Sälja smink till dummies(mig)


Gröna tubjävel...(från L'oreals hemsida)

Jag har länge känt att man inte riktigt kan lita på butiksbiträden i sminkaffärer. Det spelar liksom ingen roll vad man frågar om för produkt, de säger alltid att den är bra. Även om man dubbelkollar, och säger snällt, är det verkligen det? Funkar den verkligen?

Alltid nickar de bestämt på huvudet och frågar snabbt om man vill ha den, och varje gång tänker jag naivt att om damen säger att den fungerar får jag väl ta henne på orden. Som om de egentligen skulle kunna ha koll på varenda liten produkt bland alla tusental i butiken.

Dagens trauma:
Jag blir enkelt röd i ansiktet, och har bestående rosa områden på kinderna. Det spelar ingen roll om jag har smink för det syns igenom ändå. Jag har hört att det finns produkter mot detta (det finns förvisso produkter för allt) och gick till PUB huset och frågade ett utav butiksbiträdena om detta.

Och där står den. En liten genomskinlig tub med grönt innehåll. Butiksbiträdet tar ivrigt fram den i sin hand och säger att det gröna neutraliserar röda områden, så man har det som bas sedan applicerar man foundation. Jag ser skeptisk ut. Kör min rutin. Fungerar den verkligen? Blir det bra om man har mineralfoundation över? Hon slänger ur sig någonting stil med *nickar*jadenserjuintegrönutnärmanvälhardenpåjadetfunkartoppenvillduhaden?.

Köper den där gröna tubjäveln. Kommer hem. Använder den gröna smeten i tubjäveln. Applicerar foundation.

Nu kan jag stolt säga att jag har spenderat 195kr på en produkt som gör att jag ser illamående ut och dessutom inte har gjort ett dyft åt mina röda områden! Rekommenderas varmt för tillfällen då man önskar lura någon att man är sjuk.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback