Vardagliga skillnader

Jag är ju ett renlighetsfreak, på sätt och vis. Inte så att det måste vara dammfritt och skinande dygnet runt, men jag tycker att när det väl städas ska det ju bli ordentligt. Därför är det lite grejor här som förvånar mig.

1. Det finns inga skurhinkar. Man köpet en golvmopp, sen måste man krama ur den med händerna verkar det som. Hittills har jag inte ens sett några hinkar i särskilt vettig storlek så man kommer behöva byta vatten onödigt många gånger.

2. Här går man med skor inomhus vilket gör att golvet alltid är rejält smutsigt (lyckligtvis är det i brun sten så man ser det inte, det märks mest när man kollar undersidan av foten när man är barfota.. heh). Men trots detta så verkar inte dammsugare vara någon het potatis här utan det är sopkvast som gäller. Detta är galet ineffektivt.

3. Man verkar föredra handtvål före flytande här. Bara en sån sak. 

4. Det är alltså inget konstigt att bara bada och inte duscha. Vilket kan förklara värdparets reaktion när jag frågade vart man kan köpa duschslangar och dom sa förskräckt "are you sure? It would be permanent!". Jag tänkte, ja, jag är säker på att jag inte vill blanda varmt och kallt vatten i en hink och hälla över mig. Jag har dock inte hittat dessa duschslangar som enligt folket ska finnas lite överallt.

5. Det finns knappt disktrasor här. Man använder tygtrasor istället. Det är dock ganska logiskt eftersom att man kan tvätta dem i maskin, så när jag tänker efter borde vi kanske skaffa det istället för att desperat leta fram de sista paketet disktrasor i hyllan på den enda butiken som säljer dem.

6. Här säljer man alltså rengöringsprodukter som skydd. Ser man en reklam med en nobel husfru som ska sälja rengöringsmedel så är huvudargumentet alltid "The importance of protecting your family". Detta har säkert i sina rötter i sjukdomsspridning. På förpackningarna står det oftast "Kills 99,9% of the germs in 10 seconds!"

7. Här kan man inte tvätta kläder i olika grader (i alla fall inte i vårat hus) utan alternativen är Hot och Cold. Det varma vattnet är brutalt varmt och det kalla iskallt. Så jag brukar göra en blandning med handdukar och sådant annars blir det Cold. Får mig att undra om våran tvättfascism där hemma är lite överdriven. Detta funkar ju rätt smidigt och sliter säkert mindre på kläderna. 

8. OCH SIST..men inte minst. Vad i helsike är det här för konstrution?
Denna golvmopp har stått i vårat badrum sedan vi kom hit och är en stor orsak till huvudbry hos mig. Jag menar, vem kom på att bygga en golvmopp med fötter (syns ej på bild) och hyllplan? Jag och Ronja resonerade att man måste ju kunna skruva loss själva moppen på något vis, men jag har prövat och det går ej. Det verkar alltså som att man ska lyfta upp den här tunga träfoten och släpa runt på moppen med hyllplanen som slår i alla kanter och hörn samtidigt. Jag är inte bara extremt skeptisk till att den står i vårat badrum, jag är också 100% säker på att jag aldrig kommer att använda den:) Helst skulle jag ju vilja ta ut den men jag vet inte, dom kanske tycker att den fyller någon form utav möbelfunktion som är helt ovärderlig. Handdukarna hänger ju rätt fint där att ha en smutsig golvmopp i ögonhöjd när man borstar tänderna är nytt för mig. 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback