SaknarResö 1/8

Mitt livs bästa somrar har upplevts på Resö.
Att väckas på morgonen av en brunögd kusin som står och stampar med det krulliga håret på ända, allt för att man ska gå upp och möta dagen. Vandra ut ur lägenheten i ladan för att äta frukosten i det vita huset, lagad av mormor och avnjuten på den ljusblåa träsoffan från en lång tid tillbaks. Kanske vandra ut på den stora gräsmattan och försöka stå på händer, eller springa upp bakom lekstugan och äta vildvuxna smultron.

Vandra på den lilla stigen en kort stund för att i dess ände mötas utav stranden, havet, klipporna och få ett ansikte på alla de måsar som har ropat hela morgonen. Ta en tur till kiosken för att köpa en bit mintchoklad och tjattra med kioskgubben som alltid haft lite röd näsa.

Gården är såld. Kiosken är nedlagd. 
Men när jag tänker efter kan jag fortfarande känna hur jag, lite saltig om händerna efter krabbfisket, lägger handen mot ladans rödmålade vägg. Hur jag tjurar då jag står i utomhusduschen och tycker det är för kallt. Hur jag drar händerna genom de höga strån som reser sig från ängen mittemot vår tomt.
Hur lycklig jag kände mig på mitt andra hem där nere i Bohuslän.


Kommentarer
elin säger:

Så vacker bild, hur många krabbor har man inte dragit upp från de där stenarna.

Vi kommer alltd ha havet i våra hjärtan.

2010-03-31 | 12:07:00
Bloggadress: http://dissolve.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback