en oerhört viktig bi(o)premiär



Jag har hört det förut; om bina som dör ut. Tydligen så är det ett stortskaligt problem i världen - ett som vi inte ser eller märker av i våran vardag men som har katastrofala konsekvenser. Våran tillgång till livsmedel är till stor del möjliggjord tack vara bina, som drar sitt strå i världens ekologiska samhörighet. Det gör mig förtvivlad att tänka på hur det kommer sig att det är så mycket bra som utsätts för så mycket dåligt, så fort. Vad är det som orsakar massdöden hos världens bipopulationer? 

Inte bara honung (More Than honey) är en dokumentär om fenomente och den har biopremiär imorgon. Jag ska se den. Det är dock en sådan film som jag kanske inte kan ta mig för att se på en biograf eftersom att jag gråter, som om jag vore tretton och just upptäckt hur verkligheten kan se ut, igen. Det är som att sätta mig framför Home, Eleventh Hour eller någon annan maffig film om den miljöpåverkan som vi människor har. Eller som att be mig läsa en hel bok om vad som finns i våra livsmedel och skönhetsprodukter.

Jag tar in allt såsmåningom, men jag gör det gärna i hanterliga doser så att jag blir motiverad istället för halvdöd inombords. Jag hoppas att ni förstår hur jag menar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback