Nya helgplaner och feminism

 
Jag tänker återigen neglegera bloggen. Idag blir det politikstudier för imorgon bär det av till Pilansberg national reserve för att åka på safari, och på söndag blir det antagligen en tripp till Pretoria för skojs skull. På måndag är det lejonfarm på schemat. En lejonfarm kan betyda olika saker men här är det i alla fall en med syftet att bevara dessa ädla kattdjur, så no worries.

Jag är på gott humör efter en rolig diskussion om feminism på min enda lektion idag, nämligen antropologi. Läraren blev eld och lågor när hon förstod att det fanns engagemang i klassen och det ska bli kul att för diskussionen vidare. Bara tre utav ca 20-30 personer ville kalla sig feminister i ett klassrum som bestod utav endast tjejer med undantag för två killar. Det ska bli intressant att se varför det är så i ett land där en kvinna våldtas var 17:e sekund, vilket innebär 500 000 om året, och att en av två kvinnor våldtas under sin livstid. 

Extrema siffror som jag inte trodde på först. Men så är det här och det är strukturella problem i det här samhället som orsakar den här typen utav beteenden. Våran lärare gav en hel del skräckexempel och förklarade att ämnet är tabu här. Tydligen så är date-rape skrämmande normaliserat på North West University, hon själv hade intervjuat en person som iskallt erkände att sa tjejen nej var det bara att ta för sig ändå. Såna här debatter är verkligen någonting som jag känner väldigt starkt för så jag hoppas att diskussionen fortsätter under nästa veckas lektioner så att jag kan få en djupare förståelse för det här snevridna samhället.

Over and out, ha en go helg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback