Det är kul med stora företag!


Det finns någonting som kallas för Genmodifierade organismer.

Ett stort företag i USA, Monsanto, sysslar med detta. De ändrar eller byter ut arvsamassa i växter för att ordna så att grödor växer sig större. Det finns dock några problem i hur de använder sin GMO.

Exempel från verkligheten:
Monsanto säger till Indiska bönder att om de odlar med deras GMO så kommer de inte behöva några bekämpningsmedel. Så Indierna köper. Sedan framgår det i efterhand att det var en lögn och Indierna måste då investera i väldigt dyra bekämpningsmedel. Dessa medel har Monsanto dessutom patent på. Indierna går i konkurrs.

Skrämmande faktum är att i de områden i Indien där Monsanto har haft inverkan hos bönderna så är självmordsstatistiken högst.

Ett annat charmigt exempel har ställt till det i Mexico. Det är nämligen såhär, att GMO i naturen sprider sig otroligt enkelt. Så om ett majsfält med köpta GMO-grödor ligger tättihop med ett annat, är risken väldigt stor att båda fält såsmåningom kommer få GMO grödor. Kruxet är bara det att Monsanto har patent och då kan ta ifrån skörden från bönder som inte ens köpt produkten - utan bara drabbats av spridningen från grannfältet.

Monsanto är väldigt rikt och samarbetar med motsvarande Livsmedelsverket i USA. De var för övrigt ansvariga för Agent Organge, ett gift som man sprutade över Vietnam under kriget och som fortfarande leder till missbildningar.

Grattis till era rikedomar, Monsanto.

P.S Visste ni att 1% av mjölken i USA innehåller var? Detta eftersom att man har gett GMO-foder till kor för ökad mjölkproduktion, som tyvärr resulterat i sår på juvren. O'boy! D.S

Kommentarer
Sebbson säger:

Aldrig att jag dricker mjölk i USA igen >___<

2010-01-18 | 22:41:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback