"Världens vackraste"

Alla som någonsin har bläddrat i en damtidning, alternativt kollat på framsidan till några stycken, har stött på dessa fantastiska listor där man rangordnar kvinnor (eller män för den delen) efter skönhet. Självklart är det subjektivt, men det är inte där jag reagerar.

Jag reagerar på hur de har mage att säga världens vackraste. Det är nämligen så att större delen utav världsbefolkningen befinner sig i länder dit man inte ens bryr sig om att vända blicken, tänka sig. Ta Kina till exempel, har ni hört om någon kinesisk kvinna som toppat en sådan här lista? De amerikanska alternativt europeiska tidningarna har verkligen en skev syn på helheten.
Om man nu mot all förmodan tänker sig att dessa tidningar faktiskt har beblickat kändiseliten i andra länder, så har de ändå inte hamnat på listan, för vackert är ju det ideal vi förevisar i västvärldens tidningar, right?

Kvinnor och män ifrån Asien, Sydamerika, Afrika finns på listan. Men bara om de råkar ha bott i Nordamerika större delen av sitt liv. Charlize Theron på bilden är ju till exempel Sydafrikansk.

Allt som allt. Att säga världens vackraste, är att ge oss i västvärlden lite väl mycket credit. Låt oss aldrig glömma att världen är mer än det vi lever i. De fjantiga listorna kan väl få florera vidare, men byt namn på skiten.


Kommentarer
Linn säger:

Om du frågar mig finns världens vackraste kvinnor i Afrika!

2009-09-28 | 11:56:07
Bloggadress: http://imunwritten.blogg.se/
Candy säger:

Det här har jag också tänkt på. Min personliga åsikt är för övrigt att de vackraste kvinnorna finns i Asien. Främst Indien, Kina och Korea.

2009-09-28 | 23:59:08
Bloggadress: http://eyecandy.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback