trångsynta


Jofama by Kenza på nelly.se

Detta är ett extremt uttjatat ämne, men eftersom att det inte verkar nå in i den ilska minoritetens hjärnor så tänker jag ta upp det i alla fall.

Jo, det är såhär att jag kikade på lite kläder på nelly.se. På denna klänning så valde jag att kika på kommentarerna, där är det meningen att människorna som har köpt produkten ska kunna berätta hur den var i storlek, material och så vidare.
I kommentarfältet står det istället att tjejen på bilden är äcklig, ser döende ut, är alldeles för smal. Nu tycker jag absolut inte att man ska försvara att modeller har kravet att vara smala. Men jag begriper inte enkelriktade hjärnaktiviteten som tycks råda.

Skulle någon utav dessa fagra små hjärnor klampa upp till någon, säg mig, på stan och säga "Du ser döende ut, äckel!"? För det är väl så de tycker? Jag är lika smal som henne. Det är enfaldigt att tro att en debatt ska nå framsteg om man motarbetar en grupp människor för att försvara en annan.

Sedan tycker jag det är väldigt trist att debatten gällande modeller, ideal och vikt ofta placerar framförallt kvinnor i varsin ände utav fältet. Smala mot normalviktiga eller smala mot överviktiga, det beror på hur man definerar de olika benämningarna.

Jag är smal, inte underviktig. I min idealvärld skulle jag kunna kolla i en H&M katalog och se vilken människa som helst bära kläderna. Det enda kravet på en modell torde vara att denne ska vara fotogenisk, dvs göra sig bra på bild, oavsett kroppsform. Alla ser vi ju olika ut, och det har ni hört tusentalsgånger. Ni kanske också har hört att insidan spelar störst roll.

Därför förlorar hobbymobbarna, oavsett vilken ände de står i. Och jag skulle nog våga påstå att debatten i detta ämne vore bra mycket mer givande om de klev åt sidan, var nöjda med sig själva och accepterade det kan även smala människor få vara.

Jag brukar normalt sett inte reflektera över min vikt. Jag äger inte ens en våg. Men på sistone har jag förlorat vikt i omgångar då jag varit som allra mest stressad, och därför blivit snäppet mer medveten. Jag har en idealvikt ett par kilo över min nuvarande och där är jag i min normala form. Jag vill helst inte höra hur sjuk jag ser ut, men det har faktiskt hänt. Och tro det eller ej: Jag kan ta illa upp!

Låt oss istället samarbeta för en sundare modeindustri
. Alla behöver vi kläder. Och det ska inte behöva vara några konstigheter. Vi är allihopa i en och samma lag egentligen.

Så.


Äcklig?


Kommentarer
tess säger:

jag tycker du är fin precis som du är! Så länge insidan mår bra mår utsidan bra :)

2012-02-01 | 15:56:19
Bloggadress: http://tirees.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback