Att åka hem

Jag och Bella gjorde ingenting speciellt inatt när vi satt vid centralstationen och väntade på nattbussen. Men någonting vi tillsammans kunde konstantera var att det enda som behövs för att locka till sig kringströvande psychos är att hel enkelt vara ung kvinna.

Det började med att en man vinglade sig emot oss från andra sidan gatan, vi satt kvar och inväntade eventuell problematik. När han kommer fram spärrar han upp ögonen och räcker ut tungan, sedan mumlar han någonting om en buss och sätter sig brevid oss. Vi suckar mest för oss själva och går därifrån, och pratar med två väktare en stund. Det här stoppar dock inte psycho nr 1, som helt enkelt vinglar fram till väktarna och säger att "de där är mina tjejer" och frågar om vi vill följa med till McDonald's, så väktarna får jaga bort honom.

Med psycho nr 1 undanröjt suckar vi lättat och går och sätter oss igen. Det tar dock inte många minuter innan nr 2 kommer vandrandes. En solklart aspackad herre i sina äldre dagar som torkar bort snor med ett gammalt kvitto skrider charmigt in brevid oss. Han frågar när bussen går, och när jag frågar vilken han menar är svaret självklart "Det finns bara en buss!" och jag inser direkt att alla attempts att vara trevlig mot honom vore bortkastade.
Så när nr 2 står och är allmänt spydig och frågar mig om vi har cigg så kommer psycho nr 3. Den här herren talade engelska och var till synes ganska harmlös. Han verkade varken full eller drogad, utan klev fram och frågade oss vart vi ska någonstans och frågar om vi är svenska.

Följande scenario utspelar sig sedan mellan nr 2 och 3.
Psycho 2, i otrevlig ton: Hey, you have ciggarettes?
Psycho 3, otroligt lugn: Fuck you. Do you want your fucking ass kicked?
Psycho nr 2: ?
Pscycho 3: How about that? I'll kick your ass. No? Didn't think so.
Psycho 2, mumlandes: Why are you so...uh rude?

Så jag och Bella reser på oss för andra gången och går till våra väktarkamrater istället.
Om det inte varit för väktarna hade allting känns oerhört hotfullt, speciellt psycho 3 som hade ett väldigt obehagligt lugn kring sig, hans sätt att fråga om han ska slå ner den andra killen kändes väldigt ärligt. Han hade gjort det utan att blinka.
 
ALLT VI VILLE VAR ATT TA BUSSEN HEM. God damnit.

Sedan kan man ju reflektera över tryggheten med en väktare som tror vi ser honom som en hjälte och väldigt stolt gör high-five med sin arbetskamrat när han har jagat bort psycho nr 1. Haha.

Kommentarer
Isabella säger:

Alltså bäst sammanfattning. Tack för igår, du är min antipsychopatersomvillvåldtaosspåbusshållsplatser-klippa!

2009-08-25 | 18:56:00
Bloggadress: http://ohsostylish.blogg.se/
Linn säger:

Sthlms väktare är bullshit. Har aldrig fått hjälp av nån och skulle aldrig lita på nån av dom. Vet du hur lätt det är att bli?

2009-08-25 | 22:40:37
Bloggadress: http://imunwritten.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback