Då blire till att åka utomlands i helgen

Det finns många fördelar med Emil men en utav de främsta är ju hur handlingskraftig han är. Senast imorse diskuterade vi hurvida vi kan åka till Lesotho i helgen eller inte. Vi pusslade med våra pluggscheman lite kortfattat och så snart vi var hemma från våran dagsutflykt så kikade vi på boenden, la upp en reserutt och bokade. Fort gick det och helt plötsligt har vi bokat en gemensam utflykt till ett land som är helt annorlunda från Sydafrika - trots det inbäddade läget. 

Vi åker på lördag och planerar första natten i Clarens, en stad i Sydafrika ca 3½ timme ifrån Potchefstroom men bara någon mil ifrån våran väg in i Lesotho. Vi har bokat ett väldigt mysigt B&B och kommer fram strax efter lunch, så det blir till att vandra i den mysiga staden, se den bergsbenägna naturen och avsluta med ett besök till det lokala bryggeriet innan det blir dags för sömn. På söndagen åker vi in i Lesotho och följer en av väldigt få vägar till boendet. Boendet har fått toppbetyg på resesidor - Aloes Guesthouse, och är det enda i områden så det är ju tur det. Där stannar vi två nätter och åker hem tisdagmorgon, så att vi har större delen utav söndagen samt hela måndagen att åka på äventyr inom landet. Vi ska besöka ett ställe som heter Katse Dam som ser fantastiskt fint ut, och min förhoppning är att någon form utav vandringsled eller typ river rafting är möjligt under måndagen. 

Kingdom of Lesotho, som det så ädelt heter, har en egen valuta och huserar en befolkning på två miljoner människor. Det blev självständigt ifrån England 1966 och består mest utav berg. Vill man så kan man åka skidor eftersom att bergstopparna sträcker sig så högt, och eftersom att över 80% av befolkningen sysslar med självförsörjande odling så är landet oerhört ruralt och till stor del så sker förflyttning med häst, inte bil.

Det ska bli så himla häfigt!!

(Vi ska hyra bil med GPS och det finns särkilt försäkringstillägg för bordercrossing till Lesotho. No worries).

Här är en bild från google maps. Den gula pilen visar vart vårat guesthouse är benäget.


Här är en bild på typiska huts som man bor i, lånad från tripadvisor.com
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback