Jag efterlyser medmänsklighet, Berlusconi

Läser DN i ren tristess, och bläddrar fram en artikel om flyktingpoliktik i Italien.

I Italien är det illegalt att vara invandrade utan uppehållstillstånd och identitetshandlingar. Därför spärrar man in dessa människor som om de vore djur. Det enda de kan göra är att invänta sin dom, eller som i vissa fall, ta livet av sig. Skräcken att skickas tillbaks till sina hemländer är i många fall så stor att man har varit tvungen att anpassa avvisingslägret så att det inte ska finnas någon möjlighet för de som tvingas vistas där att ta livet av sig.

Man ifrån dessa flyktingar rätten att bestämma över sitt eget liv, till den grad att de inte ens får dö om de vill.

Varför skulle de nu vilja dö?
För att om de inte tar livet av sig själva, så kommer de i många fall dö i sitt hemland. Det kan bero på alltifrån att de är förföljda och hotade till att de helt enkelt inte kommer att ha råd att överleva.

Där sitter herrarna på toppen i sitt Europeiska välstånd. De behöver inte bry sig, för när de kommer hem så har de mat på bordet och deras familjer har inte mördats eller tvingats splittras under tuffa omständigheter.
Berlusconi kan kliva upp på morgonen och bre en macka samtidigt som han läser sin morgontidning, och veta att det kommer att fortsätta så följande morgnar.

Germana från Bosnien kan inte få fram de dokument Italien kräver, eftersom att kriget har förstört alla register. Så medan hennes sju barn befinner sig i ett flyktingläger i Rom så sitter hon oviss om hon ska få komma tillbaks till dem eller helt enkelt skickas till Bosnien.

Vad säger du, Berlusconi, ska ni inte göra er av med henne också så att ni slipper bördan?
Det är ju inte som om ni har råd att ta hand om henne och hennes barn.

Eller vänta, just det, det har ni ju.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback