lite underhudsfett under fötterna (true story) och DET vore kul att få lite fett under fossingarna så att det inte gör så ont att gå. Hahaaa.

32. Skulle du vilja dricka dig full nu?
Det vore väldigt roligt men, neh.

33. Kan du låta bli att prata i fyra timmar?
Inte om någon av mina vänner är i närheten. Jag har försökt, olidligt är det.

34. Kan du vara på en fest utan att dricka?
Jadå. Jag är en sådan person som ofta inte orkar åka iväg för att handla på systemet och därför går till fester utan alkohol med inställningen at vara nykter. Folk är ofta trevliga och bjussar dock så det blir inte alltid som planerat. Men kan? Appppsolutely. 

 

vad som händer med mig just nu? Jo...

 
Jag hatar verkligen att befinna mig där jag gör just nu i mina studier. När man har kommit till sista året och känner att inspirationen helt dör ut och att man inte fattar någonting när man står inför sin C-uppsats är beklämmande eftersom att jag måste bli klar. Tiden rinner iväg, rejält, och jag sitter här som ett frågetecken och har inte ens ett färdigutvecklat ämne - jag trodde det men det gick åt pipen.

Inställning spelar roll, MEN jag fattar ju för helvete ingenting.

Jag är rätt bitter. Jag vill så gärna. Men det faller inte på plats denna gång, riktigt.