Cape Town

Nu är jag äntligen i Cape Town, och mamma och pappa också. Det kändes surrealistiskt och kliva ut från hotellet och se mamma komma gåendes emot mig mitt i innerstan - både hon och pappa var förvånadsvärt alerta efter det långa resan och hämtade upp mig i hyrbil innan vi for till vårt underbara guest house vid Sea Point. 

Igår hann jag bevandra mig lite i innerstaden med Ronja och hennes mamma; vi passade även på att fira in Earth Hour på Hotel Verde, ett miljövänligt hotell som bjöd på festligheter med musik, tända ljus, god mat och gott om folk. Det var kanske lite weird att dom hade anställt clownakobater i ballerinadräkt som sprang runt i lokalen (?) men i övrigt var det en väldig gemytlig tillställning (jag önskar att jag hade bilder på detta spektakel men jag var så oerhört konfunderad att kameran inte kom på tanke).

Idag så har det varit lugnt. Boendet ligger ett par gator ovanför stranden, havet, den rivieraliknande känslan. Bakom huset ligger Lion's head och det finns mysiga restauranger och caféer nära till hands. Det känns som en blandning utav San Fransisco och Sydeuropa i just det här området; palettfärgade hus, palmer och annat som gör att man njuter av livet lite extra mycket. Ska inte tråka ut er och skriva ett helt resereportage efter knappt två dagar i Cape, så här får ni lite bilder istället så hörs vi snart igen!

Igår (lille kameran är väl inte briljant):

Longstreet.


Table Mountain där i bakgrunden.


Go och gla. lalala..


Idag:

Sea Point med Lion's head i bakgrunden.


Mor och far kikar på solnedgången.


Vackert.


Havet - ack så ljuvligt.
 
 
Imorgon bär det av mot bergen!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback