destructive mindfullness

so we look around
at what is everchanging
and we see
yes, everything within our radar
but I suppose that we cannot always reach


I once saw what you see

att studera begreppet globalisering på engelska

"relations are social connections that substantially transcend territorial geography. They are relatively delinked from territory, that is, spatial domains that are mapped on the land surface of the earth, plus any adjoining waters and air spheres. Territorial space is plotted on the three axes of longitude, latitude and altitude. In territorial geography, place refers to the extent of territory separating territorial places; and border refers to a territorial delimination of sections on the earth's surface."

Ja, ni fattar. 200 sidor av detta: Lekstugan är över.

siesta fiesta carneSKITKUL KVÄLL!!!
Sista minuten beskedet blev som så att för-förfest skulle ske hemma hos Kajsa och mig och det var bara smockfullt, urtrevligt och trivsamt. Sedan vart det förfest hos utbytesstudenterna där jag träffade så otroligt gulliga Japaner. Därefter en mycket regning kö med massor utav kärlek och så en danskväll till bas och liveband på Stallarnas, min personliga favorit i pubutbudet. Haha.

Anyways.. Okej, nu kanske det verkar som att jag bara festar här nere.

Det beror på att det är exakt så! Imorgon har vi våran allra första föreläsning och därefter får studenthjärnan kliva in och ta sin plats, men stolt kan jag ändå säga att jag faktiskt gick hem ifrån efterfesten där bland annat min roomie är, för att jag ska upp imorgon och LÄRA mig.

Still. Klockan är halv tre och jag har ännu inte hunnit med att äta lite..


so it beginsOfficiell student. Startar med en hemläxa på 150 sidor till på onsdag i globalisering, givetvis på engelska, samt ett akademiskt informationskompendium att läsa till imorgon.

Klassen är nollefolket plus några svenskar till, sen en bunt utbytare från Japan, Sydkorea, Tyskland, Belgien, UK och Frankrike. AWESOMETASTIC!

nämen

Börjar skolan om en timme. Högskolan, alltså, UNIVERSITETET.
Jistanes. Wish me gooduluck.

Har flyttat in hos Kajsa nu och känner stor övertygelse om att detta blir riktigt bra. Möjligen förutom det faktum att man inte ska sova på luftmadrass mer än ett par nätter, och att jag har något så förbaskat ont i precis hela min kropp. Nån som vill sända mig en riktig madrass? Eheh.'

Hörs när jag är student på riktigt!

en av de bättre konversationerna igårkväll

Står vid utgången till ena puben.

Kille med grönt hårband: Nejmen du är ARWEN!!
Jag: Haha nej, Annika heter jag.
Kille med grönt hårband: Men nej du ser ut som hon alven, för att du har DOM HÄR *rycker i mitt ena öra*
Jag: Det där var ju inte särskilt snällt. Att driva med mina öron.
Kille med grönt hårband: ÖHÖHÖHÖ. *Håller fast mig i en kram*

Sen träffade jag på en gammal gymnasiekamrat, OTROLIGT otippat.

sista nollningsfiestanFinalisterna i volleybollturneringen.. mina blåmärken på underarmarna är beviset!


Förfiesta hos fadder, team USA & Russia


Min roomie Bente till vänster (hon är lite caught off guard, vem tyckte kameran är bra att ta fram vid middagen liksom) Min buddie Mirre i mitten och sedan jag med min första middag där i hörnan. Jag åt pizza också. Min aptit just nu vet inga gränser.

Igår vare förfiesta, fiesta, efterfiesta och en inbjudan till en efter-efterfiesta som jag bangade på eftersom att jag inte har någon nyckel hem och inte ville ringa och väcka min roomie fem på morgonen. Men!

Hade en HYSTERISK rolig kväll med ett par maskinteknikare, och det är ju egentligen det bästa med studentlivet vad jag känner hittills, alla dessa helt otippade bekantskaper.

Nu är det lite prisutdelningsceremoni på ängen om en timme. Todeloo!


wihoSista nollekvällen


LET's GOOO!!!

"den här var tom imorse"

ALLTSÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅåå

skitsoft kväll. För-förfest med team AMERICA, förfest hos vår buddy Ayan och därefter iväg till en fullsmockad studentpub med svettig dans i främlingars och nybekantas sällskap.

Hur hamnade alla dessa härliga människor nere i småland? Jag känner ingen tidigare som valt att plugga här, jag har aldrig hört någon prata om stämningen på campus, ändå är det så himla awesome.

Nu har jag och Bente smällt i oss massor utav kladdkaka och cola för att döva eftersmaken av rysk vodski, och det är zleeptime nu.
Nightum.

en lilltå gjorde mig till konvalescent

Jag är så dålig!
Nu är det såhär att mitt fantastiska lag team America håller på att kamma hem segern i nollveckan, och idag var det fotboll, drop-ball, jämfotaknip och mänsklig bowling som gällde. Haken var bara att alla lekar skedde på en presenning dränkt i såpa.

Så medan alla rullade runt helt löddriga och fightades tappert för hedern satt jag vid sidan och hejade - guess why? För att skorna jag köpte för nollningsveckan har skavt upp så mycket utav min ena lilltå att det typ är ett köttsår. Jag kunde liksom inte riktigt delta, för såpa i öppet sår och infektion och balb4uhf8hqd.

LAME.
Men mitt lag var ASGRYMMA så nu ikväll firar vi!!!

PUSS på er där hemma, habibis, daaah! Ikväll drar vi på eftersläpp på den studentpub vi inte ännu varit på (det finns bara två här haha)

vinbrännboll

Vakna upp helt seg efter en festkväll för att sedan gå 10 meter utanför dörren och bli ihälld typ 15 glas vin samtidigt som man missar en boll och springer riktigt ofokuserat medan man försöker försvara sitt lags heder: inte enkelt. Blir lätt löjligt. Vinnbrännboll är inte min sport bör konstanteras, även om det var jävligt kul.

Slutade med att jag helt kalasfull försov mig ifrån vårat möte för kvällsplanerna och ställde mig lutad mot en staty på campus och bara liksom.. stod. Tills en person i gruppen cyklade förbi och undrade varför jag stod där. Askvalitativt spenderad tid! Sen vart det kladdkakebak och middag följt utav en asbra filmvisning i skolan med filmen Baksmällan, vilken annars?

Nu är jag rätt ofräscht och sliten.. It's like this att nollas;


De där mörka ringarna under ögonen AINT THERE BY ACCIDENT liksom. Inatt är det bara att ladda om för imorgon inlederr vi med såpolympiad sen är det outgang!

ciauz. Miss you.

ciderhävning

Jag tänker inte störa er med massa detaljer om kvällens middag, nattvandring och hemmafekke, däremot tänker jag say this..

gissa vem som tog hem ciderhävartävlingen?
JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAG!

Eller okej, mitt lag vart det ju i slutändan eftersom att jag representerade dem. Men jag drack så det rann cider över hela kroppen sen sprang jag fram och tillbaks över en gräsmatta samt shottade så jag vill ändå ge mig själv åtminstone en liiten eloge.

Nu ligger roomie och sover och jag luktar alkohol så det är väl dags att ta en la doccia och börja om med vinbrännboll tidigt imorgonbitti.

Träffat massor av nytt folk i år and I must say, osannolikt som det kanske kan låta; Växjö campus är  A W E S O M E.

gettin' ready steady gooo


sitter och gör mig redo för första civila aftonen...


sen ska jag ut i stora vida Småland! Mötesplatsen heter tutten. Sinnessjukt nog, så är det en tutte i tegel som sticker upp ur marken en bit härifrån. Förstår ej exakt varför, but hey, varför ifrågasätta?

dag 2 nollning

Uppdragsläge! Idag har jag letat rastaman, jagat efter polisbilar, fotograferats med taxichaufför, lånat en sko och viftat med på Eriks rygg, försökt pruta på en läderpiska, letat bröstpiercing och juste, gömt mig i en telefonkiosk med typ tretton personer från lärarprogrammet.

Team America har siktat på vinst helt enkelt.
Nu dricker jag snabbkaffe hemma hos Bente och hoppas på en rejäl omtaggning till kvällens middag, förfest, fest och efterfest. Eller nått, jag vet inte exakt, men ikväll får vi i alla fall ha på oss civil outfit och det är ju.. coolt.


(jag tror inte att erik ville ha mig på hans rygg egentligen... stackars)

"yes we can!"

Idag har jag blivit indelad i lag USA, gjort skottkärran och glidit på mage, vunnit i sopsäckshoppning, skavt av så mycket hud på ena lilltån att jag inte kan ha skor på mig, haft en blivande klasskamrats tunga på min fot samt en annan klasskamrats tunga på min haka, varit på fullsmäckad förfest, druckit rödvin ur petflaska från min nästa rumskamrat, festat med snöbyxor och reflexväst, dansat mig svettig, blivit vän med en asrolig kille som inledde med att en dans med honom är helt gratis, och sedan har jag vandrat hem de fem minutrarna från puben hit lyssnades till massor utav röster och musikkällor från campusområdet.

Imorgon fortsätter vi!
ISP, la la la la... (haha jag vet, man hatar studentramsor när man inte själv är en utav dem som sjunger dem)
hoppsa

är för närvarande rätt packad vilket försvårar det hela tlite när jag försöker skriva +ó på det här tangentbordet.. men ee, i all alfa´´ll. har haft en helt fantstiskt dagmed chris och bella - helt amazing att de kom hit - och laddar nu för min nollning imorgon. hela campusområdet kom igång idag så det är fullt med aktivitet i kvarteret, det är awesome. fasen alltså, vad underligt, att det är min tur så snart.

coooooooooooool ska verkligen försöka sova nu. en jävla massa vittvin å en släng kebbapizza senare så ä ja inte helt kaxig

nightum

"nu sitter hon där"Hej!

tja tja.. tjabbe tjena. HALLOJ! Nämen hoppsan, sitter du där och läser?
Här sitter jag i huset i centret utav det här campusområdet och bara känner in den här nya miljön. Det doftar vår och äldre herre! Eller nej, det gör det inte. Hade varit jobbigt. Det doftar disk eftersom att jag just har diskat, och det är grönt och solen skiner och min nya roomie, Bente, är asskön.

Hör ni det? FETT SKÖN är hon och så är även hennes föräldrar som är här och hjälper till, flytten i all ära. Just nu bor vi tydligen i nån slags tvåpersons variant så det är väldigt mycket yta. 64kvm. Helt osannolikt, trodde hon skulle bo i samma slags etta som jag ska bo i sen eftersom att jag ska bo i ett hus här bakom. Så nu kommer jag vänja mig med LYX under nollningsveckan.

Schtek. Schtek smålandstyle, yeeeeeeeeeeeee!
Other words: Jag gillar detta!


*blank*

Öööööööööööööö

hej då! F L Y T T A R!

eeeeeeeeeeeee

Nu är jag färdigpackad och det är sovdags,

imorgon flyttar jag hemifrån efter 22 år med det här rummet som mitt. Har trivts jävligt gött på de här kvadratmetrarna ska ni veta. Nu är det jag, fyra kartonger, tre IKEA påsar och ett par resväskor..

Blir smålänning imorgon också, förresten.
Missade jag att säga det?

Vaddå det enda jag kan prata om?
Pfffft...

NATTIIII

vad i självaste..Jag har en GIGANTISK hög med kläder, ett halvrensad bokhylla, ena hörnet av rummet smällfullt med prylar på golvet, tre proppfulla flyttlådor, lite möbler, en stor tom resväska jag ska fylla för att bo i under fem veckor, sex stycken tomma IKEA påsar att fördela med grejor som ska tas med i flyttlass eller lämnas här hemma, en garderob med kläder som ska vara kvar hemma, fyra väggar med grejor som ska tas ned och sorteras, en ultrastor kasse med skor om ska slängasskänkastasmedhahemma... Och då har jag inte ens tänk på att jag måste packa ned vinternkläderna som finns någonstans.

Det är sladdar och grejor som jag knappt vet vad de ska användas til i diverse lådror.l.

Hur, hur hur lyckas man samla på sig såhär mycket?
Klockan är halv fem och det enda jag har åstakommit idag är att köpa en luftmadrass och ett par skor som får gå sönder under nollningsveckn om det går vilt till.

Omg. Huvudvärk deluxe.
GISSA VEM SOM INTE KOMMER ATT SOVA EN BLUND INATT?:D

om tio minuters promenad känns för långt bort så är fem timmars bilresa alldels för långt bort

Förstår ni hur bortskämd jag är?

Jag har liksom fått lyxen att kunna räkna med att ha världens mest trogna, lyhörda, godhjärtade och ödmjuka vän vid min sida precis hela tiden. Det spelar liksom ingen roll vad jag gör, hur jag beter mig, vad jag babblar om i timmar. Du bara tar hela mig och älskar ändå. Det kan vara det största som finns, det där fullständiga accepterandet av en annan person.

Du är en stor del utav mig och den jag är.
Love you looong time.

min sista dag som fast stockholmsbo in a while

Jag är inte ens livrädd idag!
Jag är bara upptagen med att vara genuint upptagen!

Sista flyttpackningen måste ske idag, så liksom, READY SET GOOOOOOOOOO!

den renaste underhållningenAtt se det här klippet med mina vänner var ett helt excellent sätt att avsluta en fredag och påbörja en lördag. Jag har aldrig sett sämre skådespeleri någonsin, och jag njuter verkligen av det.

The room. Se den förmodligen inte. Kolla lite lösa klipp och bara tänk lite på hur fantastiskt hela händelseförloppet är. Han som spelar huvudrollen har alltså skrivit manuset och gjort filmen, med sig har han lyckats få någon form utav budget, människor som inte skäms för att vara delaktiga samt andra skådespelare som lyckas att inte visa under inspelningen hur otroligt uselt det hela är. Men hey, GOOD FOR US! Det här är ju för bra för att vara sant egentligen.

Högt upp på osannolikhetsskalan!

sista arbetsdagen

.. i alla fall med heltidsanställningen, extra på lov räknar jag ju med! Detta kan inte vara slutet, så att säga.

Hur som helst samlade mina kära arbetskamrater ihop sig på lagret, bad mig dyka upp och hade ordnat så att jag fick ett bord jag tittat på länge, en flaska mousserande och ett helvrickad kollage som är lite för "out there" för bloggen men som uppskattades av yours truly!

Aaanyway ni kommer vara VÄLDIGT saknade!!! Tack för allt!
Fick också med mig en stor stickad tröja och en ursnygg klänning för sammanlagt 140kr. Egentligen är ju detta i sig ohyggligt billigt, men hör och häpna vad vi har för REA: Man får ta en plastpåse från oss och fylla med så många rea-märkta plagg  som får plats, sedan får man allt detta för 50:-. Crazy shit.

it's friday,friday

Solen skiner, jag har sovit all night, det är fredag, lyssnar på lite Borneonostalgi..

Och dessutom är det min sista arbetsdag som heltidsjobbare.
G to the alet!
att man vet ju faktiskt ingenting?


'I v Paint'

Får ni också den där känslan ibland?
Ni sitter och grubblar eller ibland inte grubblar alls, men så plötsligt, kommer den fallandes. Tanken, att shit.. jag vet ingenting.

Livet. Jag vet ingenting. Och vad är det egentligen vi behöver kunna? Känna? Vara?
Man har ju erfarenheter, och att ha dem är ju förstås att veta. Att veta hur saker känns. Att veta hur de ser ut. Och det förbereder oss för att klara livstidens olika glädjeämnen, utmaningar, svårigheter.

Att man har en plats på jorden som är så särskild, är det någonting man säger när man urskuldrar sig "jag vet att jag har det bra", eller säger man det för att man känner det och förstår det och kan sprudla runt i eurofi för att man med den egna viljan kan ta sig vart som helst?

Plattform.
Om man säger att den här platsen vi har är vår egna plattform så låter det så himla business, arbetsmässigt. Men sen är det också så att här lever vi för att jobba, även om vi trivs med yrke eller karriär så är det ändå så"meningsfullt or not" faktorn som tickar i alla fall mitt huvud.

Så vad vet jag?
Jag vet kanske vad jag vill, men bara kanske, för all osäkerhet i mig har gjort att jag tvivlar på min egna magkänsla och intuition.

Under min uppväxt har jag ofta känt mig äldre än jag varit, och jag har ofta fått höra att jag upplevts som mogen. Samtidigt är jag inte bekväm med tanken om att växa upp, bli självständig. Kanske för att jag kopplar det till ensamhet. Jag ser människor som växer upp och tappar vänner, tappar det extra. Människor som förvisso träffar sina nära och kära, men ändå inte mer än över middagar och särskilda aktiviteter.

De sitter inte ner med varsin kopp te och skvallrar om saker som egentligen inte bör skvallras om. De sitter inte uppe en hel natt med varandra och håller hand eller ser på en löjlig Tv-serie. De ältar inte längre i brustna hjärtan och de berättar inte alltid vad de egentligen tänker - det är så jag resonerar när jag tänker på folk som väljer att ge sig själv epiteten "vuxen". Vilket till stor del beror på att jag har hört historier om personer som ju var så himla spralliga som yngre, men sedan nånstans på vägen tappades det. Jag har hört så många historier om misslyckade äktenskap och olyckliga barn och ont om pengar och uttråkning och livskriser. Och så får jag för mig att där har vi normen. Ungefär som att någonting skulle ta över mig och ändra min personlighet bara för att jag växer upp.

Det som bromsar mig mest är mina egna förutfattade meningar och det gäller många aspekter i livet. Nya skolan, platser, stilar, killar. Tänk om varje ögonblick var ett där man tänkte precis som när man ska äta någonting man aldrig ätit förut - det är vad det är och ingenting annat. Det är inte vad man tycker eller vad man tror, en smak är en smak. På samma sätt är en människa man möter helt enkelt den människa man möter, inte den man redan bestämt sig för att denne ska vara. En ärta är och förbli en ärta, helt enkelt.

En förutfattad mening kan vara rätt men då agerar den väl mest lyckosam...

Asså ni lär väl inte ha läst så här långt ännu.
Förstår ni where I'm getting at?

Är summan av allt detta att jag helt enkelt är rädd för att växa upp och behöva stå själv, eller finns någon slags djupare insikt? Jag önskar det sistnämnda givetvis för det låter ju mycket coolare.


Jag är glad. Men snackar vi erfarenhet så blir jag frusterad. Jag får aldrig veta hur jag hade varit om det inte varit för saker som har funnits omkring och inuti mig, och det är ändå en ganska svindlande tanke, att man hade kunnat vara mer än man drömmer om, men hindrena som finns är ändå verkliga. Vore världen så falsk som den ibland kan kännas, så skulle jag kunna slå hål och gå igenom det svåra, för det skulle bara vara den där illusionen. Men det är ju så mycket som är helt äkta.

Så fick jag frågan här om dagen, vad är meningen med livet då?
Glädje och kärlek svarade jag.

Och det är ju enkelt med mina förutsättningar; Är jag glad får jag kärlek, får jag kärlek är jag glad. Ändå så vågar jag inte ta steg för att få kärlek, för att jag är rädd att förlora.


Trodde faktiskt att jag skulle bli urtuff av att resa runt i världen. Men en resa är ingen mirakelkur. Vart man än reser, så är det hem för någon, och finns hem så finns närheten till att allting är vad man gör det till. Man är sig själv även när man sitter i en longtail i Thailand och noterar att det läcker in vatten i botten av båten, och man är sig själv när man ligger ensam i ett rum i ett longhouse vid djungeln och undrar om det inte var en orm som just ringlade förbi utan för myggnätet. Man är sig själv men man bygger på sig själv, och känslan är en som är annorlunda. Det är läckert.

Kärleken till vissa saker är så gränslös tycks det. Fast man bara har känt vissa saker senare år av sina 22, så tror man sig veta att de alltid kommer finnas där, bara lite, eller mer än så. Man är så övertygad, och det tycker jag är vackert.

Det kanske är sådant vi vet. När någonting är så starkt som kärlek, älska, längtan, då vet vi. Vi vet plötsligt någonting om oss själva, vi öppnar oss för att veta mer om andra. Och vi lär oss om livet för att vi ser oss om och kan dra de där parallelerna, vi förstår.

..inte vet jag.

nämen!!!


bild från dn.se

KRONPRINSESSAN ÄR GRAVID! DETTA SKA FIRAS!

.. ok. Nej, men kul, barn. För dom två.
Läste en skitbra artikel där de försökte gissa exakt när ligger som skapade barnet faktiskt ägde rum. Måste kännas asbra att läsa sådant om sig själv.

"Penetreringen kan alltså ha ägt rum mellan 01 och 07 natten till lördag, en liten bit utanför Ockelbo, prinsessan Victoria böjde.."

Eller exakt så stod det inte men eeh det var underförstått.
Idag slår vi ett slag för journalistikens magi, tycker ni inte?

dans/spasm?

Friends!
Ni är så jävla awesome!

älskarerälskarerälskarerälskarer!

Fast jag var helt körd igår och hade ont på så många ställen så skrattade jag som en idiot med mina vänner när vi tappert försökte känna oss belevade vid Kulturfestivlens dansscen. Skrattet var dock inte riktad mot dansarna, inte ens jag är så ondskefull på allmän plats, men det var liksom annat som urspårade.

Jag finner förresten dans ganska svårbegripligt, jag kan verkligen tycka att själva rörelserna, rytmerna och allt det fysiska är urläckert och imponerande. Men att det på något sätt ska uttrycka känslor eller budskap, det fattar jag aldrig.

Jag bara tänker "jag kan också räcka upp händerna mot himlen sådär" och det är ju så att säga hemskt tarftligt utav mig. Det jag ser är helt enkelt det folk gör med sina kroppar. Det var någon dans som hette "saw the white buffalo dancing" med helt hysterisk musik och tre personer som, i mina lite outvecklade ögon, spasmade. Förstå vad otacksamt att ta med mig på föreställningar. Jag är likadan med teater. Sitter oftast och tänker "jahapp, men det där är ju inte på riktigt" vilket är relativt bisarrt med tanke på att jag kan kolla på film och inte reagerar likadant då, fast jag obviously hajar att det är fejk.

-

Kunde verkligen inte sova inatt.
Vaknade yr, svag och det gjorde ont i hela kroppen.

Det gör fortfrande rätt ont. Intuti och utanpå.

Fuck min dagsform.

Det är väldigt konstigt just nu, alltsammans. Senaste tiden har jag lämnat efter mig mitt bankkort inte mindre än två gånger, glömt göra beställningar på jobbet för första gången, drömt massor utav stressdrömmar, ätit väldigt lite, fått riktigt obefogade humörssvängningar.

 

Det som stör mig allra mest i det här är hur oerhört okapabel jag känner mig att hantera nya saker, vilket jag ju är, men det är jävligt trist att vara det. Jag hade ju hellre tagit livet med en klackspark. Och inte varit en sån jävla tönt. Det är lite det här "buhu stackars mig som har fattat ett beslut helt själv och valt att göra någonting nytt och måste bli vuxen snyft". Jag fattar ju själv hur dumt det är. Ingen tvingar mig. Bara jag själv, kanske.

 

Dessutom har min lilla hej-då turné kört igång sig själv and I don't like it a bit. Vet ju verkligen inte när jag kommer hem igen. Så nu tröstar jag mig med pizzasallad och en fin kudde jag fått utav min kära syster.

 

 


totala farozonen med att ha en webcam

Varför in i självaste helsike fotar man sig själv?
Jag hade förvisso tänkt slaska ihop lite foton till en ny header, för det är ju så himla mycket viktigare än exempelvis flyttpackning, men istället fastnade jag i det här träsket.
Så här har ni det. Sanningen. Lite awkward, att lägga upp foton på sig själv.


Här är jag och tar mig själv på för stor allvar, CONFESSION, jag tycker de är snygga. Fatta om jag la upp de som visade mitt sanna jag. Asså typ det härni ba "ehh jaha hon har ju i alla fall en skojig personlighet..:"BROTHAHOOD sortofKommer sakna min syster-yster när jag flyttar.
Hon har verkligen ett otroligt överseende med alla mina humörsvängningar, och ett hjärta som alltid är stort för sina närmsta. Tur att hon i svänger förbi Växjö ibland.

bloggat ur sänghalmen!!11!Sitter här och söker kurslitteratur, skaffar studenkonton och låtsas att jag fattar vad jag håller på med! Detta gör jag ifrån sängen som om jag vore en lyxhustru som inväntar frukostbricka any minute now. Men det kommer ingen jävla bricka, så jag måste laga min frulle helt själv, men vi inväntar med den dramatiken tills jag åtminstone har nyktrat, förlåt vaknat, till ordentligt.

Nu är det såhär att folk frågar mig
" MEN GUD ANNIKA, MIN IDOL, Vad är det egentligen du ska läsa?"
Och jag bara tiltar mitt huvud i en ödmjuk vinkel, ler varmt som endast en moderlig figur skulle göra, och svarar "gode vän, jag ska läsa en global linje. Jag ska bli en Internationell samhällsvetare och en dag, en dag ska jag rädda den här världen ur ondo"

Och folket applåderar.
När folk frågar "Men, Annika, du allsmäktige, varför småland?"
Då svarar jag "blott ett storstadshjärta kan trängas ur sitt skal, blott en själ skall finna ro, i en stad där trafik vilar och nattklubbar aldrig stänger efter ett"

Vaddå uppblåst?
Okej, gameface on. Vad ska jag läsa egentligen då?

First things first:
Min första kurs som kräver bara ca 18 000 böcker är Global Issues I. Där läser man perspektiv på globalisering, demokratisering i världen, internationell rätt, och världsekonomins omvandling på engelska och på en överblickande invå.


Så nu ska jag finslipa hjärnan, språkbanken och framförallt min förmåga att fokusera eftersom att jag ibland misstänker mig själv inneha någon slags bokstavskombination eller alternativt en femårings kapacitet att koncentrera mig.

Tisdag, jag är ledig och viktig, god morgon!


countdown

det som skrämmer mig är kanske inte framförallt tanken på att lämna det som jag vet kommer att finnas kvar hur långt jag än flyttar, utan tanken på att vissa saker inte längre kommer att finnas när jag återvänder.


"salivaworldpeacerape"Min sista arbetsdag med Camilla idag.
Visade sig att vi bara hade en kvart schemalagd tillsammans, och det sög, för att jag kommer sakna henne. Den spillevinken har utgjort enorma delar av min glädje på den här arbetsplatsen och jag ser redan fram emot att jobba med henne när jag extrahoppar nu i vinter på lovet.

Så Camilutt, inte fan tror jag du sitter och läser det här, men om du gör det så skaru veta att YOU'RE PRETTY AWESOME. Som would say, du är the Camilla of Doom.

Dessutom, skåda, tavlan hon gav mig!

a rush of blood to the head

said I'm gonna buy a gun and start a war
if you can tell me something worth fighting forsaker jag ångrar i livet; att inte ha sett coldplay live.
De är absolut inte det bästa livebandet från vad jag hört, men deras musik i sig räcker så himla långt. Alla långa stunder ensam i asien då de fick rulla runt i mina lurar liksom, tröttnar aldrig.

til kingdom come, lost (acoustic), amsterdam, fix you, the scientist, gravity..

stressmoment

Varenda natt i över en vecka nu så har jag bara drömt stressdrömmar.
Typ att jag åker någonstans men aldrig hittar dit. Att jag ska servera någonting i cafét men aldrig blir klar.

Jag antar att det är stressen. Den där Freud kan bara glömma allt jidder om moderskomplex och att typ allting avlångt ska representera en penis. Jag är STRESSAD, ok, Freud? Stfu!

Nu ska jag glida till jobbet och jag känner mig, givetvis, stressad över det.

jag med någonting jag ägerSer ni den här fina, fräscha stekpannan som glänser i alldeles strålande teflon-anda?

Jag äger den. Den är MIN och ingen annans. Jag är, numer, utrustad med en stekpanna. Och snart ska jag lägga den i ett kök som kommer vara i en lägenhet som jag har kontrakt på.

Storhetsvansinne?
VA nej, ofta, ehehhe, säger bara att det är kul att jag äger en stekpanna och att sitta här med den i min säng och beundra dess glänsande yta betyder väl KNAPPAST att jag på något vis överdriver? Dummaste jag hört.

Skärp er!

Köp en egen stekpanna för fan..

IKEA fenomenet

Det är lite äckligt ändå med en affär där saker är så otroligt billiga att man typ känner sig dum om man inte köper dem. Hur fan kan en dörrmatta kosta 4kr egentligen? Vart tillverkas den då, hur täcker det ens fraktkostnad? Hur har man ens råd med materialet till en mjölkskummare när man säljer den för 9kr?

Och alla dessa billiga köksredskap man köper nu för att man tycker det är så himla lägligt, fast man ändå vet att man inte kommer kunna ha dem mer än under en begränsad period förren de går sönder.

Samtidigt har man inte råd att köpa dem någon annanstans när prisskillnaderna är så massiva. Vad betalat jag helst; 69kr för fyra knivar eller över 100kr för en riktigt bra?

Min nota idag gick på snäppet över två tusen, ändå handlade jag tre proppfulla IKEA påsar och lite mer därtill. Det är ju faktiskt helt sjukt? Det är billigare att handla många grejor i förstahand i deras varuhus än på second hand där jag jobbar.


assåååå
Att packa ihop sitt liv.
I vilken ände börjar man?

Om jag nu förutsätter att jag faktiskt flyttar hemifrån om en vecka for real (!) så ska ju allt mitt jidder faktiskt packas ihop. Sådant som inte följer med ska upp på vinden, sådant som ska in i lägenheten ska finnas här att lägga i ett flyttlass och köra ner när jag får tillgång till lägenheten i oktober. Sedan ska jag fixa fram allt jag behöver för de första fem veckorna, så lite som bara möjligt, eftersom att jag i princip kommer bo på golv och leva ur en väska.

Det är den totala kaosen i mitt lilla överanstänga huvud. Jag är lite kontrollfreakig i vanliga fall och nu ser jag mig omkring och bara BAM! Svårare blir det verkligen utav att jag inte vet ännu vilka möbler som följer med eller vilka förvaringsutrymmen jag faktiskt har i lägenheten.

Men vad gör man liksom? Man lämnar ju studentmössor och gamla nostalgiprylar hemma, men man vill ändå ha med sig lite grejor man samlat på sig för det är ju ett hem man ska fixa. Vafan ska jag göra med min japanska hemasnidda hårborste jag fick i present av sebbes värdmoster liksom? Vad gör jag med min träbuddha som jag fick av Lasse på Bali?

Shittzle.
Köpte i alla fall upp typ hela IKEA idag och det var.. coolt.
Fett vuxet.

ADULTPOINTs-ALERT!!

fiesta el mariatorget

Utomhus, hundratals människor som dansar loss till latinobeats, månljus, skratt, leenden.

Midnattsloppet råkade generera i en gatufest som bara var så härlig, energisk och för mig och Bella framförallt helt oväntad då vi bokstavligen snubblade in i den. Så nu har jag dansat "egen-salsa" och försökt shake these hips så gott det går, mitt på gatan på söder mellan en bil och en stor bunt totala främlingar. Samtidigt som hundratals och återigen hundratals människor i orangea tröjor joggat förbi. 

För oss blev det utöver dansen i alla fall en hel del promenerande, en sväng till debaser slussen, en obligatorievända till donken och ett underligt samtal om norrmän och nakenbad i Tunisien med en kvinna på busshållsplatsen.

Stockholm en augustilördag. Gillar't.

give me everything TONIGHT
Ingen tid ska spillas här,
två timmar sömn, ett städat hus och en gigantisk smoothie senare så är jag toaltready att hoppa ut på stan och förhoppningsvis få mig en afton i fiestas eller den goda stämningens tecken!
Emma fyller år och Bella hänger med ut.

Nu springer vi till bussen!

give me everything tonight "MOJITOS!!!!"

Igår efter en helt sinnesuttröttande kaosdag på jobbet så var det inte lite tacksamt att komma hem till la famiglia. Min syster hade ordnat en överraskning som bestod utav en korg fylld med vackra grejor till mig, klänning, ljushållare, underlägg, ett jättefint kort.. Det var helt enkelt en riktigt fin gåva.

Att därefter svida om, tagga till, förbereda huset och ta emot massa fina människor för lite festligheter var helt lägligt och perfekt sätt att runda av inför flytten.

Haha och tack ni som gav mig pepptalks när jag stod helt likblek och nervös bara av tanken på att jag drar om bara drygt en vecka. DET ÄR LÄSKIGT. Fanmej. Och!! Tack för den uuurfina tavlan och blommorna!


Sen är vi nog alla överens om att det lätt bli för många mojitos. Nyköpta romflaska, hur kunde du bli helt tömd..?

musikvideos när de är som absolut bästBara lite Borneo-Malaysisk kärlek.

helt osannolikt underbartSer ni alla tre tards på bilden ovan?
Nu var det ju rätt många veckor sedan vi träffades på ett hostel i Belfast, Nordirland, och snabbt upptäckte hur kul vi kunde ha ihop. Var uppe hela natten och spelade spel och försökte dansa lindy-hop. Åt Irländsk, hemlagad brunch morgonen efter. Fick därefter den briljanta idén att åka på roadtrip längst kusten, bör nämnas då att fotografen till denna bild heter Tony och han var med på allt detta och det var ruskigt kul.

Nu är det i alla fall så att Chris ska hälsa på i Sverige. Samma söndag som jag flyttar.
Och att inte enas än en gång går inte för sig - så lösningen kom snabbt;

Jag har ändå inga plans på måndagen eftersom att nollningen böjar på tisdag. Så Chris och Bella åker till Växjö för att vara med mig min första dag. Vilket är rent utav FREAKING AWESOMETASTIC!!!!

Det var allt jag ville säga. Hur grymma vänner jag här, även de som är lite skäggiga och bor overseas och som jag bara träffat en gång tidigare. De är bara så otroligt fina.

Nu, sova!

det var en gong..

Tänker på min musikaliska ådra och inser att den inte sträcker sig bortom en rätt schysst sångröst. Jag har så himla svårt att lära mig spela instrument, vare sig det är någonting simpelt på gitarr eller ett kort stycke på pianot. Jag önskar att jag vore tillräckligt envis för att bli riktigt duktig på sistnämnda en dag.

Men, ett instrument kan jag ju!
Med detta har jag uppträtt med inför en by på Borneo, suttit vid en flod vid regnskogen och spelat samt försökt mig på att spela på risvinsfyllan. Jag talar självklart om: GONG!

Jag är "andra" gongspelare, vilket innebär att jag sitter och slår i takt på gong nummer två när det hänger sex stycken på rad. Det var min värdmamma i Penampang som fick för sig att jag och några andra i gruppen skulle lära oss, hon själv var förste gongspelare i en grupp som brukade spela på bland annat bröllop i närliggande städer.

På exakt denna plats stod jag i början utav min resa och fattade inte vilken absurt stor del utav festlivet på Borneo som består utav gongspel. Denna by är tydligen den största producenten utav handgjorda gongs i världen.Det bisarra med detta instrument är egentligen relativt många olika saker, men nummer ett skulle väl vara att det inte låter bra. Någonsin, alls. Inte ens när du spelar i perfekt symbios. Tänk er sex personer på rad som sitter på varsin stol och slår i olika takt på varsin Gong. Det blir inte bättre än så.

När du dessutom dansar till detta genom att stå med armarna rakt ut och låta som en örn, förmodligen medan någon tvingar i dig Tigeröl (true story) så kan ni ju bara föreställa er att helheten känns lite milt surrealistiskt.

Synd för mig att jag inte kan utveckla min talang här hemma, tur för alla närvarande.


att ha någontans att bo; sova, äta, grubblaYAHOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOo!!

Två FETA och slutgilttliga plus på projekt hitta-boende-i-Växjö.

+ Jag har fått hem mitt påskrivna lägenhetskontrakt idag!
+ Jag har fått ytterliggare en vänlig växjöbo att öppna sitt hem, vilket innebär att jag nu har boende under både nollningsveckan och månaden därefter. Perioden innan min egna inflyttning behöver alltså inte spenderas med underlig couch-surfing hos randoms jag raggar upp på nationerna (en diskussion jag för övrigt hade med min chef idag).

Sakerna och tingen börjar falla sig i plats nu.
Och dagarna ditåt går fort, så väldigt fort.

lyrics by Brandon Flowers (som jag skulle gifta mig med bara för att han har så fint namn, ja)Look back in silence; the cradle of your whole life.
There in the distance, loosing its greatest pride.
Nothing is easy, nothing is sacred. Why?
Where did the bow break?
It happened before your time.

There were people there, lovely as you've ever been.
Tonight.
Baby you can start again.
Laughing in the open air; have yourself another dream.
Tonight.
Baby we can start again.

Only the young can break away, break away.
Lost when the wind blow; on your own, ohh..

Are you caught up in the light?


ett dagsverke

Tog ledigdagen till att åka in till staden med min ädle brush, eftersom att jag tyckte att det vore otroligt gemytligt att hitta ett billigt skrivbord och lite andra möbelrelaterade ting på Stadsmissionen. Tyvärr fanns ingenting utav intresse idag, förutom denna otroligt viktiga detalj när man bor på 22kvm och har två st växter som bara vattnas en gång i veckan max: en vattenkanna.

Jag köpte mig alltså en limegrön vattenkanna.
On the plusside, så matchar den mitt gröna vinställ.
On the other side, så är det ett helt onödigt köp.

Så nu när jag sitter där, 44 mil från alla jag känner, med ryggont för att jag inte har någon ordentlig studieplats i min lägenhet.. ja då kan jag åtminstone vända blicken mot fönstret och tänka

"Jag har i alla fall en vattenkanna".

"lite" pinsamt

Hur ni vet att jag har börjat bli en kärring:

Igår så ville brush ta ett par öl på medborgarplatsen. Utmärkt!
Så jag dricker en öl här hemma, sedan åker jag in till stan och vi dricker två st fatöl var sedan ska jag ta pendeln hem eftersom att jag ska upp och jobba och så vidare.

På den korta promenadvägen till stationen noterar jag kanske lite generat för mig själv att den ändå väldigt blygsamma mängden alkohol har gjort mig lite trött och segögd, och jag bestämmer mig för att köpa någonting sött på hemvägen för att få mig en liten sockerkick.

Går in på affären, tar en Daimglass, klickar in kortkoden går.
Ja, alltså. Går därifrån utan att ta mitt VISA kort med mig.

När jag vandrar mot perrongen knackar därför någon mig på ryggen och denne någon är en räddare på skateboard som säger att "jag tror du glömde ditt kort". Får walk-of-shamea mig fram tilll kassan och tacka så mycket, men liksom,

TVÅ ÖL på stan och kontrollfreak-Annika glömmer kort i butiker.
Let's talk about fail baby..


och förresten

Detta är alltså inget litet förresten som jag tänkte slänga in här, angående den akuta svälkatastrofen i Afrika just nu:

Hela mitt liv har jag växt upp i ett samhälle där motpolen till lyckan här har varit "tänk på barnen i Afrika". En hel kontinent har under hela mitt liv varit föreställningen om en stor öken, stäppar, små hyddor och vackra mörka män och kvinnor som bär alldeles för magra barn i sin famn.

Därför tror jag också att det är svårare att ta till sig vidden utav desa individers oerhörda fight och nuvarande levnadsvillkor, nu när det faktiskt sker någonting som är extra extremt. Jag tror, tyvärr, att i våra huvuden finns en bestämd bild av att det är för svårt att förändra och att sådant är Afrika. Och att den verkliga förändringen ligger inte hos oss utan i deras regeringar.

Men hela världekonomin pekar ut brister överallt, hål i systemet, och det är som en motsatt Robin Hood. Vi tar från de fattiga, ack så indirekt och ofta så omedvetet. Men det gör vi i länderna med pengar, när vi köper mark i Afrikanska länder som de själva sedan inte kan bruka. Det gör vi vi handlar med varor som för oss är en spottstyver, och för dom hade varit mat på bordet.

Jag tror inte att rika människor är onda, jag tror inte att alla i regeringarna vet allt; jag menar bara på att det är fel. Världens ekonomiska resurser är åt helvete, och det kan jag säga med den lilla kunskap jag faktiskt erhåller. Jag vet att det är torka som har orsakat det som nu sker, men jag vet också att alla dessa mediciner som kostar för mycket för att småbarn ska slippa dö i simpla sjukdomar inte finns tillgängliga för att någonstans har något företag bestämt att de helt enkelt inte ska få bli för billiga.

Det är fel, alltsammans. Det är fel att 440 000 människor trängs i ett läger avsett för 90 000, och det är fel att det här lägret behövde finnas till en början. Dessa länder borde någonstans på vägen ha fått hjälpen att kunna försörja den egna befolkningen med vatten, mat, och vård, även genom naturkatastrofiska förhållanden.

Så därför ber jag er.
Tänk på barnen i Afrika.

Att det är fel på den här världen, är inte deras. fel.

SMS:a KATASTROF till 72 910 så skänker ni 50 kronor till PLAN Sveriges hjälparbete.


nu ere lööördagSitter här och dricker mig en mörk öl.
Vet ni varför?

För att jag don't need fucking microsoft support för 665kr (!) i timmen.
Jag fixar problemet själv, när min dator strular.

Det ni.

Nu ska jag ut på stan, det blir inte fekkefekke såvitt jag vet men jag tänker ändå lägga in det här inlägget under kategorin Party för att 1) jag känner mig så jävla cool då 2) man vet aldrig 3) öl innehåller ju ändå alkohol.


dagens (hittills) mest bittra människa award goes to...

Först ser jag att en kvinna står böjd och tjurig vid sin kundvagn på Coop, skannandes igenom sitt lilla kvitto. Nu inser jag ju, medmänsklig som jag ju är och så vidare, att alla inte har massor utav pengar och kanske måste vara noga.

Men!
Detta bör väl egentligen inte nödvändigtvis matchas med "jag är arg. jag är bitter. mitt liv suger. jag ville inte ens köpa de här palsternackorna ifrån början men nu måste jag köra dem ända till bilen och sedan gå tillbaks med vagnjäveln och sedan åka hem och tillaga de här jävlarna innan de blir för gamla men vad spelar det för roll, de smakar ändå skit" attityden. Jag vet att ni vet vad jag menar.

Så hur som helst har jag också noterat att folk som klagar mycket i allmänhet ute i butiker har ofta väldigt böjd rygg, denna kvinna inget undantag. Vet inte varför. De kanske är så vana att luta sig för att komma riktigt nära ansiktet alla personer de angriper; det vill säga alla, och på så vis liksom kunna borra in blicken i folk med stor effektfullhet.

Den framåtböjda kvinnan förhörde ett biträde och lagom tills att jag var ute ut butiken började också hon gå efter. OCH VET NI VAD HON GJORDE DÅ? Kan ni gissa? Just det - hon klagade på något annat!

Nu vill jag dela med mig utav det hon klagade på för eran egen säkerhet, så alltså, här helt exlusivt får ni inside information indirekt från en person som har haft hela FEMTIO års klagerfarenhet! Ingen kan veta bättre än henne. Visdomsorden lyder:

"Coops kundvagnar är helt livsfarliga. Det finns minst tre olika sätt man kan ramla på när man kör runt med dem"HEY YO WAY TO GOTack vare en hjältinna nånstans i Tibro som ska läsa samma program som jag, så har jag boende åtminstone nollningsveckan ut. Då återstår ju förstås hela september utan, men jag planerar att charma alla så OHYGGLIGT att det kommer finnas plats för mig överallt!

Yes! Sounds like a plan! Let's go with it!

Idag har jag jobbat heldag vilket i sin tur har resulterat i att hjärnan inte direkt går i högvarv. Men kroppen vill springa runt. Jag tror det är nervositet. Dagarna går så fort nu.

AHH!! Jag ska bli smålänning!

edit: Tjejen jag ska bo hos råkar även ha lägenheten precis brevid den som sedan blir min. Awesome.

CRAVING!!!

Lite frustrerande när det jag har stor urge efter inte ens finns i Sverige.

Tapioca Bubble Tea, någon?
Får boka en flight till Taiwan.

NU SKA JAG JOBBELIJOBBA!

en torsdagsfrukost

Efter bara några dagars övning inför studentlivet kan det konstanteras;
JAG ÄR ETT EKONOMISKT GENI.


Vad är nyttigt och lättillagat, och fanns två för 15 på Hemköp?

BROCCOLI!!Ni vet att när vi växer upp tjatas det om "ät upp sin spenat om så blir du stark", men guess what? Broccolin är den NYA spenaten, jag kommer bli superwoman när jag är klar med den här dieten.

För att ni ska förstå vidden av hur cool jag är: Jag äter dem råa. Rakt av bara.


AH AHAH AH HAHAHA

Det här var det bästa jag läst på länge.

Kan hända att jag är lite extra lättroad, såhär mitt i natten. But still.

min längtan är så stark, den är starkare än dig
deeds of ddayDagens bästa är som så att jag har införskaffat mig en sprillans ny dator, med vilken jag lyckades finna en webcamfunktion och därför tog bilden ovan där min hand ser enorm ut. Lucky you guys som får se den. Datorn är en riktigt funktionell, snygg HP Pavillion med en kickas processor och med tillräckligt minne för att orka med allt mitt jidder.Dagens fail vore väl förmodligen att jag i ren, skärrad tidspress och osäkerhet sa at javisst, klart jag ska ha Office paketet till för endast 995kr! DET ÄR JU FÖRHELVETE EN FÖRMÖGENHET, hör ni det, microsoft shitasses? A GIRL'S GOTTA EAT.

Pust, okej, ute ur systemet. Nu ska glejas med virusprogram sen jävlar ska den här fagra lilla maskinen proppas med foton.

And oh - fyfan vad jag kommer missbruka webcamfunktionen när jag sitter där uppe i växjö och tycker synd om mig själv. Jag kommer posta foton där jag äter och fråga "vad äter ni själva???", jag kommer göra videos där jag berättar om mina studiedagar, jag kommer att dokumentera inredningen utav min lilla lägenhet och jag kommer garanterat att trötta ut er.

korthistoria om några livsbeslut

Häromdagen så svarade jag "Ja" till att läsa programmet Internationella samhällsvetarlinjen, inriktning globala studier, på Linnéuniversitetet.
... det är ett tre år långt kandidatprogram benäget främst i Växjö, Småland.
Far, far away from home. Programmet är delvis på engelska och det finns goda möjligheter att studera utomlands om man är intresserad utav det några terminer in.


(Bild från sverigesradio.se)

Detta innebär att jag idag tyvärr var tvungen att säga upp min tjänst som cafeansvarig på Stadsmissionen. Lyckligtvis kommer jag kunna jobba extra på lov, fantastiskt nog. Jag kommer i alla fall garanterat att sakna mina kollegor och arbetsmiljön.


Bild från stadsmissionen.se

Efter mitt uppsägningssamtal så stövlade jag raka vägen till närmsta brevlåda och postade mitt påskrivna hyreskontrakt, eftersom att jag igår helt osannolikt lyckades bli erbjuden en etta på campusområdet med inflyttning i Oktober. Min första lägenhet, över 40 mil hemifrån. 22kvm för mig att gå lös på!

Denna tursamma lilla händelse tänker jag knappast se som ett resultat av ett effektivt sökande (det var mitt första telefonsamtal om boende, och jag stod egentligen helt fel i kön) utan snarare som ett riktigt bra tecken.


Bild på campusområdet, snart mitt hem, från studentum.se

Nu måste jag se till att hitta boende för de första veckorna, ska jobba ett tiotal arbetsdagar till, ordna alla detaljer och sedan så är det bara att packa ihop sig och starta nollningsveckan den 23e augusti.

Ganska exakt tre veckor från nu så börjar mitt nya liv som Universitetsstudent.
Det trodde ni inte va?

Det vet jag i alla fall att jag inte gjorde. HELTOKIGT ÄR DET!
Jag är kombinerat totalt galet jättenervös och rädd över mina beslut, samtidigt som jag har en känsla som säger att det är helt rätt att pröva detta nu. Jag kommer att sakna så många - det är det värsta. Men vännerna finns ju kvar, och även om Småland är långt bort så är ju tåg rätt gemytliga.

Shit.

mitt huvud är en klottervägg

Shit.

Shit shit shit shit shit shit shit shit shit shit-

shit. SHIT! SHIT?!

Den här bloggkategorin "Livet/Allmänt" borde just i detta fall heta typ "Att vara väldigt rädd och exalterad samtidigt".

Jag har kastat in mig i själv i någonting nu.
OH.MY.GAH.

Fyfan vad koncist det här känns!
Väldigt informativt, känn er belevade nu.

Fan alltså..

shiiiiiiiiiiiiiiiiiiit.
Jag får strax uppdatera er gällande detaljerna.