don't leave me all by myself
Jag kan knappt vänta tills jag får tassarna på min systemkamera. Jag har massa bildidéer, enkelt utförda och jag tror väldigt häftiga i sin slutgiltliga form. Ser fram emot att ha en egen lägenhet där jag kan syssla med mina projekt också. Det blir asballt. Jag kommer bildbomba er som en vilde ska ni veta.

Igår hade jag en diskussion med en vän och han undrade om jag har tänkt på vad jag vill göra utav min utbildning sedan. Om jag har klurat på detta ännu. Vill ni veta vad jag klurar på? Det får ni alla fall.

♦ Oftast så får människor i flyktingläger inte jobb, även om de är utbildade i områden som "värdlandet" skulle kunna dra nytta utav. Det är svårt att organisera. Vore det inte häftigt om det fanns en grupp som jobbade med att sätta upp mobila specialist-arbetsförmrdlingar på flyktingläger, där man kunde samla statistik om vilka yrkesgrupper värdlandet behöver samt sedan ge möjligheten till utbildade flyktingar att få lära sig språket i nya landet och sedan rekryteras ut. De skulle då få medborgarskap i landet med sina familjer och det blir en win-win för familjer, värdland och mågna utav flyktingarna.

♦ Utbildning, utbildning. Får man inte lära sig läsa och skriva så har man ingen stor chans alls. Jag vill inte bli lärare. Men det vore givande och fantastiskt att hjälpa till att finna nya vägar till utbildning för fler. Skulle man kunna ordna gratis grundskolor på distans, där lektionerna sker via inspelningar på stora filmdukar, dit barn får gå gratis på visningarna? Och lektionerna vore förinspelade, så att internet inte skulle vara ett krav. Man skulle kunna försöka ordna donatorer att skänka utrustningen och betala en person att rigga den i någon lokal i byn det gäller. Jag vet inte, ni hajar; hitta nya alternativa sätt för barn att lära sig ha en röst i omvärlden, och lära sig att de har ett värde som är lika stort som alla andras.

Söndagseftermiddag och jag måste studera nu.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback