Energitjuvar

Jag har tänkt på det där som brukar sägas i vissa sammanhang, det går ungefär såhär "Gör er av med människor som tar energi ifrån er/energitjuvar". Detta uttalande har jag alltid varit lite skeptisk till, eftersom att de flesta människor har ju perioder då dem tar mer än vad de ger. Jag vet själv att jag kan hamna i perioder där jag antingen är självupptagen (ej med flit) eller som tidigare i livet då jag kunde må dåligt i längre perioder och då inte hade enerig att ge lika mycket. 

Men så har jag klurat lite på det där, och kommit fram till att det absolut finns folk som tar energi. Framförallt för min del handlar det om att umgås med folk som ständigt ska jävlas. De som har en försmak för att ta upp ämnen som de vet att man känner för, och sedan retas. Jag tror ingenting gör mig så less som att känna mig som när jag blev vegetarian  högstadiet och jag ständigt fick kommentarer fastän jag aldrig sa ett ord ont till någon köttätare. Det här beteendet tycks följa med oavsett ålder och ämne; visar man att man bryr sig om miljö, kvinnorätt, fattiga, you name it, ja då kan man räkna med att det kommer att följa med en liten kedja utav hånfulla eller ifrågasättande kommentarer efter en. Det gör mig riktigt trött. Det är som att vissa livnär sig på att motarbeta välmenande åsikter i samhället. 

Det intressanta är ju att dessa människor själva inte gör ett jävla dyft allt som oftast. Dom bara klagar och ställer konstiga, subjektiva krav på de i sin omgivning som försöker göra gott. Man skulle kunna säga att det är min definition av en energitjuv. Jag minns en diskussion jag hade i ett forum med en anonym person som insiterade på att kvinnor inte gör någonting för att förbättra sin situation, samt att vi måste bevisa att vi förtjänar att bli behandlade jämställt. Han själv ansåg inte att han behövde bevisa ett dyft för att bli behandlad väl, och han var väl ett praktexempel på en person som inte fattar hur stor del utav problemet hans egna attityd är. Jag försökte faktiskt resonera med honom, men nu i efterhand har jag sett honom i andra forum och det enda han gör är att försöka trycka ner och håna andra människor så jag ger upp.

 

God morgon då ädla läsare. Jag vaknade 11.30 och begrep ingenting.  Idag är målen:
I. Att hämta dricksvatten - se framför er hur jag släpar 10L vatten en halv kilometer, mina armar går nästan av. Men det måste göras om man nu inte vill dricka kranvattnet som smakar klor och är lite, lite lätt grönt till färgen..
II. Vilket leder mig till nästa mål, vilket är att betala mitt gymmedlemskap eftersom att det återigen inte har fungerat med kortbetalningen. Jag har totalt betalat 600kr till gymmet här i Potchefstroom men jag har aldrig tränat. Känner väl att det är dags. Min kropp är så stel av sängen och kuddarna här att jag känner mig som ett träd typ.

Ja, det var väl ungefär det. Väl bekommen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback