International Student's Day och nya vänner

 
Sanna mina ord - idag hände det grejer! Efter två månader på campus så ansåg International Office att en välkomnstdag var en bra idé (...) och de bjöd därför in alla 600 utbytesstudenter till en informationsdag där olika människor ifrån skola, kommun och likanande som kan tänkas var till hjälp höll tal om sina respektive områden. 

Alltså, okej, hela grejen var lite underlig:

I. ca 80 av 600 elever kom. Att det är så många utbytesstudenter beror på att många från Zimbabwe, Lesotho, Swaziland, Nambia och Botswana väljer att studera på NWU. "Fellow-Europeans" var det bara en handfull på plats.
II. Idag fick vi veta att det finns en International student association. Vi har aktivt frågat om det tidigare på International Office utan något vettigt svar så det var en överraskning. Ännu mer överraskande var kanske att organisationen drivs av ett Norskt par som för tre år sedan tog sitt pickopack och lämnade Norge för att bo här. Nu har vi äntligen kontakt med dem.
III. En hel del av informationen handlade om typ hur man får visum, vart biblioteket ligger, hur man öppnar ett bankonto, vart man kan vända sig om man vill ha boende. Något inaktuellt när man har varit här halva tiden, kan tyckas.

MEN! Detta underliga event öppnade upp någonting socialt som jag har suktat över.
Utöver kontakten med de två från Norge, varav en faktiskt har studerat i Växjö, så presenterades vi i fikapausen för en kille ifrån Belgien som visade sig vara ytterst trevlig. Tre potentiella internationella vänner = Check! Och hör och häpna, när vi vandrade hem efter vårat prov i eftermiddags så stötte vi in i en kille från klassen, Pax, som också skrivit provet. Vi introducerades för hans vän, Clap. Och vips har vi inte bara roligt utan byter nummer och planerar häng. Det är underligt att en person vi har gått i samma klass som (dessutom i flera kurser) plötsligt kan bli en potentiell vänskap. Nu tycker ni säkert att jag låter oerhört fånig som blir så entusiastisk över vad som verkar ganska normalt socialt samspel. Men såna här dagar när man träffar nytt skönt folk, solen skiner och det prov man har oroat sig för går galant, ja då är det bra att absorbera energin det ger och ta nya tag i en fortsatt hektisk vecka.

Nu har vi precis slängt in ett par cheesecakes i frysen och slöpluggar envist. Jag skriver vi ungefär som att vi gör allt ihop, jag och Ronja. Men vi pluggar i alla fall till olika ämnen om det räknas?

Ha en skön tisdagskväll. 


 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback