En helg i Stoccolma


Hängde med Mando i Fredags.
Här ovan ser ni deras Svennebringor.


I sommartider med vänner är det ganska fantastiskt att ha ett vackert Stockholm att nyttja efter vilja. Vart man är, om det så är kring Kungsträdgården, Grönan, Gamla Stan, mynttorget eller egentligen bara kringvandrandes så finns det fina platser att slå sig ned på och fatta hur gött det är.

Den här helgen jag hoppat mellan Studentutspring i Blåsut följt utav mottagning på söder, samtal på ett berg högt uppe med utsikt över hela Stockholm, konsert på Gröna lund, rosévin med familj och vänner på en segelbåt på Djurgården, pubhäng kring Götgatan, folksamlingar och muffins kring gamla stan, chill vid Slussens vatten, stämningen i Kungsträdgården, förmiddagar med känslan av ett Stockholm som inte riktigt har kommit igång ännu.

Allting har liksom varit solsken, gröna lummiga siluetter, byggnader i vackra färger, och människor i sommarkläder med en glass i ena handen. Det är levande och eftersom att det är så ljust hela tiden får man också tillfälle att uppskatta och återinse, efter långa vintern, hur jävla fin stad det är.

 

Därja! Så långt sträcker sig min patriotism på nationaldagen. Hela Sverige är jättefint, det är inte det, men de senaste veckorna har jag verkligen börjat greppa hur tilltalande Stockholm måste vara i turisters ögon. Dyrt som in i f-n förvisso. Men rent iögonfallande.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback