Hur spenderar man bäst en helg?

Lördag, lunchtid.
Tåg till Uppsala för att besöka en vän. Sitter i timmar och har det ypperligt trevligt. Käkar tacos. Mörkret faller sakta utanför, och plötsligt rullar ett samtal in..

kväll.
Sitter hos en kär vän i en lägenhet i norra Stockholm och bjuds på en mumsig kycklingrätt i detta underbara sällskap. Det lyssnas på musik och klappas på katter. Glada miner. Plötsligt trillar ett sms in..

sen kväll.
Möter upp en polare i stan och softar i en lägenhet ett tag. Musik spelas och alla laddar för att bege sig vidare till olika destinationer i stan.

Natt
Framme vid den klubblokal i ett industriområde där min kusins pappa tydligen ska uppträda vid 02-snåret. Han bor normalt i NY och jag visste inte ens om att han var i Sverige förren min polare sms:ade på lördagskvällen. Han har försörjt sig som musiker så länge jag levat, men jag har aldrig haft tillfälle att se honom live. Stämningen i lokalen är helskön på en perfekt nivå.

natten till söndag, runt 02:30
Trickykid feat Robert Manos sätter igång och det är dans, glada människor och vi dricker öl som är löjligt billig. Lite stolthet väller i mig när jag ser min ingifta släktings inlevelse till musiken som överskred mina förväntningar. Basen är tung och det hela är oerhört trivsamt.

04:30
Går ifrån klubben glad och varm i kroppen, lämnar bakom mig de som orkar dansa tills stängningen vid 06. Mina skor har trampmärken från ett hoppigt dansgolv och jag har ännu inte upptäckt att jag tappat bort mössan som låg i jackärmen. Det spelar heller ingen roll.

Söndagmorgon
Vaknar av en sol som skiner.

Lunchtid
Åker till Vällingby och spenderar hela dagen hos min barndomsvän och hennes familj. Vi pratar, äter, dricker varma drycker och kommer ikapp oss om livet de senaste månaderna. Lite rotfruktssoppa och ett avsnitt "Solsidan" på TV4 senare så hämtas jag upp av pappa och spenderar hemresan med att entusiastiskt berätta storyn om den här helgen.

Ikväll somnar jag förnöjsam.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback