Roadtrip till Cederberg Wilderness Area

 

Vaknar till sol och en redig frukost på verandan. Sedan bär det av till vinprovning i Cederbergen - ni som känner mig begriper ju förstås varför det var extra kul.
Vinet som vi åkt dit för heter också Cederberg och gården skulle ligga ca 3 timmar ifrån Kapstaden. Men syftet med denna dag var ju egentligen helhetsupplevelsen - en dag utanför staden, en roadtrip med lite spännande inslag. 

Vi åkt ett par timmar, sedan lunchade vi i den lilla byn Piketberg på ett ställe som heter Fat Catz. Det roligaste med upplevelsen var nog att ägaren var oerhört... nitisk. Han blev stressad av hur vårat bord var placerat så han betämde sig för att I) möblera om II) bestämma vilka platser vi skulle sitta och äta på. Möjligtvis hade karln lite tvångstankar på en nivå som är högst olämplig i ett serviceyrke - men han var trevlig, maten var god och stämningen på topp så vad gör väl det? 

Sedan var det dags att passera ett område med citronodlingar och därefter svänga in på den grusväg som ledde upp i bergen och fram till den dalgång där vingården ligger. Fantastiskt vackert var det - ytterliggare en ny sida utav Sydafrika. Höga berg formade som gigantiska knögliga kullar, glesbeväxta med enorma stenbumlingar utkastade hit och dit. En i sällskapet är dock höjdrädd och vägarna var bedrövliga så hela bilen skakade och en sträcka på ynka 4 mil tog drygt en timme. Värt att nämna är skylten som sa "You are now entering leopard county" samt att ett gäng babianer korsade vägen precis när vi närmade oss gården.

Vinprovningen hölls utav en väldigt trevlig kvinna som serverade fyra sorters vittvin samt tre röda. Att stå och dricka vin och ha det trevligt i en timme i norra Cape i exotiska Sydafrika kostar bara 20R per skalle - alltså typ 12 kronor. Makalöst, må jag säga. Vi köpte med oss glas med "Cederberg" på - kunde inte låta bli - samt en flaska vitt och en med rött. Efter vinprovningen gled vi tillbaks genom landskapet och mötte faktiskt någon slags antiloop, samt fick bevittna en sanslös solnedgång. 

Kvällen avslutades nyss med en god middag i kvarteret. Vi var alla helt slut efter totalt sju timmar i bilen under dagen, samt att vi inte hade ätit på typ 10 timmar och bara druckit vin. Men nöjda är vi sannerligen med denna dag, och middagen den var god den också.

Imorgon verkar det bli regn och vi planerar att mest vandra runt och känna in staden.

Här får ni lite bilder ifrån dagens äventyr;

Vacker kyrka i Piketberg:
 
Fat Catz.
 
Cederberg wilderness area.


And it comes with a view!


Härlig vinprovning.


Stå och tjöta lite.


En lite del utav vinodlingarna. Deras viner har vunnit många fina priser och finns att hitta hos specifika återförsäljare i Sverige.


Häftiga stenformationer längst vägen.
 
Vackert i eftermiddagsljuset.


Sjukt udda hus mitt i ingenstans.


Solnedgången på hemvägen.
 


 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback