tio minuters bussavstånd

I annonser för fastigheter står det ofta vart stället ligger i förhållande till någoning bra. "Tio minuter med bil till stranden", "Tio minuter gångavstånd till city" etc. Det är ett perfekt sätt att locka läsaren.

Nu mina kära vänner, tänker jag förklara vad jag har tio minuters bussavstånd till.
Efter att ha väntat på bussen som är sen 9½ gång av 10 där jag bor, så kommer den i antingen panikartad fart för att köra ikapp tabellen eller i snigelfart för att frustrera passagerare ytterliggare. Väl på bussen passerar jag byggarbetsplatser, rondeller, radhus, en del träd samt en och annan obligatorisk förvirrad mopedist utan hjälm med minst en fnittrande fjortis fastklamrad runt midjan.

När jag kliver av bussen är jag framme i min kommuns Mekka.
Platsen där allt goes down, dvs där mest skit har samlats på en och samma gång. Man känner främst igen vart man är genom att observera ungdomarnas val utav kädsel. Vår, höst och vinter är det ett par gråa mjukisbrallor, sneakers och en dunjacka eller dunväst. Har pappa ett riktigt bra klirr i kassan har man kanske investerat i ett par designade mjukisbyxor med ett läckert mönster. Det här resulterar antagligen i fler ligg inom många kretsar.
Killarna har ett agressivt ansiktsuttryck som de valt att matcha med en keps som de eventuellt har "baxat" från någon yngre, eller om pappa har riktigt bra klirr i kassan kanske åkt in till stan och köpt.
Tjejerna däremot slår på stort och har oftast ingen keps alls(även om det förekommer att de lånar en av brorsan). De har istället ett vackert fettlager av brun utan sol i hela ansiktet, stora örhängen, en piercing i näsan och med största sannolikhet en veckoförbrukning av mascara på vardera öga.

Don't get me wrong. Många av dessa individer är säkert ypperligt trevliga och mysiga (haha vad busigt av mig, vem gick på den?) men jag måste ändå erkänna att de försvårar nöjet med ett besökt till centum.

Vad skulle det stå i annonsen för min bostad? Säkert samma sak som i alla andra lockande annonser. "Bara tio minuters avstånd till centrum!" 

Oh yay, nån som vill flytta hit?:)

Kommentarer
Tebrand säger:

Allvarligt talat, Otroligt klockrent! Viva la Väsby! ;)

2009-06-14 | 22:58:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback